Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Па добро, свако има своје мишљење, ајде да кажем још ово и нећу више реплицирати. Не слажем се ни са чим што си написао. Моја лична искуства са 11011 су добра, као и од многих људи које знам. Очишћено је на десетина зграда од графита ове године, можда чак и стотина. Видим да циљаш на "Када се војска на Косово врати". На ово нећу ништа рећи, јел сам се увек трудио да се држимо теме и да избегавам неке јалове идеолошко-политичке расправе које нигде не виде. Свакако, и о томе различито мислимо. Што се тиче улица и асфалтирања, разлика је толико драстична да не треба ништа додатно да се разглаба. Ко зна када би тамо били трамваји, и да ли би били.
Нема везе, 100 људи -100 ћуди, све је то живот. Једноставно, некада ми је чудно колико се сви ми разликујемо. Притом, уопште нисам ироничан, нити било кога хоћу да увредим.
Верујем да ваљда већина нас жели добро овог граду и земљи, у складу са неким својим уверењима или вредностима.

Искрено, није ми јасно због чега неки људи сваку одлуку дочекују на нож или са неким подсмехом или иронијом. Мени се управо чини потпуно супротно, Шапић за разлику од Весића покушава да уреди потпуно раштимовани систем градских служби. Никада се више улица није асфалтирано, никада се више графита није скинули, одлуке у вези градског превоза су свакако корак на боље. Градски број 11011 драстично боље функционише и комуникација са грађанима је ефикаснија и бржа. Није ми Шапић ни отац, ни друг, нити га познајем, нити имам било какав финансијски или било који други интерес. Али, поштено је приметити неке ствари. Са друге стране, мени је Весић прави прототип политичара којег очима не могу да видим...

Шапић није стручан да води скупштину станара а камоли двомилионски град, градоначелник коме падне на памет да решава проблем одржавања милион фасада тако што ће поверити криминалцу и његовим пуленима да иду градом као викторијански богаташ са слугом и штапом показује на фасаде које би требало средити из градског буџета може да се смести само у лудницу. И сва решења су му таква, без икаквог познавања или разумевања система и организације, дословно пародија из прича када ставиш дете са улице да води краљевство.

Решићемо проблем кишних одвода тако што ће неко да прође једном након поплаве да види где су запушени и евентуално да проџара да се отпуше. Решићемо проблем илегалних сплавова тако што ћемо их легализовати и бушити насип да им олакшамо окупацију приобаља. Решићемо проблем саобраћајних гужви проширивши улицу на једном делу тако да у пољану воде 3 а не 2 траке. Загађење ваздуха? Направићемо један вееелики вентилатор да дува и отера смог.

20230909_131134.jpg

Искрено, није ми јасно због чега неки људи сваку одлуку дочекују на нож или са неким подсмехом или иронијом. Мени се управо чини потпуно супротно, Шапић за разлику од Весића покушава да уреди потпуно раштимовани систем градских служби. Никада се више улица није асфалтирано, никада се више графита није скинули, одлуке у вези градског превоза су свакако корак на боље. Градски број 11011 драстично боље функционише и комуникација са грађанима је ефикаснија и бржа. Није ми Шапић ни отац, ни друг, нити га познајем, нити имам било какав финансијски или било који други интерес. Али, поштено је приметити неке ствари. Са друге стране, мени је Весић прави прототип политичара којег очима не могу да видим...
laugh-the-office.gif

Верујем да ваљда већина нас жели добро овог граду и земљи, у складу са неким својим уверењима или вредностима.​
Uverenja i vrednosti nam se razlikuju i zato je i stav po pitanju stvari različit.
Очишћено је на десетина зграда од графита ове године, можда чак и стотина. Видим да циљаш на "Када се војска на Косово врати". На ово нећу ништа рећи, јел сам се увек трудио да се држимо теме и да избегавам неке јалове идеолошко-политичке расправе које нигде не вoде.​
Uprkos tome što je stotinak zgrada očišćeno, isto toliko ih je usvinjeno novim grafitima. I ovo nema veze samo sa fasadama zgrada, već i na drugim obkjektima. Pogledaj samo na koliko mesta je nikao grafit one pevaljke, da ne idemo dalje.
Моја лична искуства са 11011 су добра, као и од многих људи које знам.​
Ja znam ljude koji su oduševljeni sa time što im kažu da je problem evidentiran i da će isti biti rešen ili sa time što je problem rešen do pola. Primera radi, ljudi su oduševljeni kada vide da je neispravan šaht koji su prijavili zamenjen, iako oko istog stoji neasfaltirano i po mesec dana. Za mene to nije rešen problem, već napola urađeno.
Што се тиче улица и асфалтирања, разлика је толико драстична да не треба ништа додатно да се разглаба. Ко зна када би тамо били трамваји, и да ли би били.​
Ko zna da li bi se ulice proširivale i odustalo od realizacije plana tramvajskog podsistema, pre svega par godina usvojenog PGR - a šinskih sistema, da nije došlo do smene na vrhu grada.​

Kanda :) Baš sam se pitao da li će je raditi u dve boje, ali po ovome što se vidi biće jedna.

Vrh