Satelit NS.. lud je kraj skroz... ne stižem da ga islikam lepo...
Primetio sam između zgrada ima improvizovanih mesta za sedenje. Tipa improvizovana klupa, neko izneo stolicu, staru fotelju i neki sto ili ploču od stola i tako ljudi bleje u nedostatku zajedničkog dvorišta i socijalizuju se. Često suše veš na otvorenom, tu pored... Nešto slično sam viđao u Zemun Polju i ponekad negde još tipa Jerković, al ovde je to između svake zgrade, a ne kao kuriozitet. Totalno mi je fascinantna ta kulturološko - klasna razlika sa ostatkom Novog Sada. Ima ulaza i bez interfona. Prizemlje je sasvim neuzdignuto od ravni trotoara.
Zašto ga preporucujem na ovoj temi... pa kao putovanje kroz vreme. Gotovo netaknuto se vratiš nekih 50 godina unazad u sovjetsku... ovaj socijalističku Jugoslaviju. Sa malo oronulijim fasadama nego tada, al kao vremenska kapsula je baš ovaj deo. Jeftino je za stanovanje, a odavde do centra Novog Sada ima pešaka vremenski isto koliko od Autokomande do Trga. S tim što oni ovo smatraju žestokom periferijom, dok je meni kao nadomak centra

10 min bajsem ili 35 min pešaka je po BG standardima nadomak centra.
Miran je kraj, porodični, manje više... Slikaću još al čisto eto za početak da podelim utiske...
Pogledajte prilog 252404