Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 294 95,1%
  • BMC

Glasovi: 15 4,9%

• Ukupno glasača
    309
Becks
Ako oces nesto da dokazes, lepo uzmi i slikaj sa 15 metara od napred autobus sa upaljenim maglenkama, potrudi se da aparat bude na nekoj visini od 1,1m, to je neka prosecna pozicija vozaca koji sedi u vozilu.
Dok to ne uradis, ovo sto si slikao veze sa zivotom nema, ovde je rec o tome da one zaslepljuju vozace koji idu u susret.

becks89":3895qoav je napisao(la):
govorim svo vreme o breda masci i podešavanjima maglenki, kako bih dokazao da je Šomi izmislio svoju tvrdnju da su ga zaslepele maglenke i time opravdao nasilje... Malo ste se zaneli sa raznim tehničkim detaljima i knjigama, prospektima zakonima, opet malo zanemarujući ono najvažnije - praksu!
Čekam Laki tvoja dalja opravdanja, verujem da si tek počeo da me ubeđuješ, ali polako imam ja dovoljno vremena i strpljenja ;)
Бексова логика: Маска је иста, на #448 су магленке у реду (слике и потврђују то :lool: ), а ако узмем у обзир да Н серија (2012), М серија, Престови и Аривини Икарбуси имају ту исту маску онда је на свима у реду" ???
Моја и милион других Фиеста имају исти фар па је на свакој фар усмерен другачије. То што имају исти маску не значи да су на свима фарови усмерени исто.
Ја иначе немам шта друго да радим па ратујем светлима са Престовим возачима и са тобом на форуму? Замисли, измислио сам да ми сметају магленке :lol:

"Zakoni, knjige, blabla, bla" kazes ti nama Beks ???
:? :shock:
I komentarises forumase koji su po tvojim recima "do juce komentarisali gradjevine" ?
Sta je sad pa to? Opet omalovazavanje??? A ti si neka iskusna faca izgleda pa dajes sebi da diskvalifikujes misljenja drugoh ljudi, proizvodjace, zakonodavca, ma sve druge koji te ne podrzavaju?
Mnogo ti je veliki ego.
Ajd ja tebe da priupitam nesto? Sta si ti u stvari po zanimanju? Vozac? Masinac? Saobracajni tehnicar? Pravnik? Cime se bavis kad je tvoja za sve ove teme poslednja i jedina ispravna? :D

Da si majstor isprazne retorike, to moram da ti priznam. Posebno mi se svidjaju tvoje fraze "mi, posada autobusa, nas autobus" (mozda ima jos poneka). :)
Al eto mi svi ovako glupi ipak znamo da nema nikakve posade, niti naseg i vaseg autobusa.

Znas ima ona Beckoviceva 'Rece mi jedan co'ek' , ali je ti ni jednom nisi upotrebio, vec sebi dajes za pravo da utiske, brata, druga ili tako nekog predstavljas svojima. Prepoznato je to ovde i pre nego ti je saopsteno, ali ti niko nije uzeo za zlo zbog tvojih godina, ali i pozitivnih poteza u vezi odrzavanja higijene u 'basem' ;-) busu. No shvati sledece, ovakvim zamenama teza kojima si sklon, ponistavas sve ono lepo i pozitivno sto si uradio ili radis. Tako je to u zivotu. Narod za to ima poslovicu "izes kravu koja da punu kofu mleka, pa se ritne i sve prospe" ;-)

Ja se jos jednom izvinjavam ostalim forumasima zbog zatrpavanja i gusenja teme, ali ja jednostavno ne dam za pravo nekome da manipulacijama pravi budale od nas.
Zato Beck, da da citiram jos jednom akademika - "Ceracemo se jos" :)

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Али понета ситуације је да НИЈЕ БИТНО колико магленка "баца", поента је да таква светлосна група смета возачима који иду у сусрет "бацала" она 2 или 70 метара. Техничке карактеристике светиљке су такве да сметају, нема то везе са "дометом" исте...

