nensav":14bi17hr je napisao(la):
U pravu je Zderic, reakcija je bila preterana. NIje da i ja hejtujem, ali to je samo avion, nismo ga mi napravili nego je kompanije gde drzava Srbija (i koja radi sa gubicima koje pokrivaju svi gradjani) ima polovinu vlasnistva, iznajmila avion koi treba da leti do SAD. To je poslovna odluka oko koje ne mora da se pravi cirkus!
Ja se delimicno slazem...
Ne, nije to kao 'onomad' kada je bivsi avioprevoznik, bivse nam drzave kupovao po nekoliko DC-10, pa onda B737, pa uplatio avans za Airbasove...
Kada smo leteli po celom svetu, svojom aviokompanijom, svojim avionima, ponosno noseci svoj SFRJ pasos...
Da tako je, ovo nije nasa, vec pola nasa...
Nije ni avion u vlasnistvu, vec se najmi...
Nije ni profitabilna, (mada se u medijima moze procitati da se u zadnje vreme ne dotira iz budzeta)...
Ali moramo se nauciti da se radujemo. Zivot je dovoljno crn i bez pesimizma.
Isto kao sto se obradujem kada na nemackim ili austrijskim autoputevima vidim kamion nase prevoznicke firme (iako ne znam kakva je vlasnicka struktura iste, te moze biti i da nije nasa), tako mi je milo sto ce posle jako duge pauze avion pod zastavom moje zemlje sleteti u severnu ameriku.
Ne, ja necu sa njime leteti, ali neko drugi hoce.
I 'neki tamo' John ce dok se ukrcava ka Dalasu videti nasu pticu i 'nauciti' da i mi postojimo.
Tako ja gledam na celu pricu o ovom A330.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk