Ja sam takodje kupac i vrlo sam razočaran mnogim stvarima, a pre svega probijanjem rokova uz mnogo, ali mnogo laganja.
Pretpostavljam da svi manje vise imamo slicne ugovore, pa me zanima da li je neko pokušao ili planira da naplati "penale"?
Iskreno ne bih ni razmišljao o tome da su bili fer što se tiče rokova, zahtevanih izmena i da nisu pravili neke grube greške tipa da im pobegne armatura u mojoj dnevnoj sobi što je rezultiralo gipasnom kutijom izmedju zida i plafona 40x40x100cm, kadom 160cm umesto 170cm jer im je zid "pobegao" pa kada nije mogla da stane u projektovani deo, dva "zuba" na zidu - u dnevnoj i u plakaru, prekidači za roletne i u radnoj sobi i u spavaćoj su postavljeni na pogrešnim stranama kao kod
@stelelion, pločice u kuhinji su postavili preko trpezarije (srećom razlupali su ali opet je ostalo pogrešno i ne kao po projektu)...
Od izmena nisam ništa dobio, tražio sam na vreme, i pre vremena, i na kraju uvek dobijem isti odgovor: "sad je to gotovo"... Izmene su bile minimalne, npr. dodavanje još jedne utičnice kod veš mašine za sušilicu, još po jedne utičnice za mrežni kabl na dva mesta, i sl.
Bojler su postavili prošle nedelje, ubedljivo najjeftiniji od 20.000 din, ni nalik onom sa slike iz dodatka ugovora.
Fasadna keramika je stavljena jer je mnogo jeftinija od planirane što je imala nalik cigli jer su one navodno bile 1e komad. Nije loša ali planirana je bila lepša.
U garaži non stop imaju problema sa vodom, svaki put kad padne kiša dole se poplavi, a sad je nešto i sa strujom bilo problema zbog te vode..
Ovo odbijanje sam i ja video na sajtu CEOP-a, što definitivno potvrdjuje još jednu laž investitora - da se čekaju ta javna preduzeća, a ne da su odbijeni više puta, iz ko zna kojih razloga..
Da ne bude da izgleda sve tako crno, ima i dosta dobrih činjenica, većina materijala je kvalitetno zaista, keramika, parket, stolarija je skroz ok, sanitarije odlične, liftovi i hodnici isto, lokacija nam je odlična po mom mišljenju.
Iskreno se nadam da ćemo se useliti do kraja godine bez više problema. Srećno nam bilo