Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Neka im je sa srećom. Da sto pre pocnu sa gradnjom a i sto pre da zavrse! :)
 
I kad kreće prodaja. Baš me zanima iako tvrde da je sve prodato :)
 
Na budućem gradilištu još uvek NIĐE NIKOOOG !!! (što bi rekli Podgoričani :))

 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=539866#p539866:1xpr0q94 je napisao(la):
Baston » Sre Maj 23, 2018 3:19 pm[/url]":1xpr0q94]Na budućem gradilištu još uvek NIĐE NIKOOOG !!! (što bi rekli Podgoričani :))


file.php

DEKA ne zaslužuje ocenu ozbiljnosti na osnovu brojanja radnika na gradilištu. To je model koji se koristi sumnjive investitore. Često sam ih do sada kritikovao, ali su se u agilnosti pokazali i dokazali.

Kašnjenje dozvole im je verovatno poremetilo planove. Ozbiljnija građevinska operativa nije raspoloživa danas za sutra, a potrebno je i vreme da se usaglase sa dobavljačima.

Dozvolu su dobili na samom početku građevinske sezone kada su ozbiljni izvođači već ugovorili poslove.
Iskustveno se pokazalo da su veoma brzi i efikasni u realizaciji posla.
 
Nisam kritikovao, samo sam konstatovao trenutno stanje i podelio ga na forumu. Staviše, nisam ni očekivao ništa spektakularno, al se ponadah kada sam vec bio u prolazu da ce biti makar nesto za fotkanje.

Slazem se za operativu i sezonu, ali ako su vec toliko vremena izgubili oko dozvole, mogli su makar poceti da rasciscavaju, ima tu dosta šuta, pa ovo drveće što je izraslo i sl., zar ne ?
 
Baston":2skfrnwt je napisao(la):
Na budućem gradilištu još uvek NIĐE NIKOOOG !!! (što bi rekli Podgoričani :))

Da li je to deo garaže već izgrađen u nekoj od prethodnih faza?
 
Jeste, jedan manji deo. Proteže se duž ove interne blokovske saobraćajnice izmedju zgrada, ali ne ide dublje, do treceg stuba. Inače su imali problema kada su to spajali sa III fazom, sa diletacijom, al orkpili su to na kraju da valja. Pretpostavljam da ce nakon zavrsetka IV faze i tu biti garaze. Za sada im sluzi za odlaganje svega i svacega. Malo se slabije vidi, ali evo...

 
Htela sam da odgovorim na davno postavljeno pitanje. Bilo je oko parka u unutrasnjem dvoristu i da li je osuncan ili je stalno mracno i hladno? Ono sto mogu da kazem da je, na moje iznenadjenje, park u suncu i pre i posle podne. Ali ne ceo. Trecina(po podne) do polovina parka( pre podne) je osuncana( deo blize ulici) a ostatak parka je uvek u hladovini. Stalno duva vetric u njemu... mislim da je prijatno za decu.
 
Ima nekog pomaka na gradilistu... da ne kažem мувмента :)
Mislim da će početi da raščišćavaju.

 
Poceli su sa kopanjem, tj. za sada sklanjaju ono rastinje. Par kamiona vec odvozi zemlju, a primetio sam i 2 kombija od Exing&BP. Za sada nista vredno slikanja, cim se malo zahukta, eto mene :D
 
Izvor: Beobuild.rs

Počela poslednja faza izgradnje A Bloka

Na uglu ulica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada u bloku 67 počela je realizacija četvrte i poslednje faze stambenog kompleksa A Blok. Nakon što je dobijena građevinska dozvola, preduzeće "Konstruktor konsalting" ove nedelje počelo je radove na izgradnji. Poslednja faza obuhvata izgradnju objekta kombinovane poslovno-stambene namene sa oko 38.000 kvadrata bruto prostora. Novi objekat imaće 13 nadzemnih etaža (2Po+P+10+2Ps) sa 108 atraktivnih stanova i 109 poslovnih apartmana. Ispod objekta gradi se podzemna garaža sa 338 parking mesta, ali će se u okviru parcele nalaziti i 20 mesta na otvorenom. U komercijalnom prizemlju planirano je otvaranje 15 lokala većinom okruženih zelenim površinama.

