Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS

animated-smileys-waving-007.gif

Сви су приметили да је градилиште живнуло.
Pogledajte prilog 1
Данас раади једно 5 багера. у близини привремене станичне "зграде" кренуло се са неким откопом.

мора да су ови плави контејнери од овог воза што је стигао из Кине

Bas za nekoliko dana ima skupštinu akcionara gde treba onaj kredit od 12 miliona evra da odluče da podignu za samu zgradu.

Možda već kopaju temelje tamo gde su oni bageri.

И данас су наставили са ископом. Из трамваја ми је јутрос изгледало да није дубље од 5 метара. Копају на месту будуће станичне зграде, барем према рендеру са табле. Почели су са северозападног ћошка зграде.

Чика Брано, ова табла, са 3д визуализацијом чини ми се као да нешто израња, неки небодер полу-прозрачан. Да ли је то нека сметња или ствано има нешто нацртано?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=674510#p674510:1falfsm4 je napisao(la):
Прле » Пон Окт 28, 2019 12:57 pm[/url]":1falfsm4]Чика Брано, ова табла, са 3д визуализацијом чини ми се као да нешто израња, неки небодер полу-прозрачан. Да ли је то нека сметња или ствано има нешто нацртано?
На том рендеру има 3-4 облакодера који ваљда представљају размишљања креатора о могућој даљој градњи. Ти солитери изгледају "духовито", мислим као духови који немају форму већ су само провидне призме наслагане на местима где ће можда у некој будућности нешто бити и изграђено.

Данашњи снимак градилишта. Рупчага се повећава.

Па рупа напредује али као да остало стагнира. Ево слика од јуче и данас.
Pogledajte prilog 1

Ударнички раде арматуру за стубове, претостављам, носаче надстрешнице за долазни перон.

Pa ne mogu isti radnici i da kopaju rupu i da rade na podizanju ograde. :)

Ja se izvinjavam sto kvarim zabavu ali
ovo
file.php

ovo
bgd%20autob.jpg

i ovo
file.php

nije isto sto i prvonagradjeno resenje

ovo
01_pogled-na-autobusku-stanicu-iz-pravca-Jurija-gagarina.jpg

ovo
04_kompozicioni-plan-partera-i-preseci.jpg

i ovo
Autobuska%20stanica%20Novi%20Beograd%2010.PNG

Sto znacida su opet menjali projekat. Ne znam da li je to bilo receno, da li sam ja nesto propustio

Доста нејасно делује све, мада се види да није исто. Страшно што немамо никакве информације.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676448#p676448:vnd0ibw8 je napisao(la):
milanche » 02 Нов 2019, 22:20[/url]":vnd0ibw8]Ja se izvinjavam sto kvarim zabavu ali
ovo...

...Sto znacida su opet menjali projekat. Ne znam da li je to bilo receno, da li sam ja nesto propustio

а шта је ту чудно?

Nije cudno ali nije ni normalno da javnost ne upoznaju sa promenom plana javnog objekta

јавност ни не зна основни план овог пројекта, а баш ће знати његову промену (ми овде се не рачунамо у јавност)

Slazem se Johnny, osim onog da mi ovde ne prestavljamo neku javnost. Koliko god mizeran procenat gradjana bio koji se interesuju za gradjevinke projekte, normalno je da drzava predstavi projekte javnih objekata. Kao sto ima plan detaljne regulacije autoputa na netu, sto je normalno i ako to pogleda 0.001% gradjana

Tu već ništa nema veze sa urbanizmom, sa druge strane pruge se gradi ono NCRovo sranje gde je trebao da bude ulaz u stanicnu zgradu zeleznice stanice NBG. Na peronima postavljaju cip-ove ikea nadstrešnice a onda to što ovde ništa nema veze sa projektom to me već i ne čudi.
Jedno super prvonagradjeno rešenje je zamenjeno projektom gde ništa više nema veze i ništa nije povezano kako treba.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676525#p676525:4m842tod je napisao(la):
milanche » 03 Nov 2019 10:25 am[/url]":4m842tod] . . nije ni normalno da javnost ne upoznaju sa promenom plana javnog objekta
Nije bilo "promene plana", jer ono "prvonagradjeno rešenje" arhitektonskog konkursa
i nije neki Izvodjački projekat, već samo Idejno rešenje i prikaz mogućnosti tog prostora.

CIP je uradio "tehničku dokumentaciju", a nagradjeni autori su verovatno samo saradjivali.

Idejno resenje i sluzi da se isitaju prostorne mogucnosti, pa kad se usvoji neko idejno resenje ono se daje razradjuje u idejni projekat tj projekat za gradjevinsku dozvolu , pa onda kasnije u izvodjacki projekat. Taj rad koji je pobedio na konkursu je i prikazan javnosti i predstavljeno kako ce izgledati buduci javni objekti. Ako se vec menja, red je da se javnosti predstavi taj projekat po kome se radi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=676621#p676621:1m4eeiu4 je napisao(la):
milanche » 03 Nov 2019 02:20 pm[/url]":1m4eeiu4]Idejno resenje i sluzi da se isitaju prostorne mogucnosti, pa kad se usvoji neko idejno resenje ono se daje razradjuje . .
Evo, sada se vidi kako su ga "razradili" :) . . retko je to baš isto.

Mediji su objavili rezultat konkursa, a Izvodjački projekat nisu, jer
im to nije interesantno ili nisu ažurni, mogao bi Igor da ga traži. ;)

Мени се сви планови и рендери објављени на овој страни чине другачије. Има ли негде конкретнији план са наменом површина, куда ће бити приступ перонима, где ће бити шалтер сала, где ће бити долазни перони а где одлазни, чекаоница, паркинг за аутобусе са пратећим садржајима (перионице, сервис, пумпа за гориво...), паркинг за запослене, паркинг за путнике, такси станица, пешачке везе са стајалиштима јавног превоза, стајалишта јавног превоза... Све је некако непознато.

Vrh