Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 257 95,2%
  • BMC

    Glasovi: 13 4,8%

  • Ukupno glasača
    270
Pre će biti da je ovo MAZ na liniji 35, mislim da nema MAZ-ova na 27 (bar ne ovih starijih). Juče je bila poplava u Višnjičkoj ulici i svi autobusi su bili preusmereni u Vojvode Micka Krstića>Patrisa Lumumbe. Tako je bilo u oba smera, međutim u smeru ka gradu išli su ulicom Marijane Gregoran. Verovatno je ovaj pokušao da prođe pre nego što je odluka o preusmerenju doneta..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393130#p393130:oexvs3el je napisao(la):
JohnnyLee » 20 Јун 2016, 21:31[/url]":oexvs3el]ГБ3056 на линији 18 данас није упалио климу, а било добрих 28, ако не и више степени. у бусу једно 35

ни данас није упалио климу
 
Ne pale klimu jer im treba nalog od dispecarskog centra.To je odgovor koji sam dobio kad sam postavio to pitanje.Znaci on sam kao vozac ne sme da zivi i dise normalno dok mu to neko ne dozvoli.Tako da ovo sto pricad za 3056 nije nista cudno.Ocigledno,logika prestaje tamo gde bi trebalo da pocne.
 
O kakvoj klimi pricate???
U zemlji u kojoj je normalna pojava da autobusi u sred zime izlaze u saobracaj sa skroz celavim gumama, ocekujete da klime budu ispravne?
U zemlji u kojoj je normalno da autobus u saobracaju nema ispravne kocnice?
U zemlji u kojoj se odrzavanje osnovne higijene putnockog prostora ne sprovodi?


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
а опет је јуче ујутру на 3046 радила клима, иако није било потребе за њом
 
Ljudi to su bajke, kakav dispečerski centar?
Ranije je bilo nema paljenja dok od OKCa ne dobiju poruku preko BUS PLUSa, onda kao sme.
A sad pola njih i što ima klime, nema šta da upali, a dotle nam pričaju bajke o tome kako je sve ispravno i spremno. Dao im bog samo jedan dan u niskopodnom na 30+ da vide kako je lepo...
 
Nisu bajke,prijatelju.....to se zove realnost u kojoj zivimo...radila ili ne radila i u niskopodnom i u Solarisu i u bilo kom drugom busu koji ima klumu,treba im DOZVOLA...znaci mora da ceka da mu neko da dozvolu...smesno sta reci,ali bajka nije svakako....a o tome da pola voznog parka nema ni pokusaj klime,o tome je iluzorno pricati....
 
Zašto se kod većine Solaris-a čuje neki "urlik" motora, kada bus kreće?
 
Vozaci svakako imaju dozvolu da ukljuce klimu, a to sto 80% vozila nema ispravnu klimu, to je drugi problem. Ja sam se juce dva puta vozio u Spancu i oba puta je radila klima, krajnje prijatno unutra. Ali zato IK112N na 311, Mutanti na 306, nema nista od klime. Pa cak i u Conectima ne radi klima. Skroz tuzno, Grad je nevidjeno popustljiv prema GSPu, a ovamo prema privatnicima stroga pravila. A kod privatnika cista vozila, redovni polasci, klima uvek radi gde ima. Kad se mora i kad se hoce, onda bude lepo, a ovo sto GSP radi, to je krajnje bahato.
 
GSP je nečije čedo , zato se i dešavaju stvari koje se dešavaju , dok privatnici nisu ničiji , te ga na njima šilje.
 
Изгледа да запослени у ГСП ипак не спадају у безгрешнике и да неће ући у рај ако се не покају:

Novosti: GSP šefovi krali naftu i delove

Beograd -- Unutrašnja kontrola Gradskog saobraćajnog preduzeća i pripadnici MUP pre dve večeri organizovali su veliku akciju u pogonu "Kosmaj", kraj auto-puta.

Kako javlja izvor lista, organizatori nelegalne trgovine delovima i naftom bili su šefovi održavanja saobraćaja. Ukradena nafta i rezervni delovi pronađeni su u kanalima za otpadnu vodu, koji vode ka Mokroluškom potoku.

Protiv privedenih, pored prijava, biće pokrenute disciplinske mere.

Direktor GSP Željko Milković, zbog policijske istrage, nije želeo da zvanično govori o rezultatima akcije unutrašnje kontrole i inspektora MUP.

“Pre nekoliko meseci napravili smo promene u unutrašnjoj kontroli, što sada daje rezultate”, za "Novosti" priča Milković. “Imamo potpuno drugačiji pristup ovom problemu. Krađa je smanjena na sporadične slučajeve”.

