nije ovo toliko strašno, naši standardi predviđaju dosta tanak spoljnisloj betona.. ovi stubovi i nadvožnjaci su već renovirani ako se ne varam, i to ne tako davno? veći je rizik pančevac koji se već rušio, tj pristupni putevi
Problem kod nadležnih je to što oni što u svojoj glavi zamisle , to uopšte ne preispituju , jer apriori smatraju da je to najbolje rešenje , te sve više imamo situaciju da se mi obični građani moramo prilagođavati tim rešenjima , umesto da se rešenja prilagođavaju nama , kao što je to nekad bilo. Ovo se odnosi na saobraćajnice , parkinge , gradski prevoz , parkove , međuzgradne prostore , trgove , skverove , platoe , urbane džepove , uređenje ulica , pešačke zone , pešačke prelaze , kante za đubre , javne česme... Mnogo više se stiče utisak , da oni , ne da ne vide stvari zato što se svuda voze kolima , nego zato što se izgleda svuda "teleprontuju".[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=579651#p579651:nflhysko je napisao(la):astrodule » Sre Nov 07, 2018 9:48 am[/url]":nflhysko]Problem je što nadležni to ne vide jer se voze službenim kolima sa vozačem, često pod rotacijom i za njih je sve prohodno. (Evo pre neki dan saznadoh da neki nepoznati poslanik što je doživeo saobraćajnu nesreću ima svog vozača)
Kada bi se svima oduzeli vozači, rotacije, pa i automobili i da su prinuđeni da se voze gradskim prevozom, i oni sami bi tražili rešenja. Vlast je otuđena od naroda (na svim nivoima) i to se vidi, između ostalog, i na ovim primerima.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=579688#p579688:2xu72lpu je napisao(la):solecar » 07 Nov 2018 11:18 am[/url]":2xu72lpu]Pitanje za razmišljanje. Ako neko hoće sa autoputa iz pravca NBG za Južni bulevar ili Ustaničku , dobija svoju zasebnu rampu , što je OK. Ali time se rešava samo jedan deo problema. Kako rešiti pitanje ukrštanja onih koji žele iz pravca Vojvode Stepe , Marakane i Stadiona JNA , i iz Bulevara Oslobođenja (pravac sa Banjice) da idu u Južni bulevar i Ustaničku sa onima koji žele sa autoputa iz pravca NBG ka Slaviji? Živim u neposrednoj okolini i često se susrećem sa pomenutim.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=579756#p579756:2d9gc55t je napisao(la):razgradjevinar » 07 Nov 2018 02:52 pm[/url]":2d9gc55t]ja kako vidim problem je sto mi volimo da dobijamo a ne da platimo, tj platimo al ocekujemo da ce pare da odu nekome u dzep a ne na prave troskove. stalno imamo vesti, beograd dobija obilaznicu, srbija dobija autoput, nis dobio bolnicu, novi sad dobio most... ko da postoji neki loto i bingo za gradove pa vesici i slicni kupuju lozove, vrv od svoje love od silne ljubavi za sve nas, pa mi malo malo medj dobitnicima.. kad jednom dobijemo i tc na autokomandi i svi dobijemo neki poslovni neboder umesto udzerica, sto bi bio neki znak razvoja a ne valjanja u blatu, onda cemo da se nadamo da cemo da dobijemo i teleport uredjaj..
ne znam ali verujem da u nekim drugim sredinama gradjani ne ocekuju da dobiju novi kruzni tok gde je potreban a ne postoji nego nadlezni i za to placeni sednu i vide koliko to kosta, jel moze ili ne moze, sracunaju i plate infrastrukturu ukoliko zakljuce da je za opste dobro. mi ovde dobijamo bnv a nemamo pare da zavrsimo kolektor.
slazem se da je lokacija zeznuta ali je jako bitna, vec na granici kapaciteta a sa puno potencijala za koji je da bi se iskoristili neophodno uloziti neka srdstva. vrv velika ali mnogo manja ukoliko se uloze planski i razvojno a ne naknadno u zbudzevinu da bi se nekako sanirao problem koji svi vec vidimo. ne slazem se da mesta nema, narocito imajuci u vidu i mogucnost blage korekcije trase samog autoputa
Jednostavno, dodatnim krakom sa kruznog toka desno pored iskljucenja ka nisu, pa na istu rampu koju sam pominjao, od nbg ka ustanickoj i juznom bulevaru.solecar":1v6p25t0 je napisao(la):Pitanje za razmišljanje. Ako neko hoće sa autoputa iz pravca NBG za Južni bulevar ili Ustaničku , dobija svoju zasebnu rampu , što je OK. Ali time se rešava samo jedan deo problema. Kako rešiti pitanje ukrštanja onih koji žele iz pravca Vojvode Stepe , Marakane i Stadiona JNA , i iz Bulevara Oslobođenja (pravac sa Banjice) da idu u Južni bulevar i Ustaničku sa onima koji žele sa autoputa iz pravca NBG ka Slaviji? Živim u neposrednoj okolini i često se susrećem sa pomenutim.