Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Po cemu neki naslednik stana u centru zasluzuje da mu se sredi fasada od para poreskih obveznika a neko na NBG ne osim sto je ta u centru "istorijski znacajna" a sam dinar nije ulozio nego docekao da mu drzava uradi?
Зграде које су историјски и туристички значајне имају веће оправдање да се паре пореских обвезника троше на њих са циљем заштите културноисторијског наслеђа и промовисања туризма који посредно и непосредно пуни џепове стотинама хиљада људи, па се позитивно одражава на све пореске обвезнике. Зато сам и рекао да то важи и за зграде на НБГД које су значајне, иако апсолутно мислим да у крајњој линији фасаду зграде треба да одржавају њени власници или станари ако је та зграда бивша предмет несрећне "друштвене" својине. И да, да се надовежем на причу о инфостану, треба апсолутно да туже град ако су паре намење одржавању фасада проневерене што само по себи не изузима никога од текућег улагања да се фасада одржава. Неће се те паре вратити ако нама буду падале фасаде на главе.

Ni jedno ni drugo nije fer, jer zasto bi nekog ko zivi u Zemunu ili u blokovima bilo briga za to sto ce turistima lepse da izgleda Kosancicev Venac kapiras

Па шта ако градим себи кућу на згради? Шта мене брига ако људи не могу да прођу тротоаром од мојих кола? Моја је ствар ако ми се излива канализација у кишни одвод

Ово је и даље једно дубоко болесно друштво без елементарне свести о нормалном суживоту у људској заједници
 
15E47169-E3CE-4843-B150-0A8C53BFDB56.jpeg

Majora Ilica
 
Jesu li se to potrudili da sakriju klime ili se meni čini? Centralna klimatizacija je verujem misaona imenica bila i biće.
 
Ogromna promena na cosku Francuske i Jevremove, zgrada je bila teska ruina i zbog pozicije na cosku i gabarita je bas ruzila kraj. Mnogo su bitne zgrade na cosku za dozivljaj prostora.
Radovi na modernistickoj zgradi na cosku Dobracine i Jevremove napreduju dobro.

Epilog radova na fasadi Narodnog pozorista...fasada od maltera je odradjena pristojno...oprani su i prozori (ne svi), te njihova ostecenja dolaze do izrazaja...gamad nije prala iste od izgradnje...ofucani paneli nisu menjani....tuzno za tako vaznu zgradu

Kluz je ozbiljna promena na bolje, mogli bi za male pare da osveze i SKC, te bi cela raskrsnica bas bila utegnuta...
c598509c929836486b89a1933c7eeee2.jpg
603902732ab310b1ba31fe9d411fec86.jpg
4e697b4538a2235550917ad8bf159273.jpg
db9c342b60d9c1772c7365cc29529dc7.jpg
c68fde988804bf3894c37fff25bee81b.jpg


Sent from my SM-A525F using Tapatalk
 
Jel je ovo sad treci put?
Cini mi se, da su ranije nesta htjeli dogradjivati ili krov obnoviti?
 
Нема код нас дуге традиције неокласичне архитектуре, док су Братислава, Праг и Будимпешта изгледали тако како су изгледали, Београд је био турска касаба.
Због своје дуге традиције наведени народи знају да цене наведени архитектонски стил и теже и даље да граде у њему објекте који су од репрезентативног значаја или се налазе у одговарајућем амбијенту. Док је код нас сасвим "нормално" шаренило стилова и одсуство сваке тежње да се створи или очува амбијентална целина.
Затим ту је незаинтересованост грађанства за естетски изглед ужег центра града, делом услед тога што нигде по Европи нису путовали и целог живота су живели у социјалистичкој и паланачкој архитектури па и не знају за боље. А другим делом зато што не виде даље од свог стомака те их оно што не могу да стрпају у свој џеп и у своју стомачину уопште и не занима.

Затим ту су идеолошки обојене и неталентоване архитекте. Има још увек пуно тога црвеног у нашој архитектури, истина у подмаклим годинама али још увек на местима где могу да негативно утичу. Дотични аминују рушење по Београду старих орнаментираних зграда али би до последње капи крви бранили сваку бетонску грдобу из времена Југославије, проглашавајући је за некакво врхунско достигнуће архитектуре. Такође ишколовали су у свом духу и свој подмладак коме је бетонска коцка са равним зидовима једини геометријски облик за који знају.

Затим ту је неспособна градска власт, која је похлепна и слаба, па не може и неће да инвеститорима пропише и наметне како прочеља новоградње у ужем центру града треба да изгледају, већ дозвољава инвеститорски урбанизам у коме свако ко има новца може да гради шта год пожели, где год пожели.

И на крају ту су похлепни инвеститори које занима једино максимизација свог профита, па их очување амбијента и културног наслеђа и не занима. А и зашто би их и занимало када је то посао градске власти а не њихов. А градска власт им жмури и гледа кроз прсте.
KONAČNO DA NEKO OVO KAŽE I NAPIŠE!!!!!! SVAKA ČAST!!!
 
suština je u tome što će ubuduće stručno telo, na čijem čelu će biti glavni gradski urbanista (trenutno je to Marko Stojčić) odrediti kako i šta treba da se sredi.

Ja неиронично почињем да мрзим овог Шапића, не баш као Весића али иде ка томе
 
Искрено, није ми јасно због чега неки људи сваку одлуку дочекују на нож или са неким подсмехом или иронијом. Мени се управо чини потпуно супротно, Шапић за разлику од Весића покушава да уреди потпуно раштимовани систем градских служби. Никада се више улица није асфалтирано, никада се више графита није скинули, одлуке у вези градског превоза су свакако корак на боље. Градски број 11011 драстично боље функционише и комуникација са грађанима је ефикаснија и бржа. Није ми Шапић ни отац, ни друг, нити га познајем, нити имам било какав финансијски или било који други интерес. Али, поштено је приметити неке ствари. Са друге стране, мени је Весић прави прототип политичара којег очима не могу да видим...
 
Никада се више улица није асфалтирано​
Nikada više ulica asfaltirano i prošireno ili je u planu, na uštrb tramvajskog podsistema.
никада се више графита није скинули,​
I nikada više novih grafita i onih koje očigledno država podržava (najpre mislim na ogne vezane za Kosovo).
одлуке у вези градског превоза су свакако корак на боље​
Korak na bolje je da sada ne znam ni sa aplikacijom sa sigurnošću kada će mi doći prevoz na nekoj liniji, da je red vožnje na pojedinim linijama misaona imenica, da umesto pojačanja nekih linija dobijamo proređenje linija, da umesto trolejbusa sve više imamo autobuse na trolejbuskim linijama, a uz to se i odustaje od nabavke novih trola, pa onda tu je nabavka novih autobusa iz Turske i najava turskih tramvaja, pa najava ukidanja depoa GSP - a na Dorćolu i u bloku 66, vraćanje na mesečne papirne karte i komplikovanje kupovine istih...
Градски број 11011 драстично боље функционише и комуникација са грађанима је ефикаснија и бржа.​
Toliko bolje funkcioniše da je potrebno da sa sobom nosim šubler i merim širinu rupe na kolovozu da bih mogao da imam ispravnu prijavu, kako bi ćata koji prima ogromnu platu digao dupe i nešto konkretno i uradio, a ne da prima platu za nekoliko sati vrtenja prstima, par dana u nedelji. Pa onda je potrebno da nakon što smo na jedvite jade vratili twitter prijave komunalnih problema, da im dostavim čitav arsenal ličnih podataka da bih dobio odgovor na prijavu...​
 
Vrh