Уосталом, зато и закон каже то што каже.

Не видим разлог за тлику филозофију.

bazinga":2s5wn2x3 je napisao(la):
Becks
Ako oces nesto da dokazes, lepo uzmi i slikaj sa 15 metara od napred autobus sa upaljenim maglenkama, potrudi se da aparat bude na nekoj visini od 1,1m, to je neka prosecna pozicija vozaca koji sedi u vozilu.
Dok to ne uradis, ovo sto si slikao veze sa zivotom nema, ovde je rec o tome da one zaslepljuju vozace koji idu u susret.
Biće klip, polako strpite se... Važno je da razni stručnjaci imaju veze sa životom, a autobus uglavnom viđaju u prolazu ili na slikama ;)

Somi303":2s5wn2x3 je napisao(la):
Бексова логика: Маска је иста, на #448 су магленке у реду (слике и потврђују то :lool: ), а ако узмем у обзир да Н серија (2012), М серија, Престови и Аривини Икарбуси имају ту исту маску онда је на свима у реду" ???
Моја и милион других Фиеста имају исти фар па је на свакој фар усмерен другачије. То што имају исти маску не значи да су на свима фарови усмерени исто.
Ја иначе немам шта друго да радим па ратујем светлима са Престовим возачима и са тобом на форуму? Замисли, измислио сам да ми сметају магленке :lol:
Becksova logika je da breda maska ima istu poziciju maglenke i ona može da se podesi samo koliko sam tip sijalice može, a pošto sam otvarao istu i video, onda znam i koliko to "može" da se pomeri gore dole i da se podesi po "visini".
Izmislio si mnogo drugih stvari da bi opravdao svoje stavove, počev od diskusije za Maz 215.069 pa na ovamo ;)

