Поставили су контејнер за предају кључева станова за усељење у новом краку улице који иде од раскрснице Уроша Мартиновића и Рјепинове према Јурија Гагарина.
Овом новоградњом су улагач и извођач поставили нове стандарде изградње станова за вишу средњу класу у Србији, у сваком погледу - организације, рокова, постојања продајног места са станом-моделом, квалитету, посвећености детаљима, и другом. Чак и у цени, али, иако би она објективно могла да буде нешто нижа, тржиште је одлично реаговало и на ову цену квадрата, што указује да су му једнако битни, можда и битнији, горе споменути чиниоци.
Постигнут успех је изванредан - када се у последњих неколико деценија у Београду десило да блок од неколико стамбених зграда буде изграђен и усељен пре рока, и да практично сви станови буду продати пре завршетка изградње?
Ради се даље, данас је градилиште врвело од радника и машина - побијају бетонске шипове у темеље друге фазе (на слици се свуда по површини виде њихови коцкасти врхови):
Поставили су солидне и високе ограде према остатку грађевинског плаца:
Имам неколико добронамерних опаски:
- име улице на улазима је исписано ИСКЉУЧИВО на незваничном српском језику - у том погледу Белвил има много боље решење, које су могли да примене и овде.
- улази/излази из гараже су прилично уски - могу да предвидим да ће мање вични возачи и они с већим колима гребати блатобране/бранике
- рампе за инвалиде и колица у улици Уроша Мартиновића су превише увучене у зграду, тако да ће се у њима скупљати прљавштина и ђубре
Чему служе контејнери старог типа испред зграде - за амбалажу ствари од усељења?
Раскрсница Рјепинове и Уроша Мартиновића с острвцетом - да сам се ја питао, друкчије бих је урадио, с кружним током и још једном траком у ул. Уроша Мартиновића од Бул. Црвене армије. Рјепинова још није проходна - данас су радили око ивичњака у њој.