Šta je novo?

Autobusi

Od kog proizvđača autobusa bi grad trebao da kupi 100 novih zglobnih vozila na gas.

• Solaris

Glasovi: 295 95,2%
  • BMC

Glasovi: 15 4,8%

• Ukupno glasača
    310
A kletve kao deluju na nekoga u 21, veku?

Ne rešavaju se ove stvari kletvama nego na izborima! :)

Ne znam što sam se uopšte nadao da ovi mogu da kupe krštena vozila za narod. Plebsu turske kante od vozila, a oni se vozaju u Audiju, Škodi, BMW

To bi i ja mnoooooogi voleli, ali ovaj doticni je posebno ljigava i zilava sorta. Bubasvaba mu nije ravna

Polako, ali sigurno nam se gradski prevoz pretvara u skup turskog i kineskog otpada, tuga, ostali još Japanci i Mercedesi iz Kosmaja

Rešeni su da javni prevoz totalno unište turskim šklopocijama. Čovek samo da se uhvati za glavu i da ne veruje sopstvenim očima šta gleda. Ne znam ni zašto smo se uopšte nadali da će neko drugi sem BMC-a dolaziti u obzir. Od samog početka se za BMC i namešta sve ovo. Bruka i sramota za jedan grad kao što je Beograd da su mu turske kante kičma javnog prevoza. Od MAN-a, Solarisa i Mercedesa koji dominiraju Evropom, mi nabavljamo najgore tursko smeće koje mnogi ne bi uzeli ni da su besplatni. Koliko je samo očigledno ugrađivanje vlasti, ovo je van svake pameti. A kad se samo setim pre 5-6 godina kad su nam ik-201, ik-206 i Solarisi bili glavna vozila u javnom prevozu i tad je prevoz funkcionisao neuporedivo bolje nego danas sa BMC-om i onim odvratnim Akiama. Mislim da smo sa ovim dotakli dno dna. Svaki, ali svaki mogući komentar je suvišan!

Немам појма за ове турке, али ако је гас то ће бити мало проблематично

Јел тај БМЏ толико лош или се иде логиком "ако није из Европе то не да не треба разматрати но активно гледати да се уништи"

Domaće lizing kuće su relativno male i teško da mogu isfinansirsti čitav posao. Namerno su obustavili prošli tender i postavili lizing kao uslov da bi eleminisali ostale ponuđače.
Bukvalno sve nabavke autobusa za koje znam je finasirao S lizing, a ovde su morali da se udruže i sa Unikreditom.
Neko sa strane definitivno nije imao šanse da organizuje 2-3 lizing kuće u kratkom periodu i da daju zajedničku ponudu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=873256#p873256:tcprzsyg je napisao(la):
SRBO » Pet Avg 20, 2021 10:20 pm[/url]":tcprzsyg]Немам појма за ове турке, али ако је гас то ће бити мало проблематично

Јел тај БМЏ толико лош или се иде логиком "ако није из Европе то не да не треба разматрати но активно гледати да се уништи"
Naravno da je loš, Solarisi iz 2013 5 puta bolji od Bmc iz 2019 godine, a ne mogu da zamislim koji će tek krš biti zglobni Bmc na gas

Prvi tender je bio napisan bukvalno za BMC. Pisao sam davno da su smanjenjem prednjeg prepusta sa min. 2800 mm na 2700 mm, otvorili priliku i Solarisu da učestvuje, a uz ovakvu cenu i pobedi na tom tenderu. Ovako su obaranjem tog tendera, dodali novi uslov, napravili dil i u potpunosti obezbedili da pobedi BMC.

Naravno da ima. Nisu slučajno iste autobuse kupili Novi Sad, Lasta i sad GSP. Debeo interes.

Pa normalno da ima. To je postalo jasno još sa prošlom nabavkom Turkrševa.

A beše i ovo
BMC.jpg

Весић није хтео да узме Соларис јер га је Ђилас узео пре 8 година.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

uf baš sam se ponadao...a sad se preispitujem što sam se nadao da ipak možemo da dobijemo kvalitetan evropski bus...

onomad si lepio mečkin znak na ikare...sada ikarbusa nema ni u apr-u...onda si kreirao takve uslove da beogradjani ne zaslužuju da se voze u Manu, Volvu, Mercedesu ili Ivecu..sada si otpisao i Solaris zbog politike i vezica sa kinezima i turcima...

