Slazem se,tako bi se ulepsao i pogled a i ona trenutno nesretna karadjordjeva ulicaGOJE":3imizxxv je napisao(la):Ja da se pitam, sve zgrade ispod te (bivša švedksa ambasada), bih porušio i pretvorio taj deo u neku zanimljivu fontanu sa padom i cvetni aranžman. Naročito poslednja zgrada, štrči totalno bezveze. Kad se gleda sa reka i ušća, tačno se vidi koliko smeta.
U Karadjordevoj su dozvoljene visespratnice, ali nijedan vlasnik nece da proda zemljiste. Sa druge strane, tu ima dosta laguma, koji bi bili zatrpani, zarad garaza nekih novih guzonja koje bi tu imali stanove, tako da se pitam, da li uopste treba tu zidati nesto, ili je prosto samo renovirati sadasnje fasade.....vucko":5hrg432t je napisao(la):Slazem se,tako bi se ulepsao i pogled a i ona trenutno nesretna karadjordjeva ulicaGOJE":5hrg432t je napisao(la):Ja da se pitam, sve zgrade ispod te (bivša švedksa ambasada), bih porušio i pretvorio taj deo u neku zanimljivu fontanu sa padom i cvetni aranžman. Naročito poslednja zgrada, štrči totalno bezveze. Kad se gleda sa reka i ušća, tačno se vidi koliko smeta.
Izvor: BEO InfoPonedeljak, 03. maj 2010.
Revitalizacija devet fasada pod zaštitom države
Sekretarijat za komunalne i stambene poslove pokrenuo je postupak javne nabavke za radove na revitalizaciji devet fasada pod zaštitom države.
Radi se o obnovi fasada u Siminoj 19-21 (zgrada i Dom društva Crvenog krsta), Resavskoj 51 (Institut za urologiju i nefrologiju KCS), Svetozara Markovića 52a, Admirala Geprata 15, Francuskoj 37a, Džordža Vašingtona 26, Prote Mateje 52 i 25-25a i u ulici Cara Dušana 92.
Radovi na revitalizaciji fasada biće finansirani iz gradskog budžeta.
Svako ko nažvrlja grafit na bilo kojoj fasadi trebalo bi da bude kažnjen sa najmanje 5 godina besplatnog rada u rudniku, ili na građevini na skelama...direktor":2b372uex je napisao(la):Fasada koja se radi na zgradi preko puta pravnog faksa u visini 4/5 sprata osvanula sa velikim crvenim grafitom monstrumi du se popeli preko skele i preko noci napravili grafit :bash: :bash: i odcjepil zastitno platno sa skele kako bi se vidjela njihova zvrljotina :bash:
Nije mi jasno?!dziggy":1hgss8os je napisao(la):
Covek je mislio na zutu fasadu, ne na sljunak. Lipov lad sada izgleda kao seoska zadruga.Nick Slaughter":aw0yx780 je napisao(la):Nije mi jasno?!dziggy":aw0yx780 je napisao(la):sta sve moze u 21. veku
Jel to istovaren šljunak ispred "Lipovog lada"? zar nije u toku rekonstrukcija kolovoza u Bulevaru kralja Aleksandra?