Šta je novo?

Фасаде / Fasade

Kako saznadoh to nisu terase vec prozori ka stepenistu svjetlarnicima pa su tu nakacene klime

Zgrada u Gračaničkoj 14 je dobila potpuno novu fasadu. Prošao sam sinoć i video sam da su skinute skele, ali moj jadni mobilni nije u stanju da zabeleži kvalitetnu noćnu fotku :(

Na zgradi se, inače, ne radi samo fasada već detaljna rekonstrukcija i zato me čudi da nema table na gradilištu. Postoje indicije da je reč o još jednom hotelu, ali zasad su to samo "šuškanja".

gracanicka.png

Blok 45, ovog leta uslikano. Ko zna kraj ovo odmah primeti, posto su ove bocne strane inace braon boje. Mislim da je redji primer obnove novih fasada, mogao bi Novi Beograd malo vise da se umije, posto je negde i dovoljno pranje iste...

20130721141219.jpg

samo jedan ulaz je uradio fasadu, sto se ovde moze videti po nijansama bele boje...

20130721141247.jpg

Inace kod ovih nizih zgrada sa ravnim krovovima, mislim da su mogli sve klime da dignu na krov bez velikih ulaganja..

Ugao Skerlićeve i Braničevske

imag6734.jpg

Pre neki dan su skinuli skele.

Završena rekonstrukcija u Prote Mateje, fotkano telefonom, noć, vetar. Ceo taj potez od buvevara do muzeja izgleda pristojno:

dsc0168.jpg

Par detalja:
dsc0170.jpg

dsc0178.jpg

Гага":3rw2ilgn je napisao(la):
Nepopravljivi optimista":3rw2ilgn je napisao(la):
Zasijao hotel Jump inn, fotkano telefon, pri jakom vetru.

А шта, твом мобилном смета ветар кад сликаш ? :lol:
Укњижен плусићћћ

Hehehe, pa kad nosiš dve torbe i imaš još par stvari preko toga, da :)

Konacno sklonjena odvratna nadstresnica na domu omladine
dsc05700.jpg

cam00075-400.jpg

cam00077-400.jpg

cam00078-400.jpg

cam00081-400.jpg

cam00083-400.jpg

cam00084-400.jpg

cam00085-400.jpg

cam00086-400.jpg

Знам да се људи обазиру углавном на репрезентативни центар, али сматрам да је фасада, фасада и у Котежу, као и другде. У предграђима се оне не обнављају никако, ма готово никад. Сем парцијалних индивидуалних акција. У овом насељу за годину дана неће бити другачијег изгледа зграда, бер приземља. Све су слике направљене у једном потезу од 100 метара, а има тога ихаха још.

Katastrofa

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2

Ovde je delom i krivica stanara zgrade, konkretno mislim na ovu sa Mladićem, da meni to osvane na zgradi ukoliko sutra bih prefarbao. A i stavljati rame uz rame Dražu sa tim umobolnikom, to je tek posebna priča, nije za ovu temu.

Govoriti o ovim grafitima ,ovde na forumu koji se prvenstveno bavi gradnjom i urbanizmom iz ugla licnog opredeljenja i ideoloskoh uverenja bi trebalo da bude nesto sto cemo svi izbegavati. Ne zati sto svako od nas nema pravo na svoje misljenje o tome, vec upravo zato sto ta nasa prava na razlicitost mogu ako ih u ovom kontekstu koristimo dovesti do nepotrebnog sukoba misljenja.
Znam da Bivis nije imao nikakvu losu nameru, daleko od toga, ali cenim da treba da izgradimo defintivan stav dal je ovo ruzenje ili ne (a jeste), nezavisno od sadrzaja grafita.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Ја сам слике поставио као појаву, да се о томе донесе суд, мишљење, предлог, план...Без икаквих других страсти. Можда је важно да истакнем, јер по Бивисовом упису схватам да то није јасно.
Ово је "пројекат" који у насељу нема опоненте. Овде левичар иде са десничарима да "пегла" педере, гробар са делијама на утакмицу, сви заједно у гомилама славе годишњице, догађаје. Праве ватромете, дозвољавају "брендирање" фасада... јер крај је крај. Ту државе нема, полиције, инвеститора, камера, помоћи. Сви су их отписали, па се осећа јако заједништво. Шта год да буде, ослоњени су једни на друге ( што је можда једина позитивна ствар у предграђима, у неку руку )

Фасада нема, пара нема, ничега нема... сем индивидуалног ( овде и колективног ) осећаја за естетику и идеал.

Борчанац":1lkfxkh9 je napisao(la):
Ово је "пројекат" који у насељу нема опоненте. Овде левичар иде са десничарима да "пегла" педере, гробар са делијама на утакмицу, сви заједно у гомилама славе годишњице, догађаје.

Svi zajedno idu da "peglaju pedere". Bas idilicno, nema sta. :notok:

Sigurno da je kontekst grafita bitan tj. sta je nacrtano. Da je. recimo, Hitler na grafitu, ne bi bili toliko ideoloski neutralni.

Jedno bi se slozio, a to je da se bas ovakve stvari desavaju kada si napusten i od boga i od ljudi.

Да ти испричам каквих све спојева има... и ти би се прекрстио :)

Да напуштеност креира чопор...неке опште вредности своде се на локалне. Па се (уметнички) преносе на зидове, фасаде...

Popiši adrese svih tih objekata ako si ti autor fotografija i znaš i lepo prijavi Komunalnoj inspekciji, oni su dužni da nalože čišćenje tih grafita, nažalost o trošku skupštine stanara ako ne može da se utvrdi ko je počinilac prekršaja. Možeš preko e-maila: Komunalni red <komunalni_red@palilula.org.rs> ali prati ako pošalješ, ako ti ne odgovore za mesec dana možeš da se žališ upravnoj inspekciji.

Vrh