čekam i ruski tramvaj i da se zaokruži ova priča

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma šta je jedan kriminalan tender naspram npr. neotkucane karte, što se potresate.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=873208#p873208:23yjo5i7 je napisao(la):
Zezeljko » 20 Avg 2021 20:44[/url]":23yjo5i7]
markobg":23yjo5i7 je napisao(la):
Hit mi je deo, između ostalog, gde se zamera to da Solaris nije dostavio dokaz da je proizveo najmanje 100 autobusa u poslednje 3 godine... :)

Propisi su propisi :)
Ljudi u VeUpravi: Šta je Solaris, ko je to, šta oni prave, kojeg đavola su se oni prijavili, čak nemaju ni dokaz da prave autobuse. Uzimamo BMC, ljudi su napravili najmanje 100 autobusa, giganti.
Al' zato ima jedan mostograditelj dokaze, jedno 200. :)

Bender Rodriguez":1xr8gvbq je napisao(la):
A Srbija inace pravna drzava, sve se postuje do najmanjeg detalja, pa bi izbio veliki skandal kada bi neko otkrio da je izabran Solaris a da nije dostavio dokaze da proizvodi autobuse..

To su price za malu decu sto plasiraju.

Pa setimo se samo kako su realiziovali nabavku poslednje ture. Preko fantom-firme sa adresom na privatnu kucu...

Kakve su to namazane dzukele.
Не знам стварно шта теби сад није јасно овде? Основни услов је био да се набавка финансира преко лизинга, а Соларисова понуда није укључивала лизинг кућу!

Послато са SM-G998B помоћу Тапатока

Sve mi je jasno, Srbija je pravna zemlja u kojoj se sve radi ''po propisima'' i putem institucija. Nikako ličnim dilovima i nameštenim uslovima.

Zato je Solaris otpao jer nije naučno i pravno dokazano da su napravili više od 100 autobusa, a saobraćajno-industrijski gigant poput BMCa, poznat celom svetu, je pobedio.

Ipak je ovo zemlja gde npr. Kolarčeva zadužbina mora da raspiše tender da bi kupila 100 sijalica (informacija iz prve ruke) jer ''transparentnost i borba protiv korupcije'', a kad se kupuje 100 turskih ili kineskih krševa od autobusa za nekoliko miliona evra, od kojih zavisi i nečija bezbednost u saobraćaju, to sve ide preko firme registrovane na privatnu kuću i bez ikakvog sajta i registra, i to je sve kul.

Cela zemlja u korupcionaškom rasulu, partokratija gora nego u doba Informbiroa, javna preduzeća prepuna uhleba i lopova, krade se na svim nivoima, od MZ do Republičkog, sve ide preko par centralnih osoba na svakom nivou vlasti... A ovamo se kao trenira i reprezentuje pravna država, disciplina i čestitost tako što se odbacuje Solaris jer nije dostavio dokaz da je napravio više od 100 autobusa.

Da, sve mi je jasno.

Somi303":1qd00dlu je napisao(la):
Bender Rodriguez":1qd00dlu je napisao(la):
A Srbija inace pravna drzava, sve se postuje do najmanjeg detalja, pa bi izbio veliki skandal kada bi neko otkrio da je izabran Solaris a da nije dostavio dokaze da proizvodi autobuse..

To su price za malu decu sto plasiraju.

Pa setimo se samo kako su realiziovali nabavku poslednje ture. Preko fantom-firme sa adresom na privatnu kucu...

Kakve su to namazane dzukele.
Не знам стварно шта теби сад није јасно овде? Основни услов је био да се набавка финансира преко лизинга, а Соларисова понуда није укључивала лизинг кућу!

Послато са SM-G998B помоћу Тапатока
Baš to i jeste sumnjivo. Prvo naručuju bez lizinga, onda odjednom gase tender i prave novi u kojem se vozila kupuju na lizing, jer eto kao setili se nekih evropskih subvencija.

Što se lizinga nisu setili u prethodnim nabavkama?

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=873294#p873294:35hdkjx8 je napisao(la):
Bulbulderac17 » 20 Aug 2021 22:32[/url]":35hdkjx8]uf baš sam se ponadao...a sad se preispitujem što sam se nadao da ipak možemo da dobijemo kvalitetan evropski bus...

onomad si lepio mečkin znak na ikare...sada ikarbusa nema ni u apr-u...onda si kreirao takve uslove da beogradjani ne zaslužuju da se voze u Manu, Volvu, Mercedesu ili Ivecu..sada si otpisao i Solaris zbog politike i vezica sa kinezima i turcima...

čekam i ruski tramvaj i da se zaokruži ova priča

Sent from my iPhone using Tapatalk
Руски би били изгледа превише квалитетни, вероватно ће бити, шта знам, Индијски

Pljuvali smo mnogi ovde Ikarbus i pričali da ne valja, al za te turske kante su mašine i pitajte svakog vozača šta je bolje, Ikarbus ili Bmc i Higer i videćete odgovor

Od Turaka poštujem stare žute Kobre kao veoma udoban autobus.

Viđam od skoro Isuzu na 37 ali nikako da naiđem u momentu kada nije gužva da ga pogledam i napravim koju fotku.

Vrh