laki72":2s5wn2x3 je napisao(la):
"Zakoni, knjige, blabla, bla" kazes ti nama Beks ???
:? :shock:
I komentarises forumase koji su po tvojim recima "do juce komentarisali gradjevine" ?
Sta je sad pa to? Opet omalovazavanje??? A ti si neka iskusna faca izgleda pa dajes sebi da diskvalifikujes misljenja drugoh ljudi, proizvodjace, zakonodavca, ma sve druge koji te ne podrzavaju?
Mnogo ti je veliki ego.
Ajd ja tebe da priupitam nesto? Sta si ti u stvari po zanimanju? Vozac? Masinac? Saobracajni tehnicar? Pravnik? Cime se bavis kad je tvoja za sve ove teme poslednja i jedina ispravna? :D
Da si majstor isprazne retorike, to moram da ti priznam. Posebno mi se svidjaju tvoje fraze "mi, posada autobusa, nas autobus" (mozda ima jos poneka). :)
Al eto mi svi ovako glupi ipak znamo da nema nikakve posade, niti naseg i vaseg autobusa.
Znas ima ona Beckoviceva 'Rece mi jedan co'ek' , ali je ti ni jednom nisi upotrebio, vec sebi dajes za pravo da utiske, brata, druga ili tako nekog predstavljas svojima. Prepoznato je to ovde i pre nego ti je saopsteno, ali ti niko nije uzeo za zlo zbog tvojih godina, ali i pozitivnih poteza u vezi odrzavanja higijene u 'basem' ;-) busu. No shvati sledece, ovakvim zamenama teza kojima si sklon, ponistavas sve ono lepo i pozitivno sto si uradio ili radis. Tako je to u zivotu. Narod za to ima poslovicu "izes kravu koja da punu kofu mleka, pa se ritne i sve prospe" ;-)
Ja se jos jednom izvinjavam ostalim forumasima zbog zatrpavanja i gusenja teme, ali ja jednostavno ne dam za pravo nekome da manipulacijama pravi budale od nas.
Zato Beck, da da citiram jos jednom akademika - "Ceracemo se jos" :)
Pogubio si ti prijatelju konce, ne znaš više šta hoćeš. Od raznih stručnjak sa diplomama vidimo šta ima ova zemlja, od ovih nekih konstruktora koji izjave da visina pada zbog rasporeda rešetki na šasiji, do ovih nekih priučenih koji se voze autobusima povremeno, ali itekako znaju sam sistem funkcionisanja, a najzanimljiviji ste mi vi iz automobila koji sve znate o konstrukciji i o samom načinu funkcionisanju autobusa, a verujem da pola vas nebi umelo da ga upali i ugasi, a kamoli nešto više... Kakve veze ima moje zanimanje sa bilo čim, ako ćemo po zanimanju odakle F.Vukša vaš idol inače student Šumarskog faxa ima veze sa javnim prevozom, zakonima ili bilo čim drugi, pa ipak dečko zna neke stvari bolje nego oni kojima je to struka. Imaš konflikt sa mojim godinama i znanjem, širiš priču da bi izbegao da daš neke odgovore. Šta tebe briga kako se ja izražavam, koga ja svojatam ko svojata mene i slično, jel to tvoja stvar, što je to važno za priču, nije, ali moraš nešto da pišeš da bi izbegao odgovore, gde su ti dokazi prijatelju?
A sada vrhunac, utiske brata, prijatelja, druga, pa jedino što je tu tačno da su mi njih dvojica ko braća, sve ostalo su tvoje izmišljene gluposti, najblaže rečeno, da te obavestim reda, radi becks je bio u kanalu ispod toga autobusa, otvarao svaki poklopac, masku, menjao svaku sijalicu po potrebi, rastavljao instrument tablu, displej, sve, tako da sam malo kompetentniji od tebe da pričam, i mogu da pričam iz sopstvenog iskustva, kada prenosim nečije iskustvo to i napišem, ali to je tvoj problem što ne umeš da to shvatiš. Ko menja teze i širi priču, zna se, već standardna ekipa, niti si ti prvi niti si poslednji koji to radi, ali znate meni da popujete kako ja to radim, pročitaj svoje postove pa se javi ko šta radi i ko se koje priče drži, znaš ti to mnogo bolje od mene da radiš nemoj da se lažemo. Drugo, ja ovo ne radim zbog tebe, beobuild foruma, Balkan Transport portala ili bilo koga drugog, već zbog toga što smatram da tako treba i da ako mogu da doprinesem treba da dam doprinos, ako vam to toliko smeta prestaću ja da kačim šta se radi u 448 ili bilo kojem drugom autobusu, ionako nema svrhe... Lepo sam te pozvao da se sam uveriš, nećeš ne moraš, ponuđen ko počašćen, toliko o dokazima, realnosti i svemu. Čitaj ti i dalje knjige i zakone, a ja ću se i dalje baviti praksom.
Što se tiče "prozivke" za građevince, to nije bila prozivka već konstantacija, pojedinci su u istoj ovoj temi diskutovali o izgradnji nekog bloka na NBGD, kako je bilo pre i šta je bilo pre, čega ste svi bili svedoci, pojedinac koji je dao komentar je jedan od tih koji je vodio "građevinsku" diskusiju u temi za autobuse ;)
Sada bih ja trebao da kažem da ti obrćeš stvari? Ne, ja ću biti pošten i napisaću da nisi razumeo šta sam hteo da kažem, pa sam ti kasnije i pojasnio, jer nemam problem sa tobom i sa tvojim znanjem, kao što ti imaš sa mnom.
PozdraV!

Mozes li samo molim te da mi pojasnis po kom osnovu si TI rastavljao i cackao JAVNU IMOVINU? Ko bi platio neki kvar koje je tvoje rastavljanje napravilo? Zna se, svi koji placaju porez.

