Šta je novo?

Autobuska Stanica BAS

Puni jedan bager kamione zemljom koja je tu deponovana godinama

Прошао сам ja данас, чини ми се да имаjy више напретка од Зеленила пре пар година.

Izvor: Beobuild.rs

Izgradnja autobuske stanice na Novom Beogradu

Izgradnja nove autobuske stanice u novobeogradskom bloku 42 otpočela je ovog meseca, a prva faza gradnje trajaće oko 18 meseci. Projekat kompleksa autobuske i železničke stanice na Novom Beogradu usvojen je na konkursu 2014. godine, na kome je prvu nagradu osvojio “Proaspekt” tim, predvođen Milanom i Vladimirom Lojanicom sa svojim saradnicima. Pobedničko rešenje u celosti smo predstavili u jednom od prethodnih izdanja, kao i aktuelnu prvu fazu koja će obuhvatiti izgradnju privremene stanične zgrade. Izmeštanje autobuskih stanica sa savskog priobalja otpočelo je sredinom 2017. godine, pogurano obavezama i rokovima u okviru projekta “Beograd na vodi”. U prethodnom periodu iz Savamale uklonjena je “Lastina” stanica, kao i veći deo nekadašnjeg parkinga za autobuse, međutim izgradnja novih stajališta još uvek nije bila počela.

Celu vest kao i foto reportazu pripremnih radova mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/izgradnja-autobuske- ... p2768.html
180313-autobuska-stanica-novi-beograd-3d-03.jpg

180313-autobuska-stanica-novi-beograd-07.jpg

Celu vest kao i foto reportazu pripremnih radova mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/izgradnja-autobuske- ... p2768.html

20180314_005818.jpg

20180314_005848.jpg

I tako bas napreduje krupnim koracima od 1983 pa na ovamo

Kolosalan projekat, cenim da radovi ce iznositi 50k Eur max

Stedeli su u renderu. Konstrukcija nije stabilna, stub mora da se produzi do veze sa dijagonalom i gornjim pojasom.

Ma stedi se na sve strane, ne samo na renderu. Samo sto ne znam sta ce se dobiti ovim ustedama.

Evo kako izgleda pravna država :bash:
Аутобуску станицу на Новом Београду гради фирма са црне листе

За неке од најуноснијих грађевинских пројеката у Београду, изградњу нове аутобуске станице и пасареле од Калемегдана до Савског кеја, јавно предузеће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу изабрало је фирму „Баувезен“ (Bauwesen) са вишегодишњом лошом репутацијом. Ова фирма налази се на листи највећих пореских дужника, на црној листи Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а због непоштовања уговорених рокова и обавеза незадовољни клијенти су јој пре три године доделили и негативну референцу регистровану на порталу јавних набавки, открива Пиштаљка.

Зато и не изненађује да је рок за завршетак аутобуске станице чак пет пута пробијен, па је седмог марта ове године – уместо да буде отворен нови објекат – потписан анекс уговора којим се термин завршетка радова одлаже за јун 2018. Колике су шансе да мартовски анекс буде и последњи говори и податак да су медији већ објавили да се завршетак радова очекује тек у септембру 2019. године.

Фирма из Лазаревца „Баувезен“ је посао вредан око милион евра добила у преговарачком поступку заједничком понудом са још четири фирме (Саобраћајним институтом „ЦИП“, фирмама „Мета балкан“, „Геомеханика“ и „Крип-инжењеринг“) у јулу 2016. године. Конкурент им је била једино група понуђача коју су чинили „Кото“, „Машинпројект копринг“, „ВД Конкорд Вест“ (WD Concord West), архитектонски „Југо биро“ (Yugo biro), „Геомер груп“ (Geomer group) и „Бео потез“, јер је јавно предузеће Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда које је спроводило јавну набавку, позив за подношење понуда послала само тим двема конзорцијумима. У поступку преговарања оба конзорцијума су навела идентичан рок за извршење радова, али је група коју је предводио „Баувезен“ посао добила јер је понудила седам милиона динара нижу цену.
Ostatak teksta na:

https://pistaljka.rs/home/read/715

Aj sta se bunite kad je sve to samo "PRIVREMENO", hahahah..

