Da mi je znati na čemu su ovi id*** koji se kešu po fasadama da bi je "ukrasili".
Prirodno su ludi - ne trebaju im nikakvi stimulansi.Da mi je znati na čemu su ovi id*** koji se kešu po fasadama da bi je "ukrasili".
Ljudi u ono doba, bez interneta pa i struje cesto ovake stvari pravili a danas se svi prave glupi, kazu ne isplati se.Sreten Stojanović fasadna plastika
Pogledajte prilog 182134Pogledajte prilog 182133
Pogledajte prilog 182135
Ali boja..... majko mila! Na modernistickoj zgradi!! Arhitekta se u grobu prevrce!!ispade opet frankestajn malo predratna moderna malo posleratna nadogradnja i sada ovaj krov u slobodnom folk stilu devedestih ....tuga.....
Bilo bi divno, ali 80% fasada je prakticno samo prekreceno!! Retke su fasadę koje su uradjene kvalitetno. Vecina se kreci da bi se zamazale oči, jer se zgrade dogradjuju ili se adaptira krov za stanovanje, pa da se komsije ne ljute/bune, investitori uhvate i samo prekrece zgradu. A to je i gradska vlada radila 2017-2019 kada su se radile fasade u centru. Na prste jedne ruke da se izbroje posteno uradjene fasade iz tog perioda. Negde bolje i da nisu dirali.Bilo bi predivno da se do 2027. čita centar uredi, kada su fasade u pitanju.
Oficirska zadruga, skidaju skele sa kupole
Prozore su unistili. Vrlo jednostavno. Znaci ne valja rekonstrukcija.Nisam shvatao šta mi je čudno, mislio sam da je zbog boje (pre je bila u dve nijanse)... Zamenili su prozore koji su pratili originalni dizajn:
Pogledajte prilog 182810
Pogledajte prilog 182811
Takođe, propustili su priliku da vrate staklo između spratova i stvore iluziju ogromnih prozora i originalni luk iznad izloga.
Ovo ne znači da je renoviranje loše odrađeno, naprotiv, mislim da je odlično, samo mislim da je propuštena šansa za rekonstrukciju originalnih elemenata.
Prozore su unistili. Vrlo jednostavno. Znaci ne valja rekonstrukcija.