Babyaardvark
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.08.2013.
- Pohvaljen
- 1.671
Ради се на спортским теренима, постављање разних подлога
- Nismo upoznati da se na toj lokaciji bilo šta dešava. Dok se ne donese pravosnažna sudska presuda mi tamo ne možemo ništa da radimo - rekli su za "Blic" iz JP "Ada Ciganlija".
O čemu se zapravo radi otkrio nam je Nikola Mijailović, bivši kapiten fudbalera Crvene zvezde koji je svojevremeno zakupio ovaj prostor i uložio poprilična sredstva kako bi sagradio akvapark.
- Nije u pitanju nikakva gradnja, već to što mi nisu dozvolili da završim objekat. Na sudu sam dobio poništenje ništavosti ugovora, tako da sam praktično i dalje zakupac lokacije. Međutim, pošto mi ne daju da gradim, odlučio sam da angažujem radnike da skinu behaton ploče, i makar malo umanjim štetu koju su mi pričinili - rekao je za "Blic" Mijailović.
Podsetimo, bivši fudbaler je imao ugovor sa JP "Ada Ciganlija", čak je i bivši direktor preduzeća Šormaz tvrdio da je "sve po zakonu i da je ugovor povoljan po sve". Međutim, inspekcije su utvrdile da akvapark nema sve dozvole, zatvoreno je gradilište, a Mijailović je zbog optužbe za nelegalnu gradnju, za koju je kasnije oslobođen, čak završio i u pritvoru.
Osim toga, on je dodao da će biti realizovan projekat izmeštanja ulazne rampe unutar Ade Ciganlije za 105 metara i proširenja ulaznih i izlaznih kapaciteta, čime će umnogome biti umanjene gužve.
– Rekonstruisana rampa imaće tri ulazne i dve izlazne trake, čime će protok saobraćaja biti značajno brži.
Nemoj zaboraviti da ima i firmi na tom putu gde ljudi rade. Maxima,Vodovod,D-box i ls.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=657606#p657606:2oc3rb4j je napisao(la):партибрејкер » Pet Sep 06, 2019 2:19 pm[/url]":2oc3rb4j]Докле год постоји оно ругло звано Стари обреновачки пут, Ада не може да буде никаква зелена оаза. Приступ Ади и тај пут делују апокалиптично. Да не помињем циганске уџерице и дивљу градњу уз пут....
https://www.ekapija.com/news/2634990/gr ... izvodjenjeGradi se pasarela kod Tempa na Obrenovačkom putu - Raspisan poziv za izvođenje radova i izradu tehničke dokumentacije
AMBICIOZNI projekat izmeštanja ulazne rampe na Adi Ciganliji počinje u nedelju. Kako su saopštili iz preduzeća, radovi će se obavljati pod radnom, privremenom signalizacijom, a sve u skladu sa tipskim šemama koje je odobrilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.
Rampa na prvom skretanju iz Radničke ulice biće translatorno pomerena ka kružnom toku unutar Ade Ciganlije.
- Rok za izvođenje radova je 30 kalendarskih dana, a radno vreme izvođača od 7 do 17 časova - kažu iz Uprave Savskog jezera. - Sve aktivnosti biće usaglašene i prilagođene dešavanjima na prostoru Ade Ciganlije. Zbog izuzetne frekvencije posetilaca jezera, molimo naše sugrađane za strpljenje.