Šta je novo?

Air Serbia

Kako onda lete A320 i a319 do Moskve, Kazanja itd… I oni su isto pod lizingom
Ne lete svi avioni iz A319/320 flote, zavisi od vlasnika. Konkretno znam da AerCap (vlasnik Tesle) i Deucalion Aviation (vlasnik APE i APF) ne dozvoljavaju. Svi ostali dozvoljavaju, mislim.

Tu postoje i problemi oko osiguranja aviona, pretpostavljam da je za avione koji lete u Rusiju veca premija, ali nemamo informacije kako je JU dogovorila te stvari sa osiguravajucim kucama.

Јутрос сам се вратио из Солуна летом у 04.50. Послат је био АТР, али оно што сам могао да приметим, највећи број људи је отишао на трансфер након слетања у Београд. На пасошкој контроли, свега нас пар. Нисам до сада виђао толики број трансфер путника, па ми је занимљиво.

Јутрос сам се вратио из Солуна летом у 04.50. Послат је био АТР, али оно што сам могао да приметим, највећи број људи је отишао на трансфер након слетања у Београд. На пасошкој контроли, свега нас пар. Нисам до сада виђао толики број трансфер путника, па ми је занимљиво.
Иста ситуација је била када сам ја слетео из Москве у среду. Седео у сам у 10 реду до прозора а на пасошку контролу стигао 5. на реду, док је гужва на трансферима била велика.

А кад си слетео из Москве? Обично они ноћу касно долећу, или утро рано, кад нема других летова. Раније, кад су летели дању, паскошка је била катастрофа.

Isto i let prošlog četvrtka iz Larnake u 14:30, nezapamćeni broj putnika za transfer. Avion je bio krcat, a na pasoškoj pusto. Putnici su uglavnom bili severnjaci, barem su tako zvučali

Isto i let prošlog četvrtka iz Larnake u 14:30, nezapamćeni broj putnika za transfer. Avion je bio krcat, a na pasoškoj pusto. Putnici su uglavnom bili severnjaci, barem su tako zvučali

Pre dve nedelje kada sam se vracao Air Srbijom iz Larnake rekao bih da je vise od pola aviona bilo transfernih putnika. Ono sto je zanimljivo jeste kada smo sleteli u Beograd bukvalno na samom mostu na izlasku iz aviona stajao srpski policajac zajedno sa spanskim policajcem. Kontrolisali su pasose transfernih putnika.

Naveo je Ministar Vesić da je skoro 50% punoletnih putnika na ANT u tranzitu...

IMG20241021195737.jpg

Требало би направити на А страни приликом доласка (мислим да је то негде А4-А5) један директан спуст на пасошку контролу. Од А10 до пасошке се беспотребно хода полукружно па спушта до доле. Такође се дешава да трансферни путници промаше трансфер деск и ту мора да се нађе неко боље решење од садашњег.

Pored toga hodnici izgledaju poprilicno dosadno. Fali makar neko cvece i klupe.
Мислим да би најбоље било поставити велике лед-екране са разним рекламама и спотовима о Србији. А у терминалу 1 има довољно места и висине да се реконструише лепо и постави дрвеће и вертикалне баште унутар зграде.

Kakva svinjarija - isti povratni let iz Beograda sad oko praznika 11.11. ukoliko ga potrazite preko Momonda i baci vas na stranicu AirSerbia na engleskom jeziku je 96USD, ali ako pokušate da unesete karticu iz Srbije, onda će vas prebaciti na AirSerbia domaću stranicu gde je isti let 46500 RSD. Uzdravlje.
Izgleda se kod njih isplati kupovati samo kao "stranac".
Istu kartu izlista po dve tarife
- Fare Basis: NNBJU za strance, i
- Osnovna cena karte: LNBRRS za domaće korisnike.

U vreme starog Jata beše skuplje za strance na domaćim linijama... Al imali prednost u slučaju overbukinga (celog leta).

Uvek si ovde nekako građanin drugog reda.

Koga zanima, od jutros imaju ''promociju'' od 26% na tarifu pri kupovini karata uz unošenje promo koda. Nisu odredili na koje destinacije se odnosi i na koji period, ali važi samo danas. Ja ne mogu ništa da nađem ispod 15 hiljada (Berlin, Atina), pa sam odustao, nekad treba iskulirati umesto posezati za impulsivnom kupovinom:)
Sledeći popust bi trebalo da bude 29. novembra, ako je sudeći po ovom linku na koji sam slučajno naišao

Koga zanima, od jutros imaju ''promociju'' od 26% na tarifu pri kupovini karata uz unošenje promo koda. Nisu odredili na koje destinacije se odnosi i na koji period, ali važi samo danas. Ja ne mogu ništa da nađem ispod 15 hiljada (Berlin, Atina), pa sam odustao, nekad treba iskulirati umesto posezati za impulsivnom kupovinom:)
Sledeći popust bi trebalo da bude 29. novembra, ako je sudeći po ovom linku na koji sam slučajno naišao

Prošle godine taj black friday popust je bio zanemarljiv, skoro da nije bilo popusta. Na neke karte je bio 5-10%, a na neke se uopste nije primenjivao

Ako pokusavas za decembar da ubodes jeftinu kartu, tesko ces uspeti ispod 15 hiljada. Za takve cene bolje pokusaj januar, tu sam uboo par kombinacija za ispod 12.000 dinara do Berlina.

Zali boze koga zaposljavaju u svojim poslovnicama, juce u Galeriji skoro 10 minuta jednoj radnici treba da ukuca grad i period putovanja da bi mi rekla cenu za tri osobe. Posle tacno 50 minuta uz pomoc sefa su uspeli da mi odstampaju karte. A onda ce da placu sto su ih zemenile masine i ne mogu da nadju posao…

Air Serbia has suspended ticket sales on its flights between Belgrade and Tianjin past November 5. Passengers who booked tickets past this date have received notification of their flights being cancelled.

Air Serbia has suspended ticket sales on its flights between Belgrade and Tianjin past November 5. Passengers who booked tickets past this date have received notification of their flights being cancelled.

Мени је ово скроз нелогично. Тврде како је све време профитаблиан и онда га укину у року од недељу дана.
Који год да је разлог у питању, скроз је непрофесионална одлука и да сам један од путника и да ми јаве да ми је лет за две недеље отказан добро бих размислио да ли ћу поново код њих да купим карту.

Vrh