Šta je novo?

Airport Garden

Po meni veoma je glupo sto na prodajnim danima itd nisu pustili bili celu lamelu vec samo par stanova.
To je marketinška fora koju svi u poslednje vrijeme praktikuju. Odaberu grupu stanova svih veličina i objave prodajne dane. I tako u nekoliko navrata.
Da puste sve odjednom, svi mali stanovi bi otišli odmah. Ovako neko ko je došao da kupi mali, možda se odluči za veći uz neke pogodnosti i sl...
 
Bio sam u setnji do mog stana preko puta kompleksa, pa da ostavim i slike za buduce komsije:
1000021406.jpg

1000021407.jpg
 
Današnje slike.

Zgrada izgleda dosta bolje kad je skinuta neprozirna ograda:
1719318138339.png


Urađena je fasada i skinute su skele i sa zadnje strane faze C:
1719318166486.png


Počela montaža fasade u delu faze B:
1719318230673.png


Valjevska Greda u komšiluku radi već 3. sprat:
1719318290058.png
 
Da li je gotovo 80%, jesu li već kontaktirali kreditne kupce?
 
Deo placa ka tosinom bunaru, da li se tu planira sledeca faza ili ce biti iskoricen za parking ili ne daj boze park ?
 
Ovo počišćeno iza je Pupinova palata, Galensov projekat. Ovde će biljaka biti samo u zardinjerama... Nadam se da će investitori bstem srediti puteve kroz blok, a ne da ostave krš kao između Ceptere, Velporta i Vesta...
 
Znam da je popularno da se za sve kritikuju investitori, većinom zasluženo, ali sređivanje puteva između zgrada, pešačke staze i javna parking mesta su skoro uvek u nadležnosti grada. Na njih treba vršiti pritisak, čak i u ovakvim razgovorima ih pozivati na odgovornost.
 
Znam da je popularno da se za sve kritikuju investitori, većinom zasluženo, ali sređivanje puteva između zgrada, pešačke staze i javna parking mesta su skoro uvek u nadležnosti grada. Na njih treba vršiti pritisak, čak i u ovakvim razgovorima ih pozivati na odgovornost.
Koliko sam ja upucen, neki od projekata imaju obavezu da urede ulice koje idu oko lamela.
 
Da li neko zna sta ce biti sa ovim delom ovde? Da li se to sklanja i ceo taj prostor koristi za bulevar ili ostaje tako?
 

Prilozi

  • Screenshot_20240720_232125_Chrome.jpg
    Screenshot_20240720_232125_Chrome.jpg
    187,8 KB · Pregleda: 202
Airport Garden ima obavezu da sredi ulicu između te parcele i svoje zgrade koliko ja znam. Nisam siguran da će grad da radi bulevar sada. Ono što je problem sa tom parcelom su post-apokaliptični metalni objekti, ostaci fabrika i gomila starog metala i kojekakvog đubreta. No kad su počistili prostor za Pupinova palatu ne vidim zašto i ta mala parcela ne bi mogla biti očišćena. Najveći problem je što je to u privatnom vlasništvu firme bliske Karićima pa ne vidim koji bi bio njihov interes da to sređuju pre nego se pokrene aktivnost na većem delu njihove parcele.
 
bogami ovaj blok i deo NBG-a polako ali sigurno ističe ozbiljnu kandidaturu da nadmaši i BW po prekomernoj gradnji, natrpanosti, nefunkcionalnosti i količinom betona...baš loša priča na vidiku
Ne razumem sto to vidis kao losu pricu?
Pa svakako je bolje da se razvija sa stanbenim i poslovnim objektima gde ce biti i mnostvo sadrzaja nego da ostanu olupine od fabrika koje ne sluze nicemu.
Sa trenutnim projektima koji su u izgradnji i sa najvecim projektom green line koji ce biti duz celog IMT-a ne vidim sta tu moze da bude lose...
Svako bi voleo da na mestu IMT-a bude borova suma ali trebamo biti realni.
 
Mislim da je suludo ocekivati velike parkove i manju zauzetost / iskoriscenje parcele pored jednog od najvecih biznis centara u Srbiji.
Ko kupi ovde stan a ocekuje tako nesto je delulu.

Sad, da li je pozicija zgrada mogla biti bolja gledajuci konkretno primer AG i ove parcele, moglo je, po meni bolje da su samo stavili 3 objekta paralelno gde su lamele u pravoj liniji na celoj parceli sa vecim prostorom izmedju ali jbg.

Po meni ova parcela i pupinova palata su mogle bolje da se odrade dosta na ustrb minimalnog gubitka kvadrata i profita, ali sta je tu je.
 
Svako bi voleo da na mestu IMT-a bude borova suma ali trebamo biti realni.
A zasto nije mogla biti borova suma?! Cije je ovo prethodno bilo? Pa drzavno. Za koliko smo ga prodali. Za dzabe. I zasto umesto sto smo poklonili nismo mogli da zasadimo sumu i napravimo park. Pa zamisli da su u NY imali ovakav nacin razmisljanja kao mi, sta bi bilo u Central parku i da li bi svima, pa i njihovoj gradjevinskoj industriji bilo bolje da ga nema.
Da li bi mogli da prodaju penthouse za desetine miliona dolara da nemaju pogled na park i da gledaju na drugu zgradurinu. Ali treba samo imati duzu perspektivu razmisljanja od par godina i biti manje korumpiran.
 
Vrh