Znaće se namena, spratnost i još neke karakteristike budućeg objekta čim na CEOP-u bude objavljeno rešenje o izdavanju lokacijskih uslova.Neko je vec pominjao ali evo i ja da potvrdim, parcela pored Mazde a preko puta AirportGardena jeste presla u vlasnistvo BG investa.
Vidim na CEOPu da su pre 1.5 mesec zatrazili lokacijske uslove tako da ce se uskoro i tu aktivirati gradnja.
Ono sto jeste tuzno je sto je ta parcela originalno bila namenjena za poslovni objekat a ne stambeni, a gledajuci projekte BG Investa:
![]()
Projekti — BG Invest
BG INVEST / Projekti Gradnja / realizovani projekti Ponuda Stanovabg-invest.rs
Ocekujem da ce umesto toga niknuti jos jedna zgrada za stanovanje.
Svakako ce se znati uskoro (rekao bih do kraja godine) kakav ce projekat tu biti realizovan.
Manji pritisak na infrastrukturu (skole, vrtici, dom zdravlja) + se bolje uklapa jer je odmah pored Airport Cityja@Extroniks sto ti je poslovni objekat bolji od stambenog?
Na žalost, prema važećim urbanističkim parametrima ovo je potpuno legalno. Projekat poštuje propisani minimum od 15% zelenih površina u direktnom kontaktu sa zemljom tako što je predvideo travnjak širine oko 4 metra sa strane zgrade prema Rodi.Kako je ovaj projekat dobio gradjevinsku sa ovoliko malo zelenila nije mi jasno sada kada pogledam.
Mogli su barem na oba useka da naprave park iz celine, a ne da i to malo prostora ovako cepkaju :/
Da ne znam rekao bih da je novoizgradjena bolnica ili studenski dom.Manji pritisak na infrastrukturu (skole, vrtici, dom zdravlja) + se bolje uklapa jer je odmah pored Airport Cityja
Osim kola, ali to ce biti slucaj i sa stambenom zgradom pa je jednako.
A poslovna zgrada bi sigurno i smanjila delimicno saobracaj ako bi u njoj radili ljudi koji su iz istog ili bloka pored pa bi mogli pesaka na posao.
Inace iz video snimka koji je Beli Zo okacio:
Pogledajte prilog 233705
Kako je ovaj projekat dobio gradjevinsku sa ovoliko malo zelenila nije mi jasno sada kada pogledam.
Mogli su barem na oba useka da naprave park iz celine, a ne da i to malo prostora ovako cepkaju :/