Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 338 94,9%
  • BMC

Glasovi: 18 5,1%

• Ukupno glasača
    356
Турски преводи. Ништа ново. Тако је још од оних кантурина из прве серије.
Има још. Ово је још горе.
1763567247541.png

Мени изгледа као порука неке неписмене секте (што фактички јесте).

Nisam znao da je solaris prokisnjavao dok je bio kod nas evo me u novom sadu vozim se garaznim brojem 1132 ne znam koji je bio kod nas al prokisnjava samo mu je prednost cistiji je dosta od nasih buseva

da li postoji 9AL do zelenog venca? u proteklih 20 min tri su otišle gore umesto da se spuste sa mosta.

ГСП - градски саобраћајни превоз.

Takav naziv ne postoji, odnosno GSP kao skraćenica može označavati samo Gradsko saobraćajno preduzeće.
Iz razloga, jer se radi o opštoj verzalnoj skraćenici naziva preduzeća (još interesantnije da spada u promenljive skraćenice koja se može menjati padežno). Iz ugla pravopisa naš rečnik ekskluzivno daje pravo Saobraćajnom preduzeću da nosi tu skraćenicu i ne prepoznaje bilo kakvo drugo značenje.
Korišćenjem GSP za nešto drugo bi bilo problematično i sa morfološke strane.

U Srbiji ne postoji strogo definisani naziv za prevoz, ali najprihvaćenija skraćenica sveukupno je JG(P)P, kao što se uostalom sada obeležava na signalizaciji u gradu.

Od skora sam kao drugi fakultet upisao Filološki, nevezano koji jezik studirate, morate da prođete Kulturu Jezičkog Izražavanja gde se uči dosta o ovakvim stvarima i pravopisu. Ne bih ni ja znao da je to toliko strkitno, ali ima smisla.
Nažalost, tako nešto bi trebalo da postoji pogotovo na FPN-u, jer ovaj konkretno problem dolazi od novinara.

Међуград је једно, град је друго.
Сарказам у питању.
Знам да су до пре пар година овакве натписе стављали и на приград док нису почели да се шире па натпис свели само на предња врата најситније могуће

Vrh