Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Koliko ce trebat5i da neki mamlaz zasara valjda su stavili zastitu :kafa:
 
прошао сам пре неки дан супер изгледа, али заиста. камени постамент поготово. а све је премазано неком масном бојом, па сам ја то претпоставио да је "графитна" заштита. а та масна боја му некако баш стоји... поготову том доњем венцу испод прозора и камену коју су тако тешки и набубрели :)
 
Uskoro:
pecinci-katastar-nepokretnosti-parcele-republicki-geodetski-zavod-1328585176-120533.jpg


Tender: http://www.predmer2.npnetwork.co.rs...-radova-na-fasadi-poslovnog-objekta-2402.html
 
У ком стилу је ова зграда, неоренесанса или академски неокласицизам (бозар)?
 
Ipak su ispisali slova Asikuracioni Đenerali, bila su bela, utopljena u fasadu. :)
 
Komad fasade od tri kvadratna metra pao na devojku u Bulevaru kralja Aleksandra

238998_fasada-foto-a-stankovic005_f.jpg


Beograđanka P. Š. (30) povređena je danas oko 12.30 sati kada je na nju pao deo fasade na uglu Ruzveltove i Bulevara kralja Aleksandra. Ona je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar.
Portpalor Urgentnog centra Drago Jovanović kažeda je P. Š. na odeljenje reanimacije primljena u svesnom stanju sa povredama glave. - Ona je zadobila potres mozga, zbog čega će biti hospitalizovana u Urgentnom centru- objasnio je Jovanović.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/31...a-pao-na-devojku-u-Bulevaru-kralja-Aleksandra
 
Obrušio se deo nadstrešnice. Banka je mogla to da sredi, nije to neka velika investicija. Majstor, merdevine i dan posla :/
 
Homer Jay":3vtokeha je napisao(la):
Obrušio se deo nadstrešnice. Banka je mogla to da sredi, nije to neka velika investicija. Majstor, merdevine i dan posla :/

Због овога би неко морао да одговара. Ако се нешто одвали са твоје фасаде и некога повреди или начини штету ти си крив. Једини изузетак: јачи земљотреси или торнада рушилачке снаге. Док год се не уозбиљимо невини људи ће страдати од јавашлука.
 
@џони

управо. +1

а довољна је само једна чистка и једна папрена наплата и људи ће престати да гину.
тако је за многе ствари. туга на шта пристајемо. а ваљда нас уче од кад смо мали да то мора тако.
 
Restaurirana fasada zgrade u ulici Cara Dušana 92

Beograd, 14:10, 11.05.2012. Autor: E.P.K.

BEOGRAD - Ulična fasada zgrade u Cara Dušana 92 potpuno je revitalizovana.
Ovaj objekat, poznatiji kao „Kuća trgovca Ljubomira Jakovljevića”, sagrađen je 1939. godine, prema projektu arhitekte Vasilija Gončarova.

restauracija-fasada-zgrada-modernizam-stari-beograd-dorcol-1336738192-160564.jpg


Ova četvorospratna zgrada poslovno-stambene namene, sa fasadom u duhu modernizma, predstavlja tipičan primer beogradske arhitekture tridesetih godina 20. veka.

Objekat se nalazi u okviru celine „Stari Beograd”, koja uživa status prethodne zaštite.
Radovi su finansirani iz gradskog budžeta, a konzervatorski nadzor obavio je Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Izvor: http://www.kurir-info.rs/restaurirana-fasada-zagrade-u-ulici-cara-dusana-92-clanak-221676
 
Odlična obnova!

Dzonibigud, pa prizemlje je takvo kakvo je, nema šta tu da se rekonstruiše, osim što su ovu glupu klimu mogli na neko bolje mesto da stave.
 
Sawovsky":3vi8xvfy je napisao(la):
Odlična obnova!

Dzonibigud, pa prizemlje je takvo kakvo je, nema šta tu da se rekonstruiše, osim što su ovu glupu klimu mogli na neko bolje mesto da stave.

Jenda od lepota revitalizacije fasada je koliko sve drugo okolo sto je zapusteno pocinje da strci, i valjda ce se onda jos neko smilovati da bar nesto ofarba. Meni ovde izgleda kao da prizemlje nije sveze okreceno a i izlog je nekako bas zapusten i ruzan sa ovom gvozdenom mrezom, onda klima pored pa stakla iza kojih kao da nista nije izlozeno nego su nagurali par stvari bez veze... Ovako lepoj zgradi treba neka lepa radnja dole sa cakum-pakum izlogom :)
 
Dobro, radnja i izlog su priča za sebe :) , ali fasada u prizemlju treba da bude lažno kamena, kao i ovi delovi po ivicama zgrade i oko prozora, i u tom smislu je ok.
 
Sawovsky
+ 1 :)
za dobro zapažanje
Preostala površina za oblaganje je minimalna
jednostavno to treba da uradi vlasnik a ne da im se gleda kroz prste. . .
 
Povodom zaršetka onog centra poštanskog u Zemunu, posalo sam poštama mail sa pitanjem koje nas sve zanima, da li je sada u planu rekonstrukcija fasade u Savskoj, i dobio odgovor sledeće sadržine:


Poštovani,


Kako je reč o investiciji koja zahteva značajna finansijska ulaganja, JP PTT saobraćaja “Srbija” ove godine nije planiralo sredstva za tu namenu.



S poštovanjem, Pošta Srbije


:( :( :(
 
Ali ja im odajem priznanje na tome da su kulturno odgovorili na pitanje jednom gradjaninu koji ih je nesto pitao. Prijatno sam iznenadjen :) :kk:
 
WOW, najzad jedna rekonstrukcija na koju cak ni ja nemam zamerki po pitanju prizemlja! :kk:

Po Knezu su na puno starih zgrada skidali nenosece zidove u prizemlju i stavljali cisto staklo sto mi se nikako ne svidja. Volim kad stara zgrada ima prizemlje koje je u skladu i komunikaciji sa ostatkom a opet ima taj neophodan kontrast (u ovom slucaju boja/tekstura). Prezadovoljan sam kako je ovo ispalo.
 
џони...па тако је и пројектована зграда...нису могли да мењају, потовоо што су фасадни зидови носећи.

иначе мени су нпр много симпатичније те "једно-равне" тенде, а не ове које обухвате цео лук.
 
Jedno off pitanje, da li neko zna kada će doći do rekonstrukcije botaničke bašte?
 
Vrh