Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

  • Solaris

    Glasovi: 238 95,2%
  • BMC

    Glasovi: 12 4,8%

  • Ukupno glasača
    250
Često se vozim Zemunskim busevima. Prostim okom - fali šraf ovde, fali šraf onde, landara ovo sedište, landara ono, pa neko i zafali... Ne morate uopšte da budete dublje upoznati u tehnike održavanja... I prostom laiku je jasno da nije nikakav problem zašrafiti šipku koja landara sa 2 šrafa... već da nikog nije briga da to uradi!

Ja recimo smatram Ik-112/218M sasvim solidnim vozilima... Ne poredim ih sa Solarisima, naravno ali uz bolje održavanje bi trajali... A ovako...
 
Poslednja izmena:
^^^Šapić da se prošetao do Madrida i Stokholma, pa nek broji grbe na krovu. Trebaće mu nekoliko dana. Nešto manje bi se zadržao tamo oko '99-01. Njujork se zaleteo s hibridima (još pre dve decenije kad mi nismo znali ni kako se zovemo) pa je bio prisiljen da deo konvertuje u dizel, a sada se ponovo zaleće na električne koje će envajronmentalisti da pljuju zbog moguće "loše politike odlaganja baterija".

Što se GSP tiče, ovde izgleda ni jedno preduzeće ne može da funkcioniše kao jedno, dok na nekim mestima može 10. Stanje reflektuje mentalitet koji se dijametralno razlikuje od komšijskog. Na KiM 10 albanofonih blagovremeno reaguju kao jedan, a srbofon jedan kao njih 10. Dok taj jedan ne izađe na kraj sa samim sobom, pa još ako treba da se složi sa ostalih 7mil ode pokrajina još pre samoproglašenja nezavisnosti. I u ostalim srpskim teritorijama "komšiji crkava krava" a rodbini i sve ostalo. Gde mi živimo jbt, i sa kim. :poop:
 
Ne mogu da poverujem da je tolika razlika između pogona, da za jedan ima i delova i para za eksterni servis, a da drugi istovremeno kanibalizuje vozila.
Ako je samo do direktora, to se lako reši.
A na drugoj strani, sećam se takvog stanja devedesetih, kad je Karaburma pedantno održavala vozila, NBg nešto lošije, a Dorćol po isključenju, samo mešao i ponovo delio vozila. Dođe zbog loših kočnica, sačekaju pola sata da se ohlade i opet napolje, samo sa drugim vozačem.
 
Meni onako iz prolaza, deluje kao da punionica na Karaburmi još nije gotova. Raskopano je oko nje.
 
БМЦ-ови у Земуну ће стајати за украс.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Nešto u rangu sa Mazom mada meni je gore smeće, Akia, privatnik Bambus broj vozila P40342 ako sam dobro zapamtio
IMG_20221121_183705_edit_439625197317086.jpg
IMG_20221121_183748_edit_439610342866155.jpg
IMG_20221121_184126.jpg
IMG_20221121_183805.jpg
IMG_20221121_183624.jpg
 
Izašli su sad novi BMC na 17/88 u šihtu. Za sad, verovatno će na još neku liniju izaći do kraja dana..
 
Kako stvari stoje ipak će biti raspoređeni i na Novom Beogradu, a ne svi na Karaburmi
 
Da je model krš, posebno posle toliko godina - jeste krš. Ali da li su mu kočnice otkazale zbog toga što je krš ili što se neodržava - pa pre bih rekao da je do neodržavanja. A radnici GSP-a neka i dalje ćute i neka nastave da rizikuju tuđe živote, kad im do svojih već i nije.
 
Prvi utisak nakon vožnje na 17-ici - gori od Higera (horor). Razlika je u tome što Higer bar ima dobar moto koji dobro vuče, a Bmc nema ni to, bukvalno se vukao od hotela srbija do Šumica da ga je Solaris iza njega oduvao i lagano obišao. Završna obrada je katastrofa, onaj panel ili kako se već zove kod kog su izduvi za klimu je ispao iz ležišta sa jedne strane i tako viri i udara, dok taj jedan panel čangrlja kod vrata i nešto škripi u delu kod harmonike. Jedino pohvalno je grejanje koje je super, kaloriferi dobro greju i veliki plus je što ima krovno grejanje koje Higeri nemaju i sada se u njima smrzavaš kad su kaloriferi pocrkali zbog ne održavanja. Ovakve krntije mogu da prođu u Novom Sadu gde su sve trase po ravnici i gde nema velikih gužva, ovi jadni Bmc-ovi će se raspasti brzinom svetlosti ako ih ovi brzo ne prebace da rade više u prigradu, jer neće dugo ako budu radili na 17, 31,95 i ostalim opterećenim linijama u gradu. Žalosno što danas ne gledamo nove Solarise na ulici i to sva zbog bahatog gremlina koji je morao da se ugradi u nabavku.
 
Vrh