Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Mural generala Mladića se može ukloniti samo ako podignu spomen ploču koja će nas podsetiti na sve podvige vojnika Republike Srpske,ako državni organi zabrane rad ženama u crnom i sličnim organizacijama,i ako tužilaštvo pokrene krivični postupak protiv Tomislava Žigmanova,Sulejmana Ugljanina,Nenada Čanka,Staše Zajović i sličnih.
Mural predsednika Putina može se ukloniti ukoliko podignu spomen obeležje svim ljudima Donbasa koji su mučeni i tretirani na najgori mogući način,i ako se podigne spomen obeležje svima koji su se borili za oslobođenje naroda u Ukrajini od NATO režima.
 
Ljudi živim u zgradi kojoj je potrebna rekonstrukcija fasade. S obzirom da se u taj posao ne razumem, a da profesionalnog upravnika to apsolutno ne interesuje, da li bi ste me mogli uputiti na 7-8 firmi koji se tim poslom bave kako bi od istih mogao dobiti ponude za sređivanjue fasade.
 
Knez Mihajlova
IMG_20221110_104832.jpg
IMG_20221110_083946.jpg
 
Luda kuća Srbija

Комшија скинуо кров зграде на Чукарици и оставио станаре под ведрим небом
 
Ogromna "Kafeterija" je bukvalno dvesta metara dalje u Kralja Petra. Ne kontam ko ovde ima račun.
 
Prosle godine je gradska cistoca cistila besplatno koliko se secam, dal su posle od grada naplatili to ne znam. Ja ne radim u opstini pa te informacije nemam.
 
Teško, boja jeste odvratna i ne znam iz kog razloga se forsira na većini obnova fasada. Pritom još ovaj mix crvena-žuta je još gori, a radi se o pristojnoj starijoj zgradi, sada deluje kao jeftina novogradnja, ali ajde ovi su se makar potrudili i sredili zgradu za razliku od ostalih 90% stambenih zajednica. Komšije iznad sa belom i sivim prizemljem su primer koliko to neuporedivo pristojnije i adekvatnije izgleda.
 
И уопште одабрати ту канарински жуту боју, “да буде веселије”. Ко о томе олучује y ситуацији кад објекат није заштићен? Зар не би требало да неко општинско тело има утицај и на те одлуке.
 
Овако недефинисане зграде би ипак у белом граду требало кречити у бело. Као и што би требало на новим објектима обавезати доминацију беле боје, а не сиве и тамно-брано као у БнВ и К дистрикту.
 
Da je mogao bolji odabir boja, mogao je. No, u poređenju sa pojedinim fasadama, ovo izgleda neuporedivo bolje. Na nekim zgradama koje je grad radio, mogu se videti nijanse zelene, žute i braon, koje izgledaju kao da je neko stajao na vrhu zgrade i imao diareju, koja se slivala niz zidove zgrada i onda se zadržala na istim.
 
Vrh