Šta je novo?

ABlok - Blok 67a [ Stambeno poslovni kompleks | 137 000 m²]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523608#p523608:uiyic3yr je napisao(la):
cloud041 » Sub Mar 10, 2018 12:11 pm[/url]":uiyic3yr]Ne kapiram poentu bašte na ulici, između parkiranih automobila.


Ni ja...ali setite se da je restoran Trac na Crvenom krstu tako radio godinama....i ljudi su sedeli....
Za ovo se nadam da ce nadlezni odreagovati i spreciti...odnosno rasformirati bastu( jer je skoro gotova). Pocelo je tako sto su pre nedelju dana skinuli odredjeni broj stubica sa katancem..pa postavili lanac..delovalo je kao da prosiruju parking za goste...a od juce ovaj uzas....ako su hteli bastu mogli su da kupe lokal kod fontane gde je i onako predvidjena basta....Nadam se da ce iz DEKE biti azurni kao i sa gospodinom koji zastakljuje terasu.
 
srdjanprpa":1pyw38ux je napisao(la):
Od koga se trazi dozvola za ovako nesto?
Nije mi jasno, invenstitor kupi plac, napravi par zgrada, napravi parking mesta oko zgrade, proda stanove u zgradama zavrsi ceo projekat ili blok i ko je posle zaduzen za ta parking mesta, u cijem su vlasnistvu ona, ako su ostalo u vlasnistvu invenstitora znaci on moze da proda sva ta parking mesta?
Kada investitor gradi ovakav blok, treba da poštuje određena pravila... zauzetosti parcele, odnos stambenih i poslovnih kvadrata kao i da obezbedi određeni broj parking mesta. Sumnjam da je dotični dobio dozvolu od investora da parking mesta konvertuje u poslovni prostor, kao što sumnjam da bi investitor mogao da mu da takvu dozvolu sve i da hoće.

Ovde je na sceni klasično srpsko APP.

A Blok je veoma popularno naselje, naseljeno ljudima visoke platežne moći i ne sumnjam da će restoran biti pun, čak i ovaj deo na parkingu. S druge strane ja ne vidim nikakav gušt u obedovanju na parkingu prepunom automobila. Zamišljam situaciju da se dok večeras, pored tebe uparkirava Golf 2 dizel iz koga izlazi gust crni dim.
 
Treba prijaviti problem preko mejla ili tviter naloga @prijavi_problem , samo da znate da ovi iz beokoma umeju da se "prave blesavi" - kao, niste nam dali tačnu adresu...

Ja ću vrlo rado prijaviti sa mog naloga, ako mi date adresu tačnu, fotke ću da priložim ove odavde...
 
Ne sumnjam uopste da li ce biti gostiju, bice to puno stalno. Pogledajte slicnu ali jos vecu 'bastu' u Bul. Z. Djindjica (blok 21) koja je bukvalno do ulice gde prolaze automobili i autobusi. I jos je dosta veca, a okolo je parking. Bas gledam danas, lepo se parkiraju tik uz basticu do ograde i zauzmu desnu traku posto ima dve trake u svakom smeru. Mislim da je sve ovo javna povrsina i da pripada gradu, pa se dozvola zavrsava kao i sve drugo u Srbiji.
 
City Facility i Deka su obavešteni email-om u petak ujutru, odmah po početku radova. City sam i pozvao telefonom... Dobio sam potvrdu da su emailovi otvoreni. Do sada nije bilo odgovora...
 
Zivan":3jp4hmw5 je napisao(la):
City Facility i Deka su obavešteni email-om u petak ujutru, odmah po početku radova. City sam i pozvao telefonom... Dobio sam potvrdu da su emailovi otvoreni. Do sada nije bilo odgovora...
Ajde ako si navodio adresu "objekta", pošalji mi ovde da pitam Beokom...
 
Za City Facility i Deka inžinjering adresa restorana / lokacija parkinga je dobro poznata (prvi održavaju naselje, drugi su investitor) - Jurija Gagarina 20d, ondnosno parking ispred ove adrese.
 
Ok, nego pitam jer kad šalješ Beokomu i oni dalje inspekciji umeju da se 'prave ludi" - "....niste naveli adresu.."
 
Garaža će biti pun pogodak i nadam se da će smanjiti gužve u naselju...

Postoje neke začkoljice gradskih vlasti da samo JKP Parking servis može pružati uslugu parkiranja na sat... ali čak i da se dogovore sa JKP Parking servis za javno privatno parterstvo..
 