Zamislite haos kada masa ljudi uđe u ovaj foaje autobuske stanice :) Oni verovatno misle da se sve projektuje kao Savanova :)

Ја замишљам бескућнике који спавају на овим клупама.

Par dana se nista ne radi iako su ostala gradilista aktivna u Beogradu. Bas mi je muka kada vidim da na silu nesto rade. A kada prodjem pored trznog centra na Adi to izgleda kao da je plus 20 a ne minus 2. Rade ljudi otvori ti se apetit kada ih posmatras.

BAS je dobio dozvolu na 6 god za izgradnju parkinga iza postojeće autobuske stanice. Toliko o brzom izmeštanju BAS. Realno za 6-7 godina kako govori i rukovodstvo BAS. Do kraja ove godine neće biti nikakvih gradjevinskih radova u bloku 42.

Tek mi onda nije jasno sto bi aneks bio gotov za 5 meseci?
Ili ceo bus do 2 godine?Ne verujem da ce ostati stanica tu jos 6-7 godina to je vec fantastika.

Можда ће за сада да изместе само Ласту на НБГ? Иначе зашто би онда радили паркинг иза БАС где су пре биле бараке иза ГЖС?

Стварно, да ли аутобуска станица мора да има и паркинг? можда у некој нормалној држави.

Mислим да праве паркинг за аутобусе, тј. да ће онај преко пута код бивше Ластине станице да изместе на овај "привремени" иза БАС. Само да видимо још како ће да осмисле саобраћајно решење.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=528369#p528369:1h0mnkj0 je napisao(la):
Дошљак » Sre Mar 28, 2018 10:12 am[/url]":1h0mnkj0]Mислим да праве паркинг за аутобусе, тј. да ће онај преко пута код бивше Ластине станице да изместе на овај "привремени" иза БАС. Само да видимо још како ће да осмисле саобраћајно решење.
Da, pravi se parking za autobuse. Postojeći ima preko 100 parking mesta. Gradi se i dolazni Peron, ulaz će biti iz Savske, a gradiće se ugostiteljski objekti i po neka trafika. Uglavnom radovi nisu počeli, pa dok se završe...a rok 5-6 god za izmeštanje stanice je realan za ovu brzinu rada. Pa i 2 zgrade u Beogradu na vodi se grade 4 godine.

Улаз из Савске? Како то мисле да изведу? И где мисле то све да сместе тачно? Цела та прича о привременој проширеној садашњој БАС је мистерија за мене а предпостављам и остале форумаше и јавност.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=528997#p528997:2a6camsc je napisao(la):
Дошљак » Pet Mar 30, 2018 9:55 pm[/url]":2a6camsc]Улаз из Савске? Како то мисле да изведу? И где мисле то све да сместе тачно? Цела та прича о привременој проширеној садашњој БАС је мистерија за мене а предпостављам и остале форумаше и јавност.
Nije misterija, nego realnost u narednim godinama. Na mestu nekadašnjih skladišta i baraka je ogroman prostor, sad poravnat i nasut peskom, proteže se sve do isključenja sa Gazele u Savsku ulicu. Radovi će uskoro početi i nije mala investicija. A privremeno će tu biti najmanje 3 a najviše 6 godina. Dakle polako, polako....a nova stanica ko zna kad...

Видим да је реалност, али у јавности о томе није било никаквог помена. Сви смо мислили да ће све да пређе на НБГ, кад ево и та међуфаза БАС на НБГ само са анексом има међуфазу у виду претумбане садашње БАС.

Sad ispada da glavnu železničku ukidaju da bi napravili prilaz novom parkingu i novim dolaznim peronima autobuske. Dakle lepo su mogli sačekati ukidanje glavne železničke dok se Prokop ne završi lepo kao i nova autobuska. Sve je kod nas naglavačke...

Vrh