Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Najveća rupa je između 0 i 6,24. Svi smo sigurni da pada rekord iz 2019.
 
A sto mislite da nece biti 7 miliona? Kina se otvara, pojacavaju i AS i Wizz zestoko, Lufhansa takodje, chartera ce biti dosta, Amerika bi trebala da se otvori konacno...
Ja kazem 7 100 000 :D Treba biti optimista uvek
 
Elem, na osnovu svega što vidim čini se da će Francuzi da odrade neki minimum minimuma što se tiče kvaliteta ulaganja u aerodrom…ali to je verovatno i bilo za očekivati.
Pa ništa drugo ni ne treba očekivati iz koncesije. Logično je da će gledati da prodju što jeftinije i da izvuku što veći profit. Do države Srbije je da postavi standarde i prioritete i da se stara da se oni ispoštuju. Ako sami ne štitimo svoje interese zašto bi to neko drugi radio za nas?

Funkcionalno je uradjeno mnogo na proširenju kapaciteta i mislim da će se to tek osetiti ali projektantski i izvođački je projekat poprilično prosečan. E sada da li smo to sve mogli sami uraditi je pitanje od milion dolara na koje nemam odgovor.
 
E sada da li smo to sve mogli sami uraditi je pitanje od milion dolara na koje nemam odgovor.
Da, to je suština priče-da je država formalno preuzela ovaj posao na sebe verovatno bi opet bio neki Skadar na Bojani a la Prokop, sa gomilom malverzacija i kojekakvih marifetluka. Tako da je i ovo što smo dobili sa koncesionarom gotovo sigurno bolja varijanta.
 
Proširenje solunskog aerodroma-slično izgleda kao ovo kod nas, samo mi se čini daleko kvalitetnije u pogledu izvedbe i materijala:
MAKEDONIA-5.jpg
MAKEDONIA-2.jpg
MAKEDONIA-3.jpg
 
Стварно изгледа моћније. Солунски је био таква пропаст и баш сам размишљао како га Немци само музу, али ове фотке показују да се и нешто улаже и то солидно. Драго ми је за Солун.
 
Jadan čovek ne zna šta priča. To su mu možda rekli prognoze za sledeću godinu a ne ovu ali je on pomešao. :LOL:

Zaključno sa novembrom Beograd je do sad imao 5,13 miliona. Ako dodamo recimo malo manje od pola miliona za decembar to će biti oko 5,6 za 2022 godinu.
 
Uneo sam današnje prognoze tako da ih trenutno ima preko 30 (još da prognoziramo koliko će forumaša učestvovati u prognozi) šalim se :) 42
 
Vrh