Šta je novo?

Autobuske stanice u Srbiji

Bela Palanka:

APDC1109.JPG
APDC1111.JPG

Pohvala za trud i otvaranje teme. Iako sam kao i većina ljudi proveo dosta vremena po autobusima i stanicama jel alternative nije bilo, retko kad sam razmišljao o njima jel je iskutvo uglavnom bilo negativno i uvek sam gledao da se što kraće zadržavam na istima. Sve u svemu jako interesantna kolekcija.

Crna Trava, sa svojih 300 stanovnika verovatno najmanje mesto u Srbiji sa pravom autobuskom, ili bolje rečeno kombi stanicom. Poslednja saobraćajna veza sa svetom cele ove opštine je kombi do Leskovca 3 puta dnevno. Bio je pravi izazov doputovati ovamo usred ciče zime, a jedini prevoz kreće u ranu zoru na oko -5 sa leskovačke stanice. Ko zna kada je još ukinut zadnji klasični autobus odavde do Beograda, pa čak i do bližih regionalnih centara?

Zgradica arhitektonski potseća na manju verziju novovaroške stanice, piramidalni oblik krova je verovatno zbog teških snegova zimi, ovo je tipično planinsko naselje na preko 900 metara visine.

P1030035.JPG
P1030036.JPG
P8010031.JPG

Poslednja izmena:
Lastina autobuska u Opovu. Zanimljivo da susedna Kovačica nema centralnu stanicu nego samo 5-6 stajališta, kao i Pećinci, Titel, Bački Petrovac, Mali Iđoš, Žitište, Knić, Čajetina, Doljevac, Nova Crnja, Temerin, nisam siguran za Žabalj. Velika većina opštinskih mesta u Srbiji ima bar neku minijaturnu staničnu kućicu sa parkingom ili 2-3 perona ispred.

32038.jpg

32037.jpg

32039.jpg

32051.jpg

32050.jpg

32052.jpg

Istočno Sarajevo, ova stanica je sagrađena u naselju Dobrinja 1 posle rata kada je grad zvanično podeljen. Međuentitetska linija prolazi tik pored nje.
Definitivno bi admin trebao promeniti naslov teme u "Autobuske stanice u Srbiji i državama bivše SFRJ". Ja lično ne prihvatam avnojevske granice, ali da nas ne bi prozivali po medijima u okruženju neka naslov bude politički korektan i u skladu sa trenutnom međunarodnom situacijom. Dosta autobuskih stanica sam slikao i van Republike Srbije, šteta da ih ne objavim.

P5150138.JPG
P5150136.JPG
P5150137.JPG

Mojkovac, varošica u crnogorskom delu Raške. Susedna Andrijevica ni nema stanicu, a Kolašin je gradi već mnogo godina, nešto ko naš BAS.

PB040041.JPG

Vrh