Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Park Aveniju (po relativnoj ceni za svoju državu) moraš i možeš porediti samo sa diplomatskim naseljem na Dedinju i možda kraju uz sam Hram Svetog Save. Ne sa A Blokom koji je spavaonica za relativno uspešnu klasu ljudi koji zarađuju dovoljno da mogu da se zaduže na 20 godina kako bi imali privilegiju da na posao idu peške i da im za to treba 20tak minuta. Taj socijalni stalež u USA bi kupovao kuće po suburbsu i vozio se 2h ujutro na posao.

Baš naprotiv. Većina poslovnih zgrada je na NBG. Kakve poslovne aktivnosti postoje na Dedinju?

Dedinje je mirno rezidencijalno naselje.

Koji su kriterijumi da nekom bloku/naselju/stambenoj zgradi dodelis epitet spavaonica?

^^
1250 stambenih jedinica; 5000 stanovnika; 1 supermarket, 1 linija gradskog saobracaja, 1 osnovna skora, 2 vrtica, 5 i vise km do najblizeg posla !?

Što ovo nije, ali zaista ne razumem ovo priču o poređenju bilo kog dela NY i Beograda? Kao da pričamo o Zemlji i Marsu...

Niko nije ni mislio na bukvalno poređenje. U celoj Evropi nema grada koji bi se mogao porediti sa NY, eventualno London i Pariz i to samo u nekim segmentima.

180620-ablok-01.jpg

180620-ablok-02.jpg

180620-ablok-03.jpg

180620-ablok-04.jpg

180620-ablok-05.jpg

180620-ablok-06.jpg

180620-ablok-07.jpg

180620-ablok-08.jpg

180620-ablok-09.jpg

180620-ablok-10.jpg

180620-ablok-11.jpg

180620-ablok-12.jpg

kakvi su stanovi u Ablok-u po pitanju kvaliteta (zvucna izolacija pogotovu..) ?
Posto ne mogu da nadjem koji su materijali, i koje debljine slojeva.

za koji projekat mozete da kazete da je najkvalitetniji po pitanju gradnje? Mislim da ne cujete komsije kako kijaju, ispustaju neartikulisane zvuke itd..

Nema tog kvaliteta za komsije odozgo, ove sa strane i mozes da resis kamenom vunom ili rasporedom namestaja. Pricao sam sa dosta gradjevinaca.
Nema tu biranja, ili ides u potkrovlje, ili se nadas dobrim komsijama iznad. Inace uopste nisam toliko osetljiv na zvuke, ali ono sto u zivotu moze da ti priredi neko iznad, ja nemam reci.

pa ako se izostave rubne trake od kamene vune ili stiropora, prilikom izrade plivajuceg poda, onda ce svaki skok i hod komsija iznad ili ispod da se cuje.. A ako je to lose odradjeno, onda ce i susedni stan biti problem ( bez obzira na resenje koje spominjes). Jer ce vibracije da se prenose kroz konstrukciju. U poslednje vreme se malo vise zanimam o tome i diskutovao sam sa profesorima, pa me zanima kakav je ovaj ablok po tom pitanju.
A i generalno da steknem utisak ko kako gradi

A vidim da i profesori nisu zadovoljni kvalitetom gradnje.

U stanu u kome sam sad, mogu da cujem svaku rec. Jos ako prislonim uvo na zid (ytong blokovi, koji nisu malterisani, vec samo gletovani), cujes i mnogo vise XD nego sto bi trebao.

Hod komsija iznad i ispod stana je neuporediv. Naravno da moze i sa strane da lupa, ali 99% ljudi smeta udarna buka odozgo sa kojom ne moze da se poredi bilo sta drugo.
Kvalitet je takav kakav je, investitori se trude maximalno da zarade i da ispune minimalne zahteve.
I ja cujem sve oko sebe u stanu, ljudi ispod su najbucniji, ali opet nista ne smeta kao udarna buka odozgo, bar meni i mnogima koje poznajem.
Ako prelistas forum u svakom naselju ces naci nezadovoljne izvedenom zvucnom izolacijom, uglavnom od komsija odozgo.

Osnovica sprata stambenog dela ("poslovni" deo je preslikan simetrično)

HjPiiPx.jpg

Дај и пословни да видимо да ли ће бити "опен спејс" или је у плану преграђивање.

Хвала, мислио сам да неће правити канцеларије јер неке фирме желе концепт отворених простора..

А да, то су као неки пословни апартмани, ништа ми не иде у главу.

Vezano za zvučnu izolaciju u zgradama- cesto se koristi Azmafon- cilj je da se oslabi energija koju nosi zvučni talas i to je efikasna zaštita kod visokih frekvencija. Problem nastaje kod niskih frekvencija koje se pronose kroz konstrukciju citave zgrade jer zvuk niske frekvencije ima veliku talasnu duzinu koja prolazi kroz prepreke. To je taj problem konstrukcijske provodnosti.
U sustini, svaki sloj tj. materijal na putu zvučnog talasa razbija po deo njegove energije- mi ovde govorimo o prelomljenom delu talasa koji je prosao sve slojeve zida od komisijskom stana. Nepravilne povrsine su najefikasnije.

Au koliko je ova zgrada iza odvratna. Kao nadogradnja nadogradnje.

Vrh