Šta je novo?

Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]

Šuplja ti je ta logika, čoveče. Niti su zbog "Central Gardena" odustali od nastavka izgradnje ACB-a, niti su ti soliteri u Rigi ovi sa rendera za ACB.
 
Nisam ni spomenuo da su odustali od ACB. Ovaj projekat u Rigi deluje kao modifikovani Beogradski, cak su i iste spratnosti.
 
Greskom sam obrisao onu fotkicu hteo sam da kvotujem sto se brcka zemlja oko acba iza parkinga.
 
Brcka se zemlja po celom Bloku 65. Dodju, poseku, raskrce i ostave prasnjavu poljanu.

Gotovo na svim placevima je tako, jedino se na Westu 65 nesto oonkretno radi. U ostalim slucajevima izgleda da radi inspekcija.

@nombre

Sorry, kad si rekao"umesto da nastave acb..." izgledalo mi je kao da hoces da kazes da su odustali od tog projekta zbog IKLa.
 
Igor":7vpn0zt8 je napisao(la):
Greskom sam obrisao onu fotkicu hteo sam da kvotujem sto se brcka zemlja oko acba iza parkinga.

Sačuvao sam je na kompu :wink:
fotografija3158.jpg
 
Danas su krenuli da postavljaju zaštitnu mrežu okolo.
 
milos.tro":mlmwcful je napisao(la):
Igor":mlmwcful je napisao(la):
Greskom sam obrisao onu fotkicu hteo sam da kvotujem sto se brcka zemlja oko acba iza parkinga.

Sačuvao sam je na kompu :wink:
fotografija3158.jpg

Da li možeš da obeležiš tačnu lokaciju na GM-u? Da li je na navedenoj lokaciji planirana izgradnja objekata u okviru kompleksa ACB?
 
Koliko je meni poznato, prvi naredni korak koji ACB planira je izgradnja dva visoka objekta ka Omladinskih brigada, ali su ti planovi malo odloženi zbog krize. Prema ranijim planovima, jedna zgrada bi bila poslovna, a druga hotel (čak su i pregovarali sa Crowne Plazom pre nego što je gazda Miško sklopio dil s njima).

Stambeni deo kompleksa (koji bi trebalo da se gradi na Tošinom bunaru, ali ne znam da li baš u ovom delu odakle je fotografija) je na još dužem štapu i bilo bi baš, baš veliko iznenađenje da tu išta krene da se radi. Lokacija je daleko manje atraktivna u odnosu na konkurentske projekte i infrastrukturno je još uvek nesređena.
 
airport_city_2_271114_tw1024.jpg


airport_city_3_271114_tw1024.jpg


Тешко да је могло немаштовитије од овога. Но, види се по спратности да је ово пројектовано за време важења студије и ограничења спратности до 12 етажа.
 
Da napomenem da gradnja jos nije pocela i da je u toku javni uvid projekta pa tek onda ostale dozvole i sve sto dalje ide.
 
ja ih razumem, već napravili, koliko 8 komada, gde sada da menjaju fasadu i time se bave. Što se tiče visine, mislim da nema šanse da idu na mnogo više objekte, samo bi im bilo skuplje, a i ovo je već puno kvadrata da nađu zakupce.
 
Evo vesti i za nas ostale, ipak samo jedna zgrada na početku. A i ova informacija nije od firme, već ZAPPa.
http://www.gdeinvestirati.com/nekretnin ... iri-objekt

"Investitor "Airport City Beograd" nastavlja izgradnju novih nezavisnih objekata. Poslovni kompleks naziva se "Airport City-Poslovni kompleks 2000"", rekao je za eKapiju Milan Radoičić, iz projektnog biroa ZAPP, firme koja je radila urbanistički projekat.

Predviđena je izgradnja četiri objekta u Bloku 65, od čega tri sa prizemljem, 11 spratova i povučenim spratom (objekti 2100, 2200 i 2300) i jedan sa prizemljem, 13 spratova i povučenim spratom.
Kako kaže Milan Radoičić, u ovoj fazi projekta nije moguće tačno utvrditi investicionu vrednost projekta.

"Objekti će biti sto posto poslovni i predstavljaju kancelarijski prostor, najverovatnije namenjen davanju u zakup. Vrednost investicije će se verovatno kretati u opsegu cena po kvadratu, za ovakvu vrstu objekata u Beogradu".

Investitor je, kako saznajemo, spreman da odmah krene sa prvom fazom izgradnjom (objekat 2100 sa pripadajućom garažom i potrebnim pratećim sadržajima), tako da će radovi u ovom delu početi odmah nakon dobijanja građevinske dozvole.
"Sada je izvesna izgradnja jednog poslovnog objekta, od četiri predviđena urbanističkim projektom. Ovaj deo kompleksa mogao bi biti realizovan u narednih godinu dana, a možda i u kraćem periodu. Ostale faze biće građene u skladu sa dinamikom koju odredi investitor".

Izgradnja prvog objekta na prostoru Starog aerodroma počela je 2005. godine.
 
Ovo se gradi sa zadnje strane, prema Tošinom bunaru, gde trenutno čiste teren? Koja je spratnost sadašnjih objekata u sklopu ACB-a?
 
Spratnost ovih malih je prizemlje plus 5 spratova plus sesti uvucen, dok ona najveca pozadi ima cini mi se 11 plus jedan uvucen...
 
Izvor: Beobuild.rs

Veliki planovi u Airport City-ju

141127-ACB-01b.jpg


“Airport City Belgrade” je najveća investicija u poslovni prostor u Beogradu od 2000. godine i jedna od najvećih direktnih stranih investicija u glavnom gradu. Njegova izgradnja počela je 2005. i od tada je realizovano sedam poslovnih objekata sa 90.000 kvadrata kancelarijskog prostora za rentiranje. Poslednji završen objekat je otvoren 2009. godine i nakon toga dugo nije bilo vesti o daljem razvoju kompleksa. Kriza je pogodila i investitore i domaće tržište, pa se čekala bolja prilika i poboljšanje šire ekonomske slike. Od tada je prošlo 5 godina, da bi juče bio otvoren javni uvid u plan naredne faze gradnje.

Vise informacija kao i prikaze planiranih objekata pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/711.html

acbplan.jpg

141127-ACB-07.jpg


Vise informacija kao i prikaze planiranih objekata pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/711.html
 
Fotke sa gradilišta u periodu od 19.11-27.11 (ogradili su prostor,danas kada sam prolazio još uvek nije bilo table na gradilištu)
fotografija3172.jpg

fotografija3173.jpg

fotografija3176.jpg

fotografija3177.jpg

fotografija3184.jpg

fotografija3185.jpg

fotografija3186.jpg

fotografija3187.jpg

fotografija3188.jpg

fotografija3189.jpg

fotografija3190.jpg

i malo današnjih:
fotografija3191.jpg

fotografija3192.jpg

fotografija3193.jpg
 
Не, ја просто не могу да скапирам естетику овог пројекта. Разлика између овога и лимене фабричке хале је у томе што је ово неких 7 спратова више и што се у фабрикама производи нешто.
 
Osnovna razlika je valjda sto limena fabrika je od lima a ovo je od stakla.
 
Od stakla i lima... A i limena fabrika valjda ima stakla, barem negde :)
 
Vrh