Šta je novo?

Aerodrom Nikola Tesla - (Avijacija)

Jbg, ja mu svaki put napisem a Igor obrise...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako Vam zvuči priča o nekoliko radnika ANT-a koji su nelegalno radili na aerodromu više godina, a jedan je čak 5 godina? Svi su otpušteni kada su se pozvali na Zakon o radu i zahtevali da dobiju ugovore o radu od aerodroma.

Nekima su čak i falsifikovani papiri kako bi se prikazalo državi i inspekcijama da su radnici aerodorma a ne omladinske zadruge jer na radna mesta na kojima su radili nije dozvoljeno zaposliti lica koja "rade" preko omladinske zadruge. A takvih je 800 radnika.

Više otom, potom :sesir:

Nisam baš vešt u crtanju al ajd da pojasnim ko-skicom ovaj deo za proširenje Tesle
za low costere a napisan u predhodnom postu :
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434147#p434147:2au0onet je napisao(la):
boca-ica » 17 Feb 2017 20:15[/url]":2au0onet] ..... Potrebna im je nova lako pristupačna platforma sa novim pozicijama (stajnim mestima)
(lako pristupačna putnicima low costera i aerodromskoj mehanizaciji i službama)
a to znači nova makar i montažna pristanišna zgradica uz tu novu platformu....
..... novu platformu treba smestiti iza B platforme
(gde je vatrogasna jednica i hangar repub. avijacije) ima izlaz na rulnu pistu
tojest paralelno sa hangarskom platformom
tako da završetak platforme je u visini bezinske stanice
(gradjanima poznata od pre po prodaji kerozina za grejalice)
i tu uz sam javni put (gde prolazi gradski autobus gotovo uz tu pumpu )
napraviti montažni pristanišnu zgradu za low cost putnike.....

Kao sto su svi
vec videli spot master lazova i doktora spina (izjavio da dinar nije potrosio i da nema spotova, da ce biti u kampanji 5 dana posle radnog vremena 14.02. u 22:00) koji je objavljen 15.02. a sniman 30.01. ili 31.01. dok jos nije ni izabran za kandidata... Zanima me u kom avionu je snimano, ako neko provaljuje po sedistima?

Vrlo verovatno da se u opste ne radi o avionu vec se slikao u simulatoru...

Ne znam odakle im onoliko sedista u simulatoru? Je l si gledao spot? Znam da ima
onaj simulator za pilote, i da imaju nekoliko redova za vezbanje stjuardesa

Pa nije ni airserbia ni avio let, nemaju takva sedista. Zanima me ko im je dao avion. Sad lagano koze da se pita kao i Jeremic odakle
pare za kampanju i kako se reklamira pre nego sto je pocela kampanja.

kako ne shvatate da svi mi možemo sutra na ulici da budemo savatani od strane policije u civilu i naterani da budemo scenografija za Vođin poromotivni spot?

Ex Chanchangi Airlines B733, vredi pročitati ceo članak!

У питању је „боинг“ 737-3Z0 Chanchangi Airlines-а, који већ годинама „лежи“ у предузећу „Јат техника“, којој нигеријски авиопревозник није имао да плати. Авион није регистрован, води се као ван употребе, још од марта 2009, а последња регистрација била му је 5N-BMC.

http://www.vucinic.me/premijer-posle-ministarki/

Hvala za tekst! :) Pa naravno da je "plagijat", sta se drugo ocekuje od plagijat stranke. Ovo za datum snimanja nije samo potvrda sms vec jedan lik koji radi da l na aerodromu ili u jat tehnici pa je komentarisao taj dan na twitteru da mu je vodja bio u poseti ali da ne zna zbog cega.
A ovo za farbanje na pola ne kapiram sto su ga koji ostavili do pola ofarbanog ili ga uopste farbali?

Игоре само укратко

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434496#p434496:2htshf8b je napisao(la):
loyola » 19 Феб 2017 07:38 pm[/url]":2htshf8b]Kao sto su svi vec videli spot master lazova i doktora spina

Спот је копија од украјинаца EPNP plane eng https://www.youtube.com/watch?v=eGjQ3Nbs6Hg , а све подсећа на "Има ли пилота у авиону?"

