Šta je novo?

Air Serbia

Moze neko da objasni zimski red letenja prema Njujorku .Otkud letovi ,cetvrtak ,petak,subota,ponedeljak i danas(utorak).

Да ли они који су задовољни новим седиштима, боље рећи скамијама, могу да ме науче како да седим, а да се после не жалим? Зашто на летовима Аегеана, Туркиша, па чак и Аустриана, (Арапске компаније су виша лига) изађем из авиона и немам проблема са кичмом и осталим костима, а кад изађем из "нашег авиона" не могу да се саставим бар два дана. Причам о летовима за Рим и за Бејрут. Попуњеност авиона, јако слаба, ни трећина.

Darko78":1g7uk5lp je napisao(la):
Moze neko da objasni zimski red letenja prema Njujorku .Otkud letovi ,cetvrtak ,petak,subota,ponedeljak i danas(utorak).

Samo oko praznika sad 20ak dana. Posle 3 puta nedeljno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=502034#p502034:151rc691 je napisao(la):
Gringo » Tue Dec 19, 2017 11:09 pm[/url]":151rc691]Да ли они који су задовољни новим седиштима, боље рећи скамијама, могу да ме науче како да седим, а да се после не жалим? Зашто на летовима Аегеана, Туркиша, па чак и Аустриана, (Арапске компаније су виша лига) изађем из авиона и немам проблема са кичмом и осталим костима, а кад изађем из "нашег авиона" не могу да се саставим бар два дана. Причам о летовима за Рим и за Бејрут. Попуњеност авиона, јако слаба, ни трећина.

Treba sedeti isto kao i na Letovima Lufthanse, Aegean-a, Austrian-a, jer je reč o istim sedištima. Samo je natpis (logo avioprevoznika) drugačiji.

Sedeo sam na novim sedistima AirSrbije, ioako sam mislio da ce biti neudobna i da ce biti manje mesta, ja nisam imao takav utisak, cak je bilo i malko vise mesta,a sedista daju dobru potporu sedenju.

Ove nedelje sam putovao u Tiranu sa Air Serbia. Polazak iz Beograda je bio u 00:25h, ATR 72, popunjenost oko 60%, većinom Albanci, od čega je čak četiri lica bilo deportovano u Albaniju (do aviona ih je dovela naša policija, a odmah po sletanju ih je preuzela albanska policija). Povratak iz Tirane je bio u 04:10h, takođe ATR 72, ali popunjenost preko 90%, od čega samo nas 10 nije imalo connecting flights (tj. leteli smo samo do Beograda). U avionu je sigurno bilo oko desetak Amerikanaca koji su leteli dalje za Njujork. Posluženje voda, međutim, stjuardesa je Amerikanki sa dvoje male dece donela sendviče, jabuku i pomorandžu (to sam uspeo da vidim, jer su sedeli ispred mene). Sve u svemu, iako se meni činio nelogičnim tako rani polazak iz Tirane, jasno je da većina putnika preseda dalje u Beogradu. S obzirom da smo sleteli u 05:25h (na vreme), to znači da mogu da koriste sve jutarnje letove sa BG aerdroma bez problema. Inače, kolege iz Albanije su mi preneli da su vrlo zadovoljni što imaju direktnu vezu sa Beogradom, jer im se često više isplati da presedaju u Beogradu (koristeći Air Serbia), nego da koriste druge dve regularne rute preko Istanbula (Turkish airlines) i Beča (Austrian airlines). Ono što sam takođe uspeo da vidim na aerdoromu u Tirani je da oni imaju low cost letove za destinacije koje se dosta razlikuju u odnosu na Beograd.

дестинације су им махом ка Италији, јер им је тамо највећа дијаспора

Изиџет још увек није пустио карте у продају, тако да можда се и повуку (иако званично говоре да се не повлаче)

Nagađam da je sve bilo zato što su imali dojavu da "Air Serbia" razmatra ovo, ali nisu znali šta će biti konačna odluka.

JFK ide na 6 letova od juna ,uvodjenje Toronta se provlaci ozbiljno .Jel to znači dolazak drugog širokotrupca?

Potpuno je logično da je posedovanje i korišćenje samo jednog širokotrupeca (copyright @pantograf) na jednoj liniji nekoliko puta nedeljno neisplativo.

Tako da, što bi se ono reklo "double or nothing"!

наводно, добили су 4 слота у Торонту. иначе, ако нисте знали, Ер Србија има уговор са ЏетБлуом и Америкеном за летове даље од Њујорка

IMG_4992.jpg

JohnnyLee":2gx84dow je napisao(la):
наводно, добили су 4 слота у Торонту. иначе, ако нисте знали, Ер Србија има уговор са ЏетБлуом и Америкеном за летове даље од Њујорка

Sad sam hteo to da napisem. Idem za 10ak dana za US pa planiram na prolece opet i otvorim sajt Air Serbie i vidim da imaju za neke gradove (npr mene zanima Sarlot i preko Njujorka odlicna veza od kad je Lufthansa ukinula jutarnji let za Minhen).
I super su i cene.

Direktor Er Srbije Dane Kondić podneo ostavku

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić podneo je ostavku, saznaje Danas. Vest je našem listu potvrđena iz više izvora.

Piše: E. D.
Beograd 25. decembar 2017. 13:34

1001foto_FoNet_Aleksandar_Levajkovic.jpg

Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Kondić je ostavku napisao tokom vikenda i danas je predao. Na čelo kompanije koja se tada zvala Jat ervejz, Kondić je došao septembra 2013. godine, mesec dana pošto je Vlada Srbije potpisala ugovor o strateškom partnerstvu sa Etihad ervejzom, kojim je gigant iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postao vlasnik 49 odsto kapitala našeg nacionalnog avio-prevoznika, ali i dobio pravo da u narednih pet godina rukovodi firmom.

O razlozima Kondićeve ostavke više u sutrašnjem izdanju Danasa.

Izvor: http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?news_id=366137

Hmm... samo nagađam da će sledeći generalni direktor biti Siniša Mali, jer mu Vučko posle afere "Jelka" neće dati da ostane na mestu gradonačelnika.

Vrh