Mislim da su ovo bili dužni da obezbede pored toliko kvadrata poslovnog prostora tzv shopping zone.
 
Daleko je Ablok od ozbiljne šoping zone i teško da postati jer se ne može takmičiti sa Delta City i ostalima koji nude daleko širi sadržaj kako bi porodica provela nekoliko sati... Ima simpatičnih biznisa ali je većena ili specializovana ili mirko-lokalnog karaktera...

U trećoj fazi za sada imamo Shop&Go koji se nekako koprca da bude rentabilan, MLILY, restoran čije ime ne pominjem dok ne sklone baštu sa parkinga, kozmetički salon i buduću kladionocu... Ostalo je zada prazno, a površine su velike da bi mali biznisi došli, a za velike nema previše smisla da ulažu na 200m od Delta City...
 
Baš sam se i ja pitao kome bi mogli da budu interesantni lokali tolike površine u sred naselja na par minuta hoda od ogromnog TC... mada je Delta popunjena.
 
Moram priznati da je mnogo manje guzve sa parkingom u I i II fazi sada nego kada se gradila III faza, iako se nije mnogo parkinga mesta dobilo zavrsetkom iste. Dodatno jos i to sto su na vecini i rampe sto me pogotovo nervira ! Ok, razumem, moze im se... al zar je moralo bas toliko alavo i bahato svaki kvadrat sto moze da se naplati? Tih 10ak mesta bi znacilo posetiocima pre nego zakupcima kad su stanove ionako rasprodali al ajd sad...
 
Trebali su da dobiju gradjevinsku dozvolu do 15.3 ali nisu. Ocekuje se do kraja marta da dobiju i tek onda mogu da krenu. Ne znam koliko ce se to odlaganje odraziti na datum primopredaje stanova.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=525803#p525803:3e51hs4x je napisao(la):
Markogmail » Ned Mar 18, 2018 11:51 am[/url]":3e51hs4x]Trebali su da dobiju gradjevinsku dozvolu do 15.3 ali nisu. Ocekuje se do kraja marta da dobiju i tek onda mogu da krenu. Ne znam koliko ce se to odlaganje odraziti na datum primopredaje stanova.
mozda se malo kasni zbog izbora koji su bili...mislim da,ako sledeca zima bude kao ova, nece biti kasnjenja jer su do sada zavrsavali pre roka u ugovorima.
 
Nakon dobijabja gradjevinske dozvole treba da odrade klasifikaciju cena stanova. Neki ce buti jeftiniji po njihovoj prici do 150e po m2
 
Ovo je već drugi put da produžavaju rok?

Ja sam se raspitivao za stan i kažu da nema više 2-sobnih.
 
Gradjevinsku nisu dobili jos uvek!
Mogu samo da otkazem rezervaciju za trosoban stan. Pa ko ce da ceka kraj 2019 na useljenje na 2500e. Meni treba useljenje najkasnije do pocetka juna 2019 sto je nemoguce kako su mi objasnili.

U 2 i 3. Fazi ima vec da se kupe po ceni od 2200 bez cekanja na useljenje od 18 meseci.
 
Pa nema nikakvog razloga da čekaš ako ti neki od tih stanova odgovara.

Ako dobiju dozvolu u aprilu, skoro je nemoguće da bude gotovo pre kraja 2019.
 
Mislim da se nesto neobicno desava ako jos uvek nisu dobili dozvolu...do sada nije bilo problema...mozda da proverite sta se desava? Ne mislim samo kod njih nego da se raspitate i 'okolo' sto bi se reklo...zaista je veliki novac u pitanju i dugo da cekate. A ispostavlja se i neizvesno.U nasem ulazu u 3 fazi ima barem 20 stanova koji su neuseljeni...verovatno je tako i u drugim...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=527385#p527385:40e5ljsr je napisao(la):
cloud041 » Sub Mar 24, 2018 12:25 am[/url]":40e5ljsr]Pa nema nikakvog razloga da čekaš ako ti neki od tih stanova odgovara.

Ako dobiju dozvolu u aprilu, skoro je nemoguće da bude gotovo pre kraja 2019.
Ako zima bude blaga..nama je prethodna bila prilicno ostra i od kraja jula i pocetka avgusta( sto je bila prva projekcija za useljenje) dosli smo do sredine septembra.
 
Prema prvim sastancima skupštine stanara dobro je pitanje koliko je stanova zapravo predato kupcima.

City Facility ima informaciju o tačnom broju stanova za koje je izvršena primopredaja sa kupcima, što verovatno čuvaju kao tajnu.
 
Vrh