Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Тачно имамо пример како је архитектура код нас остала у 60им.

Ono kad se u svom urnisanom gradu nagledaš toliko svega i svačega da ti ovo još dođe i prihvatljivo. Ovo pišem za sebe, jer sam uhvatio sebe u pomisli "tja, pa i nije loše", jer sam zadnjih par godina toliko spustio kriterijume da mi ovo dođe ok. Iako je zapravo neskladno i nehumano. Ne samo zgrada nego sve, i okolina ispred, i položaj, sve...

Svetolika Rankovića, nadogradnja, ugrađen lift, fasada i krov

Pogledajte prilog 224685

Pre
Pogledajte prilog 224686

Bez tog kretenskog krova bi bilo odlicno​

Boga mi, ovo su bas lepo sredili, bilo legalno ili ne, kao nova zgrada​

Kretenski u svemu, zgrada je imala normalne proporcije pre ovog tifusa.​
Al' će bude veselo kada krene sleganje i da pucaju zidovi, jer je nadograðeno 3 sprata na postojeća 4, a ništa nije uraðeno na ojačanju statike zgrade.
Ono kad se u svom urnisanom gradu nagledaš toliko svega i svačega da ti ovo još dođe i prihvatljivo. Ovo pišem za sebe, jer sam uhvatio sebe u pomisli "tja, pa i nije loše", jer sam zadnjih par godina toliko spustio kriterijume da mi ovo dođe ok. Iako je zapravo neskladno i nehumano. Ne samo zgrada nego sve, i okolina ispred, i položaj, sve...​
Čak i da nam je grad ureðen, u svakom pogledu, ovo opet ne bi bilo katastrofalno, estetski. Čak i u tom Zapadnom svetu na koji volimo da se pozivamo, ima krš nadogradnji i rekonstrukcija koji se čak i kod njih nazivaju remek delima vizionarstva.​

viber_image_2024-12-27_07-37-46-184-e1735554215437-244x137.jpg

Sad obavezno stanari da plate krečenje svojim parama dok država šalje ovakve horde da im zapišavaju i uništavaju imovinu. I onda opet sve ispočetka za par dana. Jel tako, ekipo?

Nema od toga ništa.

MUP neće da se bavi time, prebace na Belemude. A Belemudi uvek kažu "samo ako hoćete lično da ih gonite". Godišnje napišu 4-5 prijava za grafite, čisto da im beležnik za tu kategoriju ne bude baš potpuno prazan kad se predaju izveštaji.

Poenta posta je u licemerju i ogavnosti, kako države i njenih organa, tako i onih koji smatraju i kažu da građani treba i ovakve njene svinjarije i podmuklosti da sami rešavaju i (duplo) plaćaju.

viber_image_2024-12-27_07-37-46-184-e1735554215437-244x137.jpg

Sad obavezno stanari da plate krečenje svojim parama dok država šalje ovakve horde da im zapišavaju i uništavaju imovinu. I onda opet sve ispočetka za par dana. Jel tako, ekipo?
Ево да се поново сложим са тобом.
Пролазио сам јуче и видео да је цео центар града, а малтене и шире унакажен овим дебилним графитима. Ишаране су стотине зграда међу којима и САНУ, Протокол, Вукова задужбина и многе друге. Ово је такво дивљаштво и злочин према сопственом граду и људима. Дочекујемо туристе (што је мање важно, али не и неважно) као најраспалија и најпримитивнија рупа на свету.
И ја сам звао и пријавио, а и сам префабао пар тих натписа што је такође мање важно.
У регуларним условима наравно да станари треба да одржавају своју зграду, али ово је нешто што је тако ружно, тако јадно да ми се живот згадио.

Pa da.

Sve što pišem za fasade, uređenje, Belemude i prijave, pišem iz svojih i tuđih iskustava. Nadležni ne rade ništa da se sistemski reši problem vandalizma i seljanije u gradu, a uredno šalju svoje uplatnice i račune na adrese građana. Onda ovde dođu prepotentni klinci s nula iskustva i znanja o temi i počnu da drže predavanja ljudima, kako na sve harače koje plaćaju državi, na sve račune i fondove za upravnike i investiciona održavanja zgrada, treba još da plaćaju svake nedelje po 500 kinti da se iznova kreči fasada. Ili da bde noću ispred ulaza, da čekaju te svinjatore, pa da zovu Belemude i rizikuju da ih ovi izlome a Belemudi da im kažu "sve ekipe su trenutno zauzete". Ma nije, nego...

Režim i njegovi isprdci stoje bar iza ovih grafita i kampanja:
1) Murali i grafiti posvećeni Ratku Mladiću - svi divlji i neregulisani, jedan čak u ISTOM BLOKU gde je sedište Belemuda
2) Grafiti protiv Đilasa, ono od pre par nedelja - nebitno sad što je Đilas, ne volim ga, ali je bitno da su uhvatili male SNSovce na delu dok su uništavali TUĐU, PRIVATNU IMOVINU da bi ispunili kvotu našaranih političkih parola za to veče. Jer su preveliki mongolidi da im se da da rade bilo šta drugo, jer se i u 30 godina još igraju sa bojicama i farbama
3) Grafiti "Miloš francuz" i "Milica lažljivica", iz perioda PRE nego što je dotična postala član i ministar u SNSu
4) Ovi sad grafiti protiv Kesića

To je ono čega mogu da se napamet setim sad, sigurno ima još primera.

I šta sad, pored redovnih računa i izdataka za razna održavanja i fondove, ja i drugi treba sad da plaćamo još fazon 2000 din mesečno po stanu da bi se prizemlja fasada i ulazi iznova krečili svakog vikenda, dok za to vreme Murija i Belemudi ne mrdaju prstom?

Pa ne pada nam na pamet.

Zaboravio si "Kad se vojska na Kosovo vrati", sa tim su krenuli pred Banjsku i bukvalno su ceo grad išarali. I ovo sa Kesićem je režimski bedan pokušaj vandalizma, zanimljivo ima isti kalup kao za čuvenu pevaljku, 100% ista ekipa to radi, s obzirom na broj uništenih fasada za ovo bi mogao da im napakuješ par godina robije. I posle ovde neki prodaju priču zašto ljudi neće da ulože u fasade, a ovde država i vladajuća stranka finansiraju njihovo uništavanje.

Vrh