Celu vest kao i vise prikaza 4. faze mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/po%C4%8Dela-poslednj ... p2790.html
ablok-vs-05-maj2018.jpg

Celu vest kao i vise prikaza 4. faze mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/po%C4%8Dela-poslednj ... p2790.html
 
Odlicno! Videla sam i ja da odnose zemlju...zahuktava se :) Nego me interesuje ko je "Konstruktor konsalting"?
 
Kakav monstrum od zgrade!

13 spratova? To će lepo da optereti infrastrukturu u tom kraju...
 
Primetio sam na renderima raznih novogradnji da se planiraju "zeleni krovovi". Na kraju sve ostane samo na renderu. Kako je DEKA do sada ispostovala sve rendere, iskreno verujem da će i ovaj mali ali nadasve koristan detalj.
 
Na njihovom sajtu može da se pogleda struktura stanova. Stan od 103 m2 nije loš ali ideja zatvorene terase mi se baš i ne dopada. Stan od 59,7 m2 je jako čudan jer imate skoro 60 kvadrata a dnevna soba i trpezarija su 4.3 x 4.6 što znači da je malo teže tu spakovati komforniju ugaonu garnituru i sto sa 4 stolice.
 
Ova trinaestosptratna "nadogradnja novogradnje u toku izgradnje" je toliko kabasta i odvratna da poružnjava ceo projekat.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543466#p543466:ty924886 je napisao(la):
cloud041 » Pet Jun 08, 2018 3:36 pm[/url]":ty924886]Meni je recimo lepša od faze 3.


Na fazu 3 sam i mislio kao odvratnu. Ova nova ako ispadne po renderu biće sasvim fina mada opet će dominirati nad fazama jedan i dva.
 
Meni je interesantnijeg spoljasnjeg izgleda....ali unutra....ono sto sam videla ...onako..
 
Možda izgled malo više vuče na poslovnu zgradu i svakako nije toliko bolja koliko je skuplja od 3. faze.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=543338#p543338:8cjnazze je napisao(la):
cloud041 » Pet Jun 08, 2018 9:12 am[/url]":8cjnazze]Na njihovom sajtu može da se pogleda struktura stanova. Stan od 103 m2 nije loš ali ideja zatvorene terase mi se baš i ne dopada. Stan od 59,7 m2 je jako čudan jer imate skoro 60 kvadrata a dnevna soba i trpezarija su 4.3 x 4.6 što znači da je malo teže tu spakovati komforniju ugaonu garnituru i sto sa 4 stolice.

Stan od 76.80m2 mi je ok, ostali mi se cine manji nego u prethodnim fazama ?! I naravno, kuhinja koja se nastavlja na dnevnu u kojoj je trpezarija. To je izgleda postao trend u svim novogradnjama. Ne kapiram gde se to izgubilo, tj. dobilo na prostoru, posto sam imao za zivota prilike da se selim mnogo puta, te sam ziveo u raznim stanovima (ono sto je danas stara gradnja) te je u svim trpezarija bila zatvorena ili polu zatvorena (siberi, harmonika vrata) prostorija, najcesce izmedju kuhinje i dnevne sobe. Evo konkretno, stan od 47 m2 je imao dnevnu i spavacu sobu, hodnik, kupatilo i kuhinju u cijem je nastavku trpezarija + terasa i sve odvojeno, a pritom nista manje prostorije od ovih danas sto se grade. Da li se to sa danasnjim nacinom zivota izgubila potreba za zasebnom trpezarijom ili ne nesto drugo u pitanju, al eto primecujem, od drzavne stanogradnje pa do Skyline i BnV svaka je u sklopu dnevne i to je to. Ende.
 
Vrh