Zavrseni su radovi na plafonu i opet je uspostavljena komunikacija izmedju 2 terminala. Trenutno se radi druga strana a imamo i zvucnike :)

3920a1b6abd3b6a367685b3c4f7da01c.jpg

04a8a9a6f6daed02ce711ca1ba528685.jpg

892fa8fc9c74e1fb46c92f381cd3e32f.jpg

2a5a1e2a8f7cb7cca4cef960139c1a79.jpg

710c79739d405da8322785e741d768a9.jpg

56dbafea1f0087f6ed3315893dfbfae1.jpg

Pošto sam "mlađa generacija": čuo sam da su ranije u suterenu Terminala 1 postojali i domaći dolasci. Šta se planira sa tim delom?

Сад ће и ту бити шалтери за одласке. Тиме је, по мени намерно, подривен могући максимални капацитет постојећа два терминала.

Актуелно:

Михајловић: Аеродром Никола Тесла биће спреман за седам милиона путника
БЕОГРАД, 24. фебруара 2017. (Бета) - Реконструкција старог "Терминала 1" на београдском аеродрому "Никола Тесла" биће завршена до летње сезоне, и потом ће број путника бити повећан са садашњих пет милиона, на максималних седам милиона - изјавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.

"У реконструкцију Терминала 1 уложено је укупно око 1,1 милијарда динара, а планирано је да радови буду завршени до 1. маја, како би аеродром био у потпуности спреман за летњу сезону", рекла је Михајловић током посете Аеродрому "Никола Тесла".

Она је истакла да је у претходне две и по године Аеродром "Никола Тесла" у модернизацију и подизање квалитета услуга инвестирао око четири милијарде динара, и то из сопствених средстава.

"Аеродром ће, након реконструкције терминала, моћи не само да прими већи број путника, него и да значајно побољша квалитет услуге. То је важно, јер су ово врата на којима дочекујемо госте из иностранства, а Србија озбиљно ради на томе да искористи и развије своје туристичке потенцијале", рекла је министарка Михајловић.

Она је рекла да је приход од туризма прошле године био већи од милијарду евра, а се очекује да у наредних пет година достигне две милијарде.

Вршилац дужности генералног директора Аеродрома "Никола Тесла" Саша Влаисављевић изјавио је да ће у новом простору бити укупно 28 шалтера за пријаву путника за лет, и пет "киоска" за електронску саморегистрацију путника.

Влаисављевић је рекао да очекује да ће нето добит аеродрома 2016. године бити већа од три милијарде динара.

Plus i za konstataciju i za odgovor i za vest.
Imajući u vidu megalomaniju aktuelne garniture na vlasti, pretpostavljam da će se ići na to da se gradi treći terminal. Po meni, ne naročito potreban.

Ovaj dvotunelski izlaz na kraju A fingera je A10, ili A9+A10?

@DzonTravolta

Концесионар се уводи у причу са Теслом услед наводне неопходности да се уз постојећи аеродром, практично, изгради још један (добро, без контролног торња). То је мегаломански пројекат, јер се добија комплекс величине нпр. минхенског аеродрома, у Србији, што ће бити оправдавано максималним капацитетом постојећег аеродрома од, како рече министарка, 7 милиона путника.

Са још једном салом за доласке и са планираним продужетком Ц-ходника, јасно је као дан, постојећи терминали могле су да опслужују 10-12 милиона путника годишње.

Као што је некада рат био називан "наставком политике другим средствима", тако је и ово криминал, само "другим средствима". Легалним.

Upravo tako. Ne postoji nijedan valjan razlog za ovu takozvanu hitnost

Apsolutno smo saglasni oko svega. Prvo, minhenski aerodrom je B-hub Lufthanze i izuzetno je povezan sa gotovo celim svetom. Cela Srbija, Crna Gora i Bosna da koriste "Teslu" kao primarni aerodrom, ne bi imali toliki promet putnika kao Minhen.
Izgradnja hotela jeste potrebna, ali pre svega, treba rešiti pitanje saobraćajnih veza, što sa gradom, što sa ostatkom zemlje, bilo (elektro)busevima, bilo u perspektivi železnicom.
Moja pretpostavka je da se ide na to da kada "Prokop" bude dovršen, a BAS izmešten na NBG, oni predstavljaju mesta odakle će se "feedovati" aerodrom (naravno, u kombinaciji sa železničkom stanicom na Novom Beogradu). Nije nemoguće da to budu i dve tačke za city check-in, kakav, recimo, postoji u Beču na stanici Wien Mitte - verovatno tek kada ta famozna železnička veza sa Teslom kroz jedno šurnaest godina zaživi (izvinjavam se na žargonskom izrazu).

Vrh