Šta je novo?

Airport City Belgrade [ Poslovni kompleks | 186 000 m²]

Jedna danasnja
20240308_154108.jpg
 
Je l samo meni neshvatljivo kompletno ignorisanje bilo kakvog trotoara oko celog kompleksa? Kao da već nije dovoljno što je ograničen saobraćaj kroz kompleks ("zabranjeno uvoditi pse" stoji svuda, ne znam zaustavljaju li pešake van 9-17h), i kao da nije dovoljno što su izgradili onu zgradu na sred Bulevara pre 15-20 godina. Mogli su bar toliko da ispoštuju formu da postoji bar neki trotoar, a ne pojas blata širine metar, i to ne ni svuda nego samo gde im nije trebao ulaz na parking.
 
Srušili su staru "upravnu zgradu" na mestu trenutnog "Fast Park" parkinga. To je na poslednjoj slici, u postu koji je zakačio Dr Strangelove, kućica za zelenim krovom. Zatvorena je i promenada gde se nalazi čuveni avion, tako da se verovatno spremaju za gradnju druge i treće zgrade ovog novog proširenja.
 
Na maketi koja je zakačena ovde #1,559 Orao se nalazi na istom mestu između 1. i 2. zgrade. Verovatno ga sklanjaju pošto moraju da ukupaju temelje i garaže, pa će ga vratiti.

Inače, pre 10-tak godina je bila priča da će tu biti i hotel. Spominjala se Crowne Plaza. Zgrade su bile valjkastog tipa, ali su očigledno taj projekat postavili na mesto Saveznog MUP-a. To je isti investitor.

Tada su mi iz ACB rekli da će avion morati da ide, ali mu je bilo predviđeno mesto na ćošku gde je sada skretanje za West65 mall.
 
Meni deluje da će se u budućnosti graditi zgrade iza ove prve koja se sada gradi do Omladinskih brigada a gde je trenutno parking (odmah do Wellporta).
Sigurno da hoce, najskuplje zemljiste i najskuplja poslovna lokacija. Lagano ce ukopati te parkinge pod zemlju.
 
Vrh