Šta je novo?

Шта купити ?

Interesantno. Znaci prvo probam u radnji pa ako je dobro onda narucim online :)
Ali pazi ne znam dal se to odnosi na intersport sad pred zatvaranje radnji. Na sajtu stoji da porudzbine mogu da kasne 10 dana. Da se ne zeznes, narucis pa ne mozes da vratis. Ja necu biti kriv, to vazi za redovno stanje

Pa sto se tice konkretno intersporta, pise da su im popusti samo u radnjama, nema sta da narucujes online.

Kod drugih, da. Sport Vision je jeftiniji online nego u radnji. Odes, probas, izvadis telefon u radnji pred prodavcima i narucis 😂

Falim te bože, jednom nešto pametno od ove vlasti.

Doduše slaviću tek kada vidim u praksi. Pošto su ovi poznati po pompeznim najavama od kojih na kraju ne bude ništa.

Gde imaju ove gacice da se kupe, hocu da kupim lepsoj polovini?

1000016968.jpg

Koje su bre oni seronje, pazi huliganišeš se u roze gaćama..

Jedna cigla samo da se izvuče i ode "tvrđava" u 3 lepe.

Где у Београду појести квалитетну комплет лепињу? Не носи ме пут код Шуљаге у УЕ.

"Fast fashion" и тренд смањења профита.
Ако могу на тему да купим јефтино и лоше, што би купио скупо и лоше код дугога.
А врв им остало више плавих па су јефтинији

Hteo juče da uzmem neke patike za trening.. neverovatno koliko je izbor loš, koliko je sve ružno, a nešto iole lepo i kvalitetnije- preskupo.. Ne pada mi na pamet da dam 13.000 za patike koje nosim par puta nedeljno po sat vremena..blagi žasu sa ponudom i koliko je sve precenjeno.

Пре неког времена смо овде расправљали о ценама на КП и како је код "наших" скупље (или није зависно од стране у тој расправи).
Скоро ми је изашла реклама за исти* лаптоп какав сам ја узео пре скоро 2 године (феб 2023) и сада може боље 1на1 поређење да се одради.

* - модел са само једним слотом за рам искоришћеним, али у други можемо сами утакнути да достигнемо исту количину. Друга разлика је да је у ССД слот стављено 1 уместо 2тб рама, ово је залемљено (soldered-in) па не могу баш узети 2 цене за 2 и 1 ТБ, али угрубо ће дочарати слику

Уређај од 302к (336к без попуста) - https://www.winwin.rs/it-gaming/lap...potrebu/dell-laptop-racunari-not20351-1194844
Рам који фали је око 20к - било који одговарајући https://www.winwin.rs/it-gaming/racunarske-komponente/ram-memorije
ССД ћу рачунати само 7к разлике - било који одговарајући https://www.winwin.rs/it-gaming/racunarske-komponente/ssd

Дакле све укупно ~340 (~370 без попуста) скоро 2 године касније**, а мени је са све доставом било око 155к.

** - тренутно није доступан производ (али га и даље рекламирају лол), па можда је ово цена од дпста раније, али свакако илуструје оно што сам тада желео да покажем (да је КП доста доста повољнији ако иоле знаш шта радиш)

Ово није никакво набијање на нос за људе из те расправе, него инфо за некога ко се двоумио да ли да купи неку скупљу технику с: .

I dalje nije 1/1 poredjenje, kao sto sam rekao i tad potrebno je mnogo bolje poznavati tematiku modela i komponenti.

Niko nikome ne brani da kupuje na KP(po meni jedina njegova prednost je zbog tehnike koje nema kod nas u radnjama) pogotovo ko voli madjarski layout tastature ali i dalje vazi ono sto smo i tada ustanovili, a to je da je i kod nas u radnjama cena slicna ili 10 do 20% skuplja ako iole znas sta radis. (sad npr ako bih ti rekao da model koji sam razmatrao ove godine asus vivobook s16 je bio skuplji na kp nego u radnjama verovatno ce ti pregoreti racunar, a tog modela laptopa ima bar u jos 10tak podvarijanti).

