Greska investitora - da.
Dal je kaznjen zbog toga? Da delimicno, pukaoje lovu ni u sta.
Treba li dozvoliti prenamenu?
NE, NE i NE!!! 100 X ne! :!:
Ja zaista pocinjem da se brinem za buducnost ovog grada. Cemu nama onda sluze planovi? Cemu dupovi, cemu studije, cemu bilo sta, ako se gradi onako kako investitori zele, a ne onako kako je opsti javni interes?
Zasto smatramo da je pogresno sto se u SA ili na nekoj drugoj lokaciji izlazi u susret interesima i zelji investitora, pa se `gaze` odavno utvrdjeni planovi, a na nekim drugim lokacijama poput ove smatrate da treba menjati planove i namenu prostora? :bash:
Da li je namena tog zemljista `sportske aktivnosti`? Jeste.
Jel nema danas interesa da se grade objekti za sportske aktivnosti?
Kazete da nema. Ok, mozda ce sutra, prekosutra ili za pet godina biti.
U Beogradu postoji dovoljno utrina, i korovista gde se moze graditi i ne mora se bukvalno svuda izlaziti u susret investitorima.
Posebno ne investitorima koji bi da na brzaka okrenu lovu sa velikom zaradom.
Jasno je da je svakom investitoru to cilj (i meni bi bio), ali nije jasno koji je tu interes grada?
A kada kazem grada, mislim na nas koji zivimo u Beogradu?
Jer Beograd smo mi, nije to neka imaginarna organizacija!
Ako investitor nema para, ili nema interesa da zavrsi ovaj objekat, neka ga.
Sam se da izvinete zaje*******ao, znao je namenu, znao je i zemlju u kojoj smo i standard i slicno.
Njegova obaveza je da obezbedi parcelu i drzi je urednom. Nema para? neka smisli nesto. briga me. briga nas!
A to da nema racuna da postoji akva park u gradu od skoro 2 miliona stanovnika je diskutabilno a po meni notorna glupost.
Nicu nam po Ledinama i Borci mikro akva parkovi, gde nema ni ljudskog prilaza ni slicnog.
Veliki problem u 21. veku napraviti laku konstrukciju kojom bi se deo parka zatvorio i bio funkcionalan i u zimskom periodu?
Veliki problem koristiti toplotne pumpe na zemljistu koje je dokazano puno vode (jedna od prednosti)?
Ne, nego je lakse i brze `okrenuti` lovu na brzaka napraviti zgrade, prodati stanove i imati jedno 50-60% zarade i to sve za par godina!
Neka napravi ledenu dvoranu!
Deca od 10 godina nam u Pioniru dobijaju termine u 5 ujutru ili u 23.30 uvece!
deca od koje sutra ocekujemo da donesu medalju sa nekog takmicenja. eto prilike za javno - privatno partnerstvo.
Nije isplativo? Moguce. O tome treba da misli investitor koji je kupio zemljiste namenjeno za sportske aktivnosti!!! Ne ja!
A sto se stanova tice.
Ljudi, Beograd nije ni Brisel, ni Frankfurt ni Pariz!
Bejbi bum generacije nas polako, ali sigurno napustaju. Nasi roditelji, nase bake i deke, nase tetke i strine...
I sami govorite po drugim temama kako su nam postojece stare zgrade pune penzionera.
Za maksimum 10 godina imacemo ogroman visak stambenog prostora. Starog i neodrzavanog, ali visak.
i umesto napustenog gradilista akva parka, ili nekog drugog sportskog objekta,
koje moze da se pretvori makar u neku zelenu povrsinu sa skejt parkom ili slicno, imacemo po gradu napustene zgrade.