Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

Ma salio sam se, rade oni super brzo ali kako su rekordnom brzinom sazidali zgrade, ispada da ovo ostalo sminkanje sto je ostalo odugovlace, iako sam svestan da rade sve u roku.
Primer za Srbiju kako treba raditi definitivno.

Valjalo bi podsetiti se za koji je bese vremenski rok misko pustio u pogon ~1800 stanova?

Za dve godine je to izgradjeno ali ne i prodato. Pritom gradjeno je za potrebe Univerzijade a gradilo je 12 izvodjaca.

Ovo je tema o ABloku tako da nastavljamo u skladu sa temomi ;)

Bice bice malo jos da se sredi spolja posto su fotografije uglavnom sada slicne onima sto su vec vidjene. Bice zanimljivo i pratiti izgradnju druge faze.

Pocela druga faza. Vec se vrsi iskop. Stanovi se rezervisu od pre 15-tak dana. Cena visa u proseku za 100 eur.

Meni su poslali poziv/obavestenje pre mesec dana da ce predaja stana/kljuceva biti izmedju 01.04. i 15.04.2015. Za buduce stanare koji su isplatili stanove u celosti, DEKA je organizovala mogucnost kupovine kuhinja i bele tehnike kod Gorenja ili Garmanna po specijalnim uslovima. Akcija traje od 23.03. do 15.06.2015.

Prelistao sam te kataloge sa kuhinjama i iskreno nisam primetio popuste. Uporedio sam cene 5-6 komada bele tehnike sa cenama u Tehnomaniji i cene ili su iste ili su čak i nešto više u ovim njihovim katalozima.

Nikola":1che0cwd je napisao(la):
Prelistao sam te kataloge sa kuhinjama i iskreno nisam primetio popuste. Uporedio sam cene 5-6 komada bele tehnike sa cenama u Tehnomaniji i cene ili su iste ili su čak i nešto više u ovim njihovim katalozima.
Sto se kuhinja tice, nisam upoznat sa cenama u Gorenju ili Garmannu da bih mogao da uporedim. Poslao sam upit u Garmann za izradu kuhinje po meri, cekam odgovor.
Cene bele tehnike u Tehnomaniji su razlicite za gotovinsko i odlozeno placanje, plus povremene akcije i popusti za odredjene modele i marke. Mislim da su cene bele tehnike date u ponudama Gorenja i Garmanna u stvari "regularne" cene iz Tehnomanije bez popusta...

Primetio sam u prolazu da postavljaju neku metalnu rešetkastu ogradu unutar kompleksa,koja bi verovatno razdvajala novoizgradjeni deo od radova u narednoj fazi. Jel zna neko nešto više o tome?

Izvor: Beobuild.rs

ABlok: Useljenje prve i početak druge faze
150331-ABLOK-36b.jpg

Realizacija stambenog naselja u novobeogradskom bloku 67 nastavlja se nesmanjenim tempom. Projekat nazvan ABlok započet je na proleće prošle godine, a ovih dana završeni su poslednji fini radovi na prvih 296 stanova u okviru prve faze. Izuzetna efikasnost u relaziciji držala je projekat ispred zacrtanih rokova tokom cele gradnje, pa će useljenje prve faze krenuti 3. aprila ili čitava tri meseca pre roka...

Celu vest kao i veliku foto reportazu pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/738.html

150331-ABLOK-58.jpg

150331-ABLOK-40.jpg

150331-ABLOK-41.jpg

150331-ABLOK-49.jpg

150331-ABLOK-20.jpg

150331-ABLOK-26.jpg

Celu vest kao i veliku foto reportazu pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/738.html

ziveo sam u jednom stanu na kome je klima na terasi/lodji bila na bocnom zidu . topao vazduh koji je klima izbacivala se tu zadrzavao tako da je bilo nesnosno izaci na terasu par minuta nakon sto se klima ugasi. naizgled mala stvar, ali detalj o kome treba voditi racuna, narocito ako mozete da birate

Igor":229tkvee je napisao(la):
Izvor: Beobuild.rs
ABlok: Useljenje prve i početak druge faze
150331-ABLOK-26.jpg
Да ли се зна можда, које су димензије гаражних места ? Делује ми, барем одокативно, да је ширина скоро три метра !

Nazalost ne znam tacno koja je sirina ovako uzivo izgleda kako treba. Na ovoj fotografiji se bolje vidi

150331-ABLOK-28.jpg

Да видео сам и ту слику, али нисам знао да је "скинем", пошто у оригиналу нема "сачувај слику као..." (на десном клику миша).
Оваква паркинг места, мислим на димензије, би требала да буду по целом граду. Зато сам баш и питао за димензије.

Cista sirina izmedju stubova je 4,7m kod najveceg broja parking mesta.

Ono, kad ti fotografije deluju kao kompjuterska vizuelizacija

150331-ABLOK-43.jpg

lepa reportaža i jedna od boljih novogradnja. Na žalost, ja bih ovakavv dizajn i kvalitet očekivao i za mnogo jeftinija 'naselja', ali šta je tu je.

Поставили су контејнер за предају кључева станова за усељење у новом краку улице који иде од раскрснице Уроша Мартиновића и Рјепинове према Јурија Гагарина.

Овом новоградњом су улагач и извођач поставили нове стандарде изградње станова за вишу средњу класу у Србији, у сваком погледу - организације, рокова, постојања продајног места са станом-моделом, квалитету, посвећености детаљима, и другом. Чак и у цени, али, иако би она објективно могла да буде нешто нижа, тржиште је одлично реаговало и на ову цену квадрата, што указује да су му једнако битни, можда и битнији, горе споменути чиниоци.

Постигнут успех је изванредан - када се у последњих неколико деценија у Београду десило да блок од неколико стамбених зграда буде изграђен и усељен пре рока, и да практично сви станови буду продати пре завршетка изградње?

Ради се даље, данас је градилиште врвело од радника и машина - побијају бетонске шипове у темеље друге фазе (на слици се свуда по површини виде њихови коцкасти врхови):

image3014.jpg

Поставили су солидне и високе ограде према остатку грађевинског плаца:

image3015.jpg

Имам неколико добронамерних опаски:
- име улице на улазима је исписано ИСКЉУЧИВО на незваничном српском језику - у том погледу Белвил има много боље решење, које су могли да примене и овде.
- улази/излази из гараже су прилично уски - могу да предвидим да ће мање вични возачи и они с већим колима гребати блатобране/бранике
- рампе за инвалиде и колица у улици Уроша Мартиновића су превише увучене у зграду, тако да ће се у њима скупљати прљавштина и ђубре

image3019.jpg

Чему служе контејнери старог типа испред зграде - за амбалажу ствари од усељења?

image3016.jpg

Раскрсница Рјепинове и Уроша Мартиновића с острвцетом - да сам се ја питао, друкчије бих је урадио, с кружним током и још једном траком у ул. Уроша Мартиновића од Бул. Црвене армије. Рјепинова још није проходна - данас су радили око ивичњака у њој.

image3018.jpg

Vrh