No, da ne bih dalje ulazio u raspravu i objasnjavao sta znaci model, varijanta, koja komponenta, ekran... (i dalje nam nisi dao primer danas nekog laptopa na kp i kod nas u radnjama da uporedimo 1/1 vec samo anegdote) reci cu da si u pravu, da je kp jeftiniji 70% kao sto tvrdis i da uzivas u blagodetima svercovane robe bez garancije :sesir:

Poslednja izmena:
Пример је буквл онај лаптоп који сам послао и овај на којем сада куцам овај пост.
Није тотално исто, али је најприближније што ће икад бити за нешто што је изашло пре 2.5год, свакако сам модел је исти дакле исти материјал лаптопа, иста матична, процесор, исти ОС инсталиран графичка, залемљени рама исти, исти "build quality", док је разлика што је у јефтинијем искоришћен слободни рам слот.
Овај који си ти послао има исти процесор, али мање рама, ссда и слабију графичку, али и даље је скупљи 40к у односу на цену од пре 2 године.

Од ова два асуса овај на КП има скупљи процесор (по амд препорученим ценама), вин11 али и мање рама, али свакако ако би урачунали разлику тих цена овај оглас са КП не би био довољно јефтинији (са попустом не би уопште) да би га неко разматрао, више је апп оглашивача.

Последњи пасус у посту сам додао јер сам се надао да се неће поново повести пасивно агресивна расправа, већ да охрабри људе да потраже јефтиније још негде. Мсм на тих ~70% - то је била највећа разлика коју сам икада ја купио, а био сам навео и мање разлике при куповини телефона, и ова да се морају знати компоненте боље (као да неко ко живи од HPCа не разуме хардвер), исто и ово око прегревање лаптопа, као да ће ми се срушити свет што си налетео на неког алавијег на кп.
Свакоко нмг опет расправу о томе, што није ни циљ мог поста, већ као што сам рекао да покажем скоро идентичан производ ономе који сам ја узео (и о којем сам причао), а који нисам могао наћи тада.

Свакако ко размишља да купи нешто и види на КП јефтиније нек само размисли да ли му мађарска тастатура смета или не и нек урачуна мало скупљу доставу у односу на радњу (где је врв 0рсд), гаранцију свакако тражите од произвођачa, потребан Вам је само `ECS` (или како год се код њих зове тај уникатан број уређаја). Само Вам је добро да одете на iponcomp.com па да упоредите цене, било би добро да Вам ови са КП понуде ~10% мање јер скоро сиг узимају одатле, само имају и поврат пореза на то,

Nije taj sa kp alav vec su to te cene. Ti nadji jeftiniji. Evo ti ovaj

Sad ti objasni zasto 1tb vise i bela boja kosta 500e vise. Jednostavno takvi su, a imas slobodu da nadjes iste na kp i kod nas i uporedis cenu tj vec sam ti napisao model( u gigatronu je do skoro cena bila 135k sa popustom). Kome 50e pa i 100e na 1500e toliko znaci da uzima proizvod bez garancije, sa odvratnom hu tastaturom taj neka uziva. Razlog sto nisam kupio ovaj model je sto cekam gen2 intel tj lunar lake, ima nesto malo modela u nemackama ali opet ger tastatura (sto je meni opet bolje nego hu).

Evo nadjoh i jeftiniji

Ali manje rama, star cpu... Pa ti proceni sta je bolje ili kao sto rekoh nadji isti, a jeftiniji.

Slazem se sa poslednjem, a to je da se sa madjarima treba cenjkati jer su gori od nasih, daleko od toga da su ideala i posteni. Oni em plate jeftinije proizvod( a poprilicno jeftinije kad je gore na akciji), em vrate afu, a stave cenu skoro pa istu. Kao sto rekoh, dobri su za nesto sto nema kod nas (nije da ni ja nista tamo nisam kupio). Svakako ko kupuje sam neka proceni sta mu je bolje i povoljnije.

Vrh