Mislim da bi treblo da zajedno insistiramo kod našeg investitora da oni to obezbede ili da komuniciraju sa susednim investitorom o tome, jer smo mnogo platili da bismo ziveli pored nebezbedne urusene hale koja može nekom sutra da padne na glavu, ako me razumete...Obe parcele koliko ja znam drzi Toriox D.O.O. koju drze Karici i Ruske firme.
Koliko ja znam nije poznato kada ce se rusiti ti objekti za sada, svi to iscekujemo![]()
Imas sve ovde:Takodje zanima me da li je grad planirao kada je delio parcele uzgradnju drzavne skole/vrtica? Ja sam gledala onaj urbanisticki plan i po tome bi trebalo da bude, ali sad vidim da su sve parcele privatizovane i da tu nema mesta za tako nesto. Da li neko ima neku dodatnu info o tome?
Verujem da sada inspekicja radi savesnije u takvim slučajevima, posle svih dešavanja u zemlji tako da ako se od te firme ne dobije odgovor u kom periodu i kad će biti srušeno, možemo se obratiti inspektoratu, ako se slažete. Jedino ne znam odakle početi! Ako neko ima predlog, volela bih da mi piše! Moja neka misao je-Negde sam čitao da su Karići negirali da imaju veze sa kupovinom te parcele, da su učestvovali na licitaciji ali da su odustali kada su izračunali da dobar procenat tih parcela trebaju biti ulice i bulevari, sto im smanjuje nominalni prostor za gradnju. Takodje navode da je rusenje postojećih objekara složen proces i skup, gde je potrebna specijalizovana mehanizacija sobzirom da je to bila livnica. Sad se ja razmišljam ako njima nije isplativo, kome onda jeste te je to kupio i sta planira sa tim. Takodje me demotivise sto je to fantomska firma koja ko zna kakve namere ima stom parcelom, mozda za preprodaju... Tako da moram priznati sumnjam da ce se ono skoro rusiti, osim ako grad ne propise vlasnicima da se to sredi, srusi ili ogradi bar da ne narusava bezbednost, kao sto je obaveza bilo kog vlasnika bilo koje parcele ili objekta da bude odgovoran da objekat ili parcela ne narusava bezbednost javnih povrsina...
Investitori mogu da urgiraju manje ili vise zavisi koliko su mocni u drzavi da se to sredi, samo u slucaju da im ne ide dobro prodaja te strane zgrade, u suprotnom zabole ih...
Bez uvrede, ali mi se čini kao da ne živite u Srbiji, tj. na Balkanu. Investitora jedino interesuje profit i uradiće samo što je u obavezi da uradi. Možete vidjeti na ostalim projektima kako se investitori ponašaju nakon završetka gradnje. A institucije ne interesuje ništaVerujem da sada inspekicja radi savesnije u takvim slučajevima, posle svih dešavanja u zemlji tako da ako se od te firme ne dobije odgovor u kom periodu i kad će biti srušeno, možemo se obratiti inspektoratu, ako se slažete. Jedino ne znam odakle početi! Ako neko ima predlog, volela bih da mi piše! Moja neka misao je-
Skupiti grupu budućih stanara, zajednički insistirati kod investitora da komunicira sa susednim investitorom, ako ne dobijemo odgovor sami kontaktirati susednog investitora, ako ni to ne upali , prijava nadležnoj inspekciji. Opet kažem, volela bih da se još ljudi uključi jer predpostavljam da nam je to zajednički cilji. Bezbedan ulaz u naše zgrade. Ne zaboravite da je ulaz u garažu upravo sa te strane , a izlaz do Airport city-ja . Dakle svi ćemo tuda prolaziti.
Ovo je svuda tako, gde god nema pravila koja se primenjuju, investitori rade kako im volja. I u svajcarskoj bi tako da nema striktnih zakona i pravila koja se itekako primenjuju. Tamo popijes kaznu ako ne osisas travu.Bez uvrede, ali mi se čini kao da ne živite u Srbiji, tj. na Balkanu. Investitora jedino interesuje profit i uradiće samo što je u obavezi da uradi. Možete vidjeti na ostalim projektima kako se investitori ponašaju nakon završetka gradnje. A institucije ne interesuje ništa
U svakom slučaju, podržavam inicijativu i rado ću se pridružiti aktivnostima.