Da veliki kvar možeš da napraviš kada odvrneš i zavrneš sijalicu, odšrafiš kontrolnu jedinicu ili tako neko umnu radnju. Idi razmišljaj o rešetkama na šasiji, ne brini se o onome što te se ne tiče ;) A kvar i da hoću ne mogu da napravim, jer sam sve stvari radio u prisustvu majstora ili vozača, to ti dođe praksa bato, ono što ti i tebi slični niste videli, da si video nebi odvalio da visina pada zbog rasporeda rešetki na šasiji ;)

Трубиш на све стране како ми сели нисмо за волан и треба да ћутимо јер ти јеси, а онда у километарском одговору сакријеш како ипак ниси возио аутобус. И након тога, кажеш другима да измишљају.. :violina:

Vozio putnike u autobusu, to si zanemario, obrćeš teze, kao što rekoh samo to i umete ;)
Autobusa sam veruj mi više vozio nego ti automobila, a to ti neki mogu lično posvedočiti ;)

O cemu ti pricas, o kakvoj resetki? Opet pokusavas da drugome umetnes tvoje gluposti!
Da napravis veliki kvar pri rastavljanju instrument table, da mozes, jer mozes da prouzrokujes kratak spoj, ili pogresno spojena instalacija, koja je jelte u toj istoj instrument tabli? I kad si vec krenuo, jel ti ides u GSP-ovu srednju skolu?

AHahhaahhahahahahaahahah, ti si zmaj! Ja nisam priučen kao ti pa da napravim kratak spoj, znaš ti o kakvoj rešetci pričam, jer si svojevremeno izjavio da visina na autobusu pada zbog rasporeda rešetki, ne zaboravljam ja, beležim vaše bisere ;)
Ne idem, idem u elektrotehničku školu, a imam u planu da završim i GSP školu, tj. da dam razliku ispita i da imam obe diplome zbog lakšeg prolaza na saobraćajni ;) Pozdravljam te i ne brini se, znam vrlo dobro šta radim ;)

Aj lepo kopiraj to sto sam ja napisao...
To da li si pricuen ili ne me apsolutno ne zanima. Tvoje znanje i ponasanje su tvoja stvar, dokle god ne pocnes znanje o apsolutno svemu da prosipas svuda okolo, a pritom ponasajuci se nadobudno. Opet nisi odgovorio, da li je tebe skola poslala u GSP na praksu?

Ne, ja sam samovoljno otišao na praksu u GSP :)
Napisao si batice, negde oko 240 i neke strane, nađi sam ;)

Sinko, pomoci ti nema.
Pogresio sam u vezi tebe, pogresna procena...

Zadnjih 10 dana se pokajem sto kliknem na temu moram da probudim IGORA OOOO Igore

Evo direktore tu sam gledam i cudim se oko cega se digla tolika prica :) Imam vozacku ali retko vozim kola pa mi je tema maglenki i njihovog uticaja na vozace skroz van domasaja interesovanja. Sasavo skroz.

Samo bih molio pre svega bez licnih prozivki i sl.

Kako li ce tek biti kada vidimo probni IkarBenz :p

Evo jedne zanimljivosti kojoj sam prisustzvovao pre neki dan.
Pre izvesnog vremena sam čitao 50 činjenica o liniji 50 , i jedna od njih je bila da možeš dok se voziš da zbariš žensku. Pre nekl dan sam išao na relaciji Pijaca "Banjica" - Šumice. Kod okretnice Voždovac uđe jedna dobrodržeća žena u srednjim godinama , i sede ona pored nekod dede koji je imao tu oko 70 godina , zato što je to bilo slobodno mesto. Deda ti odmah krenuo u akciju , i dok dođosmo do Plavog mosta , već su razmenili brojeve telefona , i dogovorili se da se čuju ovih dana.

laki72":mujqzwx2 je napisao(la):
Sinko, pomoci ti nema.
Pogresio sam u vezi tebe, pogresna procena...