Iako čelni čovek preduzeća neće da priča o budućim akcijama, "Novosti" iz svojih izvora saznaju da će kontrole biti učestale, a češljaće se svi pogoni bez izuzetaka.

Podsećamo, pre dva meseca unutrašnja kontrola GSP i operativci srpske policije priveli su dva parkirera u pogonu "Zemun". Oni su početkom aprila uhvaćeni u trenutku krađe nafte. Gorivo iz autobusa su pretakali u plastične kante, a onda sipali u rezervoare privatnih automobila, koji su bili parkirani u neposrednoj blizini pogona.

Линк: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1146596


ЕДИТ: Видим да већ има на топику "Модернизација ГСП", па овде може и да се обрише.
 
Za klimu dobijaju poruku tek kad temperatura pređe 25 stepeni.
Druga priča je što nema freona i što je dosta klima prazno - neispravno.
Kod mene u kamionu uvek radi klima, tako i kod kuće tako i u kolima. Uvek treba da bude prijatno.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393444#p393444:3fugvqv2 je napisao(la):
marrecar » 22 Јун 2016, 15:18[/url]":3fugvqv2]Grad je nevidjeno popustljiv prema GSPu, a ovamo prema privatnicima stroga pravila. A kod privatnika cista vozila, redovni polasci, klima uvek radi gde ima. Kad se mora i kad se hoce, onda bude lepo, a ovo sto GSP radi, to je krajnje bahato.

многи чланови овог форума, међу којима сам и ја, већ годинама говоримо да ГСП треба затворити и дати приватницима да возе све линије (изузетак су троле и трамваји). јер то што и како ГСП ради је срамота за град и грађане овог града
 
Koristim tu toplotu u godini kao sredstvo za detoksiokaciju. Usled znojenja u ta tri meseca godišnje izbacim sve štetene aditive koje sam uneo preko hrane i pića. Tako da kada bih se još i uzdržavao znojenja preko leta nakupio bi taloga od tih kancer aditiva. Jedino što obavezno onda mora tuširanje dva puta dnevno preko leta, ali je kao sportska aktivnost vrlo zdrava. To znojenje u svakoj prilici preko leta. Mi u DNK imamo naše pretke koji su se znojili na njivi preko leta i ne bi smeli da sprečavamo organizam da se preznaja, pogotovu sa današnjom hranom koju unosimo.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393584#p393584:24qu5op6 je napisao(la):
JohnnyLee » 23 Jun 2016 10:28 am[/url]":24qu5op6]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=393444#p393444:24qu5op6 je napisao(la):
marrecar » 22 Јун 2016, 15:18[/url]":24qu5op6]Grad je nevidjeno popustljiv prema GSPu, a ovamo prema privatnicima stroga pravila. A kod privatnika cista vozila, redovni polasci, klima uvek radi gde ima. Kad se mora i kad se hoce, onda bude lepo, a ovo sto GSP radi, to je krajnje bahato.

многи чланови овог форума, међу којима сам и ја, већ годинама говоримо да ГСП треба затворити и дати приватницима да возе све линије (изузетак су троле и трамваји). јер то што и како ГСП ради је срамота за град и грађане овог града


Могу и троле и зтрамваји да се дају на управљање, на одређени број година. Тек би са трамвајима нека Арива (власник фирме - немачке железнице) направила чудо.
 
Prebacio sam par postova iz ove teme u temu elektricni autobusi
 
Jednavstvar me interesuje ako neko moze da mi pomogne.Prvom prilikom kada Pogon Novi Beograd bude dobio nove solo autobuse,kako ce oni biti numerisani.Da li sa novom renumeracijom sa 4 cifre ili na stari nacin sa 3 cifre jer i dalje imaju veliki broj starih solo autobusa sa oznakama od 451 pa navise,zavisno koliko ih je oatalo u zivotu.Gledajuci trenutnu novu numeraciju,prvi novi autobusi za koje znamo da su predvidjeni za Pogon Zemun po toj logici treba da krenu od broja 3300.Zato me i interesuje kako bi solo busevi novi bili numerisani na NBGD-u.
 
Tebi je preca numeracija, umesto ispravnog i normalnog autobusa?
 
Naravno, mene zabole za numeraciju, kao da je bitno da ce neki novi proizvod Ikarkrsa nositi ove godine primera radi 3216, a sledeci recimo 3316. Bolje bi bilo da se oformi komisija nezavisna, da se vidi kakvi se skartovi iz Zemunske fabrike kupuju, pa onda ostalo. Da skratim, tebi treba da bude bitno da te autobus preveze od tacke A do tacke B. Tu se cela tvoja prica i filozofija zavrsava!
 
Vrh