Bulbulderac17
Expert
Rekoh ranije...zbog nekih zemja koji i dalje nisu ukinuli pečat ..zato je samo na odlascima. Ne lete svi u EU. Jedino što su mogli da na e kaoijima izaðe upozorenje da je za tu i tu zemlju obavezan pečat
Hm, ja sam uvek upadao u najvecu guzvu na tim jutarnjim letovima. Npr wizzair nekada insistira da se posle online checkina mora otici i na salter zbog provere dokumenata pa je to znalo da bude dosta sporo. I jos guzva na obe kontrole (pasoska i security). Sigurnije je doci dva i po sata ranije.
Možda sam propustio ali zašto su ukinuli da na boarding passu stoji broj gatea na koji se ide?
Ušteda tonera šta?
Nisam od korone leteo pa nisam mnogo ni pratio jel to samo kod nas ili neka inovacija što se tiče letenja i kod drugih kompanija?Sada se kasnije objavljuje gejt.
I na letovima za London isto mora da se ide na check-in uvek.Samo na letovima za Nemačku.
Ima smisla. Da li treba i za JU ili BA?I na letovima za London isto mora da se ide na check-in uvek.
Za JU nije moralo, leteo sam u martu prosle godine za LHR i isao direktno na gejt posle online check-ina.Ima smisla. Da li treba i za JU ili BA?
Za JU nije moralo, leteo sam u martu prosle godine za LHR i isao direktno na gejt posle online check-ina.
Za Wizz u vecini slucajeva mora da se ide na check-in, mada mi se 2 puta dogodilo da nije moralo. Pre 10 dana sam leteo za Luton i morao sam na check-in.
Za British zaista ne znam, nisam leteo njime.
Svakako se kod svih kompanija proverava viza/residence permit na gejtu, tako da odlazak na check-in i nema neku svrhu.
Wizz radi proveru i na gejtu i na check-inu, sto apsolutno nema smisla. Sasvim je dovoljno na check-inu.Svi koji su non-EU a lete u sengen ili u UK, idu na proveru pasosa - wizz to radi na checkin salteru, a ostale kompanije na gejtu.
To se radi jer u slucaju odbijanja ulaska u zemlju u koju putujes, vracas se nazad istim avionom kojim si dosao o trosku avio kompanije.
Sto se tice pitanja za guzvu, jedina prava guzva van letnje sezone je upravo u jutarnjem talasu. A i to ne mora da znaci uvek, i vise deluje usporeno i haoticno nego sto zapravo jeste... U svakom slucaju 1:30 pre poletanja je vise nego dovoljno za bilo koji let, za ameriku 2 sata.