E sad mi je lakše, mnogo :) :wink:

Igor":mujqzwx2 je napisao(la):
Kako li ce tek biti kada vidimo probni IkarBenz :p
Mnogo bolje, svi ćemo ga napljuvati ;)

Svaka čast za dedu.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Zbog lakšeg prolaza na Saobračajni šta? I koje si ti godište? (upućeno Becksu).
Ova tema je žestoko kontaminirana :)

Ako na ikarmerc ili šta već okače tu neku bredinu masku ima da bude katastrofa! Nego, vas nekoliko koji se i dalje krvavo raspravljate, zašto ne nađete sobu? :p Meni lično je dovoljno što znam da mi smeta višak svetala na drugim vozilima i to što je zakon tako nešto prepoznao te zabranio korišćenje istih van određenih situacija za koje su i pravljene te svetiljke. Dakle postoje one za dan, one za noć, one za maglu i sl okolnosti i one za otvorene puteve gde nikome ne smetaš.

Saobraćajni fakultet, ove godine završavam četvorogodišnju školu (ETŠ), pa sam planirao da dam razliku ispita, ali ne znam zašto je to sada važno, kako god ;)
Neće Bredina maska ići na Ikarbus, biće neka nova verzija maske sa IK-218M modela, nadam se da će GSP ovog puta odbiti da bude tester ovog vozila :)

Off topic, kako ti još jedna srednja pomaže za fakultet? :) A to zašto je bitno, pa, vadiš se na iskustvo, a ideš u srednju, čini se da nemaš 24-25 godina. Bez impliciranja na bilo šta, ovo je moje razmišljanje, ja stvarno nemam nameru da se dalje raspravljam o svetlima, meni lično smetaju i kraj. Na svim vozilima. Možda mi ne budu smetale ako sednem u nešto visoko, ali ja spram svog materijalnog stanja ne verujem da ću voziti nešto visoko.

Придружујем се похвалама за деду, али морам да питам. Соле, бре, па шта си ти радио у том моменту? :p
И искористио бих ову прилику да најавим озбиљне похвале за меркар, када за то дође време. Напред наши и немци 8)
И да... ма шта, бре, они теби... објасни им све :wink: Зна се за кога је

Gorstak89":1zaj0r0y je napisao(la):
Off topic, kako ti još jedna srednja pomaže za fakultet? :) A to zašto je bitno, pa, vadiš se na iskustvo, a ideš u srednju, čini se da nemaš 24-25 godina. Bez impliciranja na bilo šta, ovo je moje razmišljanje, ja stvarno nemam nameru da se dalje raspravljam o svetlima, meni lično smetaju i kraj. Na svim vozilima. Možda mi ne budu smetale ako sednem u nešto visoko, ali ja spram svog materijalnog stanja ne verujem da ću voziti nešto visoko.
Imaću bolji prosek, plus što ću se pripremama za razliku ispita uveliko spremiti za ono što me čeka na fakultetu ;)
Eto ja sam imao tu "sreću" da sam okružen vozačima, odrastao sam sa njima, sada se družim sa njima, poslednjih godina sam više u autobusima nego kući, naučili su me svašta, video sam dosta toga i to ti je ta priča, sigurno imam više iskustava i više sam naučio od ovih tipova što se ovde busaju raznim diplomama nekih škola, pa se onda pokaže koliko i šta znaju, ali dobro gospodo ako vam je za utehu takva vam je i uprava GSP-a ;)
Smetala ona tebi ili ne situacija je takva kakva je, ne treba da se koriste, ali kada vi čoveku obezbedite vozilo koje će bezbedno moći da se vozi sa srednjim svetlima onda se vi hvatajte za zakone i razne stvari, MAN vam je objasnio neke stvari kako i zašto.

Samo jednu stvar da razjasnimo, ja nemam nista protiv bilo koga sa ovog foruma. Ovo je rasprava STAVOVA, mozda u zaru postane malo licnija, ali u svakom slucaju nikome ne zelim nista lose...

Vrh