Treba pustiti ovu školu u Vrčinu da izgura bar jednu generaciju, ili bar prva četiri razreda, sa uniformama. Pa videti koliko se para uštedelo, koliko se potrošilo, šta se promenilo na bolje, šta na gore, i šta na kraju svega toga misle roditelji, deca i nastavnici.
Inače, ne vidim smisao stavova ''bolje da ne uvodimo uniforme jer sve to neko mora da napravi i neko drugi da plati, a tu se javlja prostor za muljaže i malverzacije''. Pa? Ima 1000x više prostora i prilika za malverzacije kad se radi jedna ulica od 100 metara, pa jel to sad znači da ne treba ništa da se radi?
Dajte im 4 godine (al bude kontinuirani program koji će da se ispoštuje) i onda ih posle pitajte šta misle o tome, sve tri grupe. Tako se dobija realna slika i argumenti za nastavak, obustavu ili pak samo određene izmene. A ne ovo slepo nagađanje, vođenje emocijama i poređenje neuporedivog.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=477675#p477675:2cboa9um je napisao(la):
astrodule » Čet Sep 14, 2017 2:21 pm[/url]":2cboa9um]
Može li fudbal da se igra u uniformi?
E Dule zbog ovakvih stvari ti stojiš u mojoj listi članova koje poštujem i rado čitam. :kk: Zato što se ne baviš trivijalnim temama i polemikama nego odmah obraćaš pažnju na praktičnost, funkcionalnost i smisao.
Elem, ja pretpostavljam da će se deci dozvoljavati da donesu svoju opremu za fizičko, em da bi uniforme duže trajale em zato što je često komfornija i bolja. Na kraju krajeva, zato i postoji odeća za svaki dan, odeća za rekreaciju, radna odeća... Jer svaka ima svoju namenu.
No u svakom slučaju poenta je da treba kretati od ovakvih i sličnih pitanja koje se tiču praktičnosti i upotrebne vrednosti. A ne od političkih polemika i ''ja to tako volim/ne volim'' gledišta.