Pa da, kao što se moglo pretpostaviti, investitor se pravno ograđuje da kašnjenje nije do njega da ne bi morao da isplaćuje penale. Da li bi ta argumentacija stajala u slučaju tužbe, nisam stručan da cenim.Dobio sam i ja dopis malopre.
Dakle, 27. januara su poslali dopis u kome piše da se rok primopredaje odlaže usled "razloga koji su van kontrole Prodavca", a danas su poslali dopis u kome piše da su "objektivni i opravdani razlozi koji su postojali u trenutku dostavljanja prethodnih dopisa otklonjeni".
Formalno gledajući, ovo znači da su ugovorni rokovi za završetak radova pomereni za 126 dana.
Ne deluje da će to zaista biti slučaj (samo 126 dana).
Evo npr ja plaćam od januara i kredit i stan ... prelepota jednaDrugim rečima, potencijalni poslovni rizik prebaciti na teret kupca... Takoje je za kupca "visa sila" kada plati kaparu pa krene u proceduru dobijanja kredita, u slucaju da banka ne odobri kredit, deo kapare ostaje investitoru. Sad je situacija da je neko mozda kupio stan na kredit, pa sad placa i kredit u kiriju pola godine jer se kasni sa useljenjem, pa sad krece uvijanje dal je visa sila ili nije...
Isto.Evo npr ja plaćam od januara i kredit i stan ... prelepota jedna
Ja koliko znam nije tako pricano, prica je da je Airport Garden u obavezi da odradi svoj deo bulevara (2 trake) a suprotna strana je u obavezi drugog investitora kada oni budu krenuli to da rade.Iskreno, širite paniku sa kopanjem bulevara, jer sami radovi na bulevaru mogu da se dese tek kada se završi izgradnja bilo čega na parceli izmedju nas i rode. Do tada će biti normalna dvosmerna ulica u krug oko našeg naselja.
Upravo sam to i rekao, AG radi svoje dve trake po dogovoru, dakle obična dvosmera ulica. Bulevar će biti kada krenu neki radovi sa suprotne strane što je sada za X godina.Ja koliko znam nije tako pricano, prica je da je Airport Garden u obavezi da odradi svoj deo bulevara (2 trake) a suprotna strana je u obavezi drugog investitora kada oni budu krenuli to da rade.
Sto ne znaci da Airport Garden moze da ne odradi svoj deo do tada, ali ako neko ima drugacije informacije nek podeli.
Nije panika, validno je pitanje.
Mislim da ljude brine ako to uredjivanje 2 trake iziskuje raskopavanje ulice kako ce da koriste garazuUpravo sam to i rekao, AG radi svoje dve trake po dogovoru, dakle obična dvosmera ulica. Bulevar će biti kada krenu neki radovi sa suprotne strane što je sada za X godina.
Da ne dopunjujem tudje misljenje... ali i ja sam zapravo shvatio pitanje u smislu dela bulevara koji AG treba da uradi.Nije problem da oni kasne u nekom razumnom okviru. Nego sto mi i dalje ne znamo kada ce to tacno da bude i sto sa tim bulevarom sve to moze da se zakomplikuje i odlaze u nedogled. Nesto mi je cudno da se navodno dati kljuceve pa tek onda raditi bulevar. Kako cemo ulaziti u garaze ako ce sve biti raskopano,?? Sve mi mirise na to da ce cekati da se zavrsi bulevar pa tek onda dati kljuceve. Nek se izjasne bez zamotavanja!!!
Ako me logika ne vara, sa ovim posledje dobijenim dozvolama kreće i to uređenje saobraćajnica. Obećanje je da će to da završe za 2 meseca od dobijanja dozvola. Tek nakon toga ide pripopredaja i moguće koršćenje garaža.Mislim da ljude brine ako to uredjivanje 2 trake iziskuje raskopavanje ulice kako ce da koriste garazu
Slazem se ali sa obzirom na vec dobra kasnjenja, jasno je cemu vlada nepoverenje ljudi prema recima investitora.Ako me logika ne vara, sa ovim posledje dobijenim dozvolama kreće i to uređenje saobraćajnica. Obećanje je da će to da završe za 2 meseca od dobijanja dozvola. Tek nakon toga ide pripopredaja i moguće koršćenje garaža.
Nejasno mi je da iz proceduralnih i/ili formalnih razloga moraju 7 puta da podnose zahtev za prikljucak na gradsku infrastrukturu.Slazem se ali sa obzirom na vec dobra kasnjenja, jasno je cemu vlada nepoverenje ljudi prema recima investitora.
To "obecanje" moze opet da se produzi i iskomplikuje itd, nije ovaj projekat jedinstven u tome da me ne shvati neko pogresno, i u projektu gde sam ja uzeo stan (Kvart64, vas buduci komsija) mi se cini da vec ima nekih kasnjenja jer su skele za fazu 1 trebale vec biti skinute prosle nedelje a i dalje stoje.