Пример је буквл онај лаптоп који сам послао и овај на којем сада куцам овај пост.
Није тотално исто, али је најприближније што ће икад бити за нешто што је изашло пре 2.5год, свакако сам модел је исти дакле исти материјал лаптопа, иста матична, процесор, исти ОС инсталиран графичка, залемљени рама исти, исти "build quality", док је разлика што је у јефтинијем искоришћен слободни рам слот.
Овај који си ти послао има исти процесор, али мање рама, ссда и слабију графичку, али и даље је скупљи 40к у односу на цену од пре 2 године.
Од ова два асуса овај на КП има скупљи процесор (по амд препорученим ценама), вин11 али и мање рама, али свакако ако би урачунали разлику тих цена овај оглас са КП не би био довољно јефтинији (са попустом не би уопште) да би га неко разматрао, више је апп оглашивача.
Последњи пасус у посту сам додао јер сам се надао да се неће поново повести пасивно агресивна расправа, већ да охрабри људе да потраже јефтиније још негде. Мсм на тих ~70% - то је била највећа разлика коју сам икада ја купио, а био сам навео и мање разлике при куповини телефона, и ова да се морају знати компоненте боље (као да неко ко живи од HPCа не разуме хардвер), исто и ово око прегревање лаптопа, као да ће ми се срушити свет што си налетео на неког алавијег на кп.
Свакоко нмг опет расправу о томе, што није ни циљ мог поста, већ као што сам рекао да покажем скоро идентичан производ ономе који сам ја узео (и о којем сам причао), а који нисам могао наћи тада.
Свакако ко размишља да купи нешто и види на КП јефтиније нек само размисли да ли му мађарска тастатура смета или не и нек урачуна мало скупљу доставу у односу на радњу (где је врв 0рсд), гаранцију свакако тражите од произвођачa, потребан Вам је само `ECS` (или како год се код њих зове тај уникатан број уређаја). Само Вам је добро да одете на iponcomp.com па да упоредите цене, било би добро да Вам ови са КП понуде ~10% мање јер скоро сиг узимају одатле, само имају и поврат пореза на то,