Šta je novo?

Airport Garden

Prvenstveno razmislja o deci koja ce sutra da se igraju na igralistu ispred zgrade, na gradilista koja ce biti duze vreme u tom kraju i oblaku prasine i sve to ce uci u stanove, Vas ako zabole uvo za zdravlje svoje dece, ako ih imate uopste, Vasa sramota. Da li treba da ta deca potencijalno se razbole, zato sto investitori cute o tome radi zarade? Zato nam se i desavaju nadstresnice i sve ostalo, svako gleda kako zaraditi, ugraditi se itd.

Prvenstveno razmislja o deci koja ce sutra da se igraju na igralistu ispred zgrade, na gradilista koja ce biti duze vreme u tom kraju i oblaku prasine i sve to ce uci u stanove, Vas ako zabole uvo za zdravlje svoje dece, ako ih imate uopste, Vasa sramota. Da li treba da ta deca potencijalno se razbole, zato sto investitori cute o tome radi zarade? Zato nam se i desavaju nadstresnice i sve ostalo, svako gleda kako zaraditi, ugraditi se itd.
Osim ukoliko vasa deca planiraju da posade nesto, zatim zalivaju i održavaju te na kraju pojedu nesto sa lokacije - verujem da ste u potpunosti sigurni.

Ako ste toliko zbrinuti za zdravlje predlažem vam neku planinu, recimo Tara ima mnogo prostora.

Srdačan pozdrav

Hvala Vam na savetu, porazmislicu i o tome kad budem trazio vikendicu.

Srdačan pozdrav.

Validno je pitanje, samo mi je smesan bio odgovor drugog clana foruma, ne moramo odmah skakati u neke teske reci :D

Iskreno ne znam, ja sam uzeo stan odmah pored AG, nije me nesto brinulo zemljiste jer racunam da je svakako proslo dosta godina od kako je fabrika prestala da radi pa da i je bilo nekih supstanci one su davno otisle drugim putem.

Kao sto je neko drugi rekao, ja ne znam da li su se ikada ispitavala zemljista za zgrade u Beogradu.

Posto sam zainteresovan za kupovinu stana u Airport gardenu, pa me interesuje jedna stvar, s obzirom da je u blizini parcele bila fabrika (FOM), i da postoji mogucnost da je zemlja na kojoj je zgrada kontaminirana i jos par parcela u okolini, da li ima neko ispitivanje zemljista, nigde na internetu ne mogu da nadjem. Takodje sam im poslao zvanicam mail, dobio sam odgovor da cu dobiti informacije i dokumenta pocetkom ove nedelje, jos niko nista nije poslao.

Takodje sam dobio informaciju od agentkinje za nekretnine da neki stanovi se prodaju ispod cene, tj da novi vlasnici prodaju svoje novo kupljene stanove ispod cene, samo da bi prodali sto pre.
Otkud vam ta informacija da vlasnici stanova prodaju stanove da bi ih se resili sto pre? Zbog cega to rade?

I ja bi rekao da je briga bez osnova.
Da se ne sprdamo sad sa potencijalnim komšijom bez potrebe...mada ima materijala 😁

Veća briga treba da bude prašina od okolnih gradilišta narednih 7-8 godina.

@Extroniks
Sigurno nisu, ali s obzirom na fabriku koja je bila pored, i da je airport garden na parceli koja je pripadala fabrici, mislim da je trebalo da se uradi, a konkretno je trebao grad da to uradi, da se utvrdi da li je zemlja zagadjena ili ne. Da imamo zakone koji se postuju, pa npr zabrani se gradnja dok se ne ispostuje zakonski propisana norma itd.

U svakom slucaju hvala na informacijama, ako neko naleti na neki dokument, nek okaci ako moze.

@indollarwetrust
Otkud ja znam zasto vlasnici prodaju ispod cene, mozda sto su saznali da je zemlja zagadjena.

@omnik
Budalastina je samo Vas odgovor, neko normalan bi napisao smislen odgovor. Pogotovo sto u nasoj zemlji se nazalost ne postuje ni jedan zakon, sem kad u budzedu zafali novac, pa daj da udaramo gradjane po dzepu.

Kupite onda stan u inostranstvu.
I posadite drvo.

Prekinite da sirite dezinformacije.

Ne znam o fabrici, ali moje iskustvo da se prodaje ispod cene nije bilo tako. Kad sam trazio od fizickog lica, bila je samo jedna ponuda, i nije hteo da spusti cenu, posle 7 dana je prodao stan, jer smo odustali od te kupovine (inace korektan lik skroz, nije bio neki “ova cena i cao”)

@omnik
Posto ste priznali da imate samo osnovnu skolu, probacu da Vam objasnim kao sto bi se deci u tom uzrastu nesto objasnjavalo.

FOB - Fabrika odlivaka je proizvodni pogon u kojem se prave odlivci — metalni delovi koji se dobijaju livenjem rastopljenog metala u kalupe.

Fabrike odlivaka često koriste razne hemikalije i teške metale tokom proizvodnje, poput:
  • Peska za pravljenje kalupa (koji može sadržati opasne materije),
  • Rastvarača i ulja za podmazivanje,
  • Raznih jedinjenja za hlađenje i zaštitu metala.
Postoji šansa da su ostaci teških metala (olovo, kadmijum, arsen, živa) ili organskih hemikalija završili u zemlji, što može izazvati kontaminaciju tla.

Nadam se da ste shvatili, ako niste, bar prestanite da botujete. Srdačan pozdrav
Bolje da ne razmatrate ovo naselje s obzirom na ismevanje od strane buducih komsija. To je verovatno tip ljudi "bas me briga sto je ispod mog auta barica od ulja."

Pitanje koje ste postavili je itekako validno za ceo blok, evo da podrzim i ja kao hemicar.

U vreme dok je livnica radila, do kraja osamdesetih, postojale su procedure odnošenja otpadnih materijala, koliko znamh. Od devedesetih pa na dalje livnica skoro i da nije radila. Teoretski, problem sa zemljištem bi uticao na ceo taj kraj od OB to Tošinog bunara, od westa do medicine rada. Jeste validno pitanje, optimistični verujem da će se iskopavanjem za garaže u projektima koji se tu grade taj rizik smanjiti. Ako i postoji...

Ako zivite na kosutnjaku ovo pitanje u vezi zemljišta mozda i ima smisla, ja recimo trenutno zivim u A bloku i selim se u AG kada bude gotovo jednog dana 😅
Obzirom da je prašina u ovim blokovima nenormalna svuda, mislim da nema neke bitne razlike, posebno sto je sve, pa čak i igrališta prvo izbetonirano ili samo posuto slojevima nove zemlje, mislim da tu nema nekog velikog razloga za brigu ...

Poslednja izmena:
Ima li neko neki info da li je predat zahtev ponovo za kopanje ulice i priključak?

Kako je krenulo useljivacemo se u isto vreme komsije (Kvart64 bi trebalo oko septembra da bude useljenje) 😅

Kako je krenulo useljivacemo se u isto vreme komsije (Kvart64 bi trebalo oko septembra da bude useljenje) 😅
Što bi rekli u Bosni, luk ti bijeli u oči 😄. Da prevedem, ne baksuziraj... Sve i da ih drndaju za ulicu ne vidim razlog da ne krene tehnička predaja da ljudi počnu da rade kuhinje i druge stvari jer je zgrada sem prizemlja koje se trenutno radi skoro i gotova. Radi struja, radi grejanje koliko sam razumeo... Za vodu ne znam...

Vrh