Ne zamerite na mojoj entuzijastičnosti. Moguće da je moj predlog potpuno nerealan. Kao što rekoh , volela bih da čujem i druge stanare, da li mozda neko ima neki drugi predlog ili zna nešto više o tome (da je u planu obezbedjivanje/rušenje i koji je rok). Ovo za Kariće mi zvuči realno i to da će ruševina stajati tu još dugo, zato sam dala neki predlog delovanja kako bismo već sad mogli nešto i sami da uradimo. Naravno, tek kad se to sve ispita oko vlasnistva i obaveza vlasnika itd, onda se može preći na neku akciju. Poslednje bi bile institucije u koje svi nazalost ne polažemo neke nade. Prvo bi trebalo da vidimo sa investitorom kakve on ima info. Sigurna sam da je i njima problematično da prodaju stanove sa te strane (isto mislim i za Kvart 64).Bez uvrede, ali mi se čini kao da ne živite u Srbiji, tj. na Balkanu. Investitora jedino interesuje profit i uradiće samo što je u obavezi da uradi. Možete vidjeti na ostalim projektima kako se investitori ponašaju nakon završetka gradnje. A institucije ne interesuje ništa
U svakom slučaju, podržavam inicijativu i rado ću se pridružiti aktivnostima.
Vrlo verovatno! A to će biti za jedno 4 godine. Sta ćemo do tad?Mislim da ce to krenuti u rusenje kada se sagrade ovi projekti, jer svaki sledeci projekat je skuplji i lokacija atraktivnija.
Jednostavno mislim da nema smisla investitoru da krece u projekat kada se takmici sa 4 obliznja projekta trenuto (Kvart64, AG, Pupinova Palata, Mazda)
Slazem se ali mislim da se nece tu rusiti dok ih grad ne prisili ili ne krenu u projekat. Mozda moze da se postigne da se ogradi prostor nekako, ali opet nisam u materiji toliko da bih znao da li imaju obavezu ili ne.Vrlo verovatno! A to će biti za jedno 4 godine. Sta ćemo do tad?Bolje da ih poguramo da rasčiste pa neka grade kad god budu želeli!
Neka ograda 2m visine sa reklamama bi bila ok. Ne bi bilo sablasno i nocu i preko dana.To bi mogao i nas investitor da odradi!Slazem se ali mislim da se nece tu rusiti dok ih grad ne prisili ili ne krenu u projekat. Mozda moze da se postigne da se ogradi prostor nekako, ali opet nisam u materiji toliko da bih znao da li imaju obavezu ili ne.
Ja mislim da je realno da ce verovatno 2027 krenuti u rusenje tih objekata, ako bude ranije bas bih bio iznenadjen.
Mislim da pritisak na investitore AG/Kvart64 tu nece uroditi plodom jer oni nemaju nista sa time, ekvivalent da ides kod komsije i zalis se da on natera Peru od preko puta da pokosi svoj travnjak.
I ja se nadam sto pre da ce porusiti te stare zgrade jer su stvarno ruzne + nesigurne, mislim da se tu moze samo eventualno praviti pritisak na grad da se obezbede parcele.
Ja mislim da po trenutnom zakonu mozes da prijavis Peru da nije pokosio korov i da tebi smeta, inspekcija treba da mu izda nalog da to sredi. Tako je bilo sigurno, verujem da je i dalje tako, jedino ako se ne sprovodi. Džabe reklamni pano ako se neki lim sa 15m visine otkači i zakolje nekoga...Slazem se ali mislim da se nece tu rusiti dok ih grad ne prisili ili ne krenu u projekat. Mozda moze da se postigne da se ogradi prostor nekako, ali opet nisam u materiji toliko da bih znao da li imaju obavezu ili ne.
Ja mislim da je realno da ce verovatno 2027 krenuti u rusenje tih objekata, ako bude ranije bas bih bio iznenadjen.
Mislim da pritisak na investitore AG/Kvart64 tu nece uroditi plodom jer oni nemaju nista sa time, ekvivalent da ides kod komsije i zalis se da on natera Peru od preko puta da pokosi svoj travnjak.
I ja se nadam sto pre da ce porusiti te stare zgrade jer su stvarno ruzne + nesigurne, mislim da se tu moze samo eventualno praviti pritisak na grad da se obezbede parcele.
Ja ne trazim opravdanja da se ne sredi stanje, samo sumnjam da ce se to uraditi.Ja mislim da po trenutnom zakonu mozes da prijavis Peru da nije pokosio korov i da tebi smeta, inspekcija treba da mu izda nalog da to sredi. Tako je bilo sigurno, verujem da je i dalje tako, jedino ako se ne sprovodi. Džabe reklamni pano ako se neki lim sa 15m visine otkači i zakolje nekoga...
Misliš da od te parcele neće biti ništa?To je bio jedan od razloga zbog kojih sam odustao od kupovine stana u airport gardenu
Ne, sigurno ce biti...samo sumnjam da ce biti sredjeno(sruseno) u naredne 2-3 godine.Misliš da od te parcele neće biti ništa?
To što neki milioner (pogotovo neko kao Karić) demantuje nešto mi je kredibilno koliko i kad pitam ženu da li je ljuta, a ona kaže neOvo je tekst u kom Karici negiraju vlasnistvo nad parcelom livnice.\:
![]()
Rusi postali vlasnici firme bliske Karićima i domogli se sedam hektara građevinskog placa na Novom Beogradu - Vojvođanski istraživačko-analitički centar "VOICE"
Poslovno nepoznate firme su u tri transakcije kupile najvrednije građevinsko zemljište od dve državne agencijevoice.org.rs
To je bio jedan od razloga zbog kojih sam odustao od kupovine stana u airport gardenu
Pa ne bih rekao niže spratnosti, po PDR-u je 6+Ps, tako da za jedan sprat niže od AG-a.Ne, sigurno ce biti...samo sumnjam da ce biti sredjeno(sruseno) u naredne 2-3 godine.
Svakako airpot garden ne zna. Oni tvrde da je Karic vlasnik i da su planirane zgrade nize spratnosti
AG je 9+PsPa ne bih rekao niže spratnosti, po PDR-u je 6+Ps, tako da za jedan sprat niže od AG-a.
o čemu ti druže razmišljaš i kakve ti informacije potražuješ...s tim pristupom potpisujem da nigde nećeš kupiti stan, ali 100%Posto sam zainteresovan za kupovinu stana u Airport gardenu, pa me interesuje jedna stvar, s obzirom da je u blizini parcele bila fabrika (FOM), i da postoji mogucnost da je zemlja na kojoj je zgrada kontaminirana i jos par parcela u okolini, da li ima neko ispitivanje zemljista, nigde na internetu ne mogu da nadjem. Takodje sam im poslao zvanicam mail, dobio sam odgovor da cu dobiti informacije i dokumenta pocetkom ove nedelje, jos niko nista nije poslao.
Takodje sam dobio informaciju od agentkinje za nekretnine da neki stanovi se prodaju ispod cene, tj da novi vlasnici prodaju svoje novo kupljene stanove ispod cene, samo da bi prodali sto pre.
pozitivno jeste analizirati faktore pre kupovine, ali pokušavati da analiziraš nepostojeće stvari i da ti onda one onda budu razlog za odustanak, govore u korist toga da si samo razgledač a ne ozbiljan kupac.Ja mislim da je to pozitivno. Kamo sreće da što više ljudi razmatra što više faktora pri kupovini stanova. Kod nas se već ustalilo da kupac gleda samo osnovne stvari pri kupovini, a mnogi posle zažale jer nisu uradili dobru analizu pre kupovine.
U pravu si moja greška. Po PDR-u je maksimalna visina venca povučenog sprata 35m u zoni gde se nalazi AG i Terminal, takođe je to zonirano kao Mešoviti gradski centri. Kvart64 i sve južno od njega je zonirano kao zona višeporodičnog stanovanja i maksimalna visina venca povučenog sprata je 26 metara. Moguće da je zbog zoniranja manja zainteresovanost da se krene u izgradnju, jer u zoni višeporodičnog stanovanja može manje kvadrata da se izgradi, plus postoje ograničenja kakve delatnosti mogu da se obavljaju u poslovnim prostorima.AG je 9+Ps