Фоторепортажа радова, 28. мај 2020.
Види се помак радова треће фазе, односно саобраћајнице 5-5. На овом делу су постављени сви ивичњаци коловоза овог дела улице. Обављају се и земљани радови тротоара са обе стране улице и они ће бити ширине 1,5 метар. Почело је и бетонирање сливника и шахтова да би се могла поставити грла самих шахтова, а на њих метални поклопци.
0152,0153,0154,0155,0156,0157
Pogledajte prilog 28Pogledajte prilog 23
Урађен је и део улице тј. скретање за будућу блоковску улицу која ће једног дана да се пробије према стамбеном насељу „Савада3“, које се види у позадини слике.
Слика 0158
Pogledajte prilog 22
Ивичњаци треба још да се поставе на делу скретања из Тошиног бунара у Тадије Сондермајера, тј. на десној страни скретања (то је уствари лева страна улице Тадије Сондермајера), а до оне кафане. То значи да ће бити пресечен садашњи „улаз“ на постојећи „паркинг“ који је сад на узвишењу у односу на ниво улице Тадије Сондермајера. На тај „паркинг“ те кафане ће се до даљег улазити преко ивичњака. Тај део до те кафане са тим узвишењем-висинском разликом је још поодавно урађен на дивље и био је ту само земљани део.
Слике 0167,0168,0169
Ивичњаци на делу десног скретања из Тадије Сондермајера у Тошин бунар, су постављени и спојени са постојећим
Слика 0162
То узвишење или висинска разлика, која се сад створила градњом улице није у оквиру пројекта границе парцеле грађевинских радова, зато ће она остати тако до даљег. Ту ће од тротоарског ивичњака, који тек треба да се поставе, до те границе парцеле грађевинских радова, урадиће се косина без икакве дораде на обезбеђењу неке ограде. Наравно ту ће се посадити трава. Безбедносну ограду ће морати да уради сам власник те кафане, а колико су ми данас рекли, једног дана ће тај „паркинг“ он да претвори у летњу башту, а паркинг ће бити на другом месту.
Слике 0165,0164,0161,0163,0173,0160,
Pogledajte prilog 16Pogledajte prilog 15
Овде се виде слојеви земље који су насипани, како је ко хтео, а и слојеви асфалта. Неких 30-40 центиметара испод нивоа асфалта су топловод и електро каблови, а то је овај ниво земље испод најлона који се види
Слика 070070521047
Земљани радови на десном тротоару
0170,0172,0174
Pogledajte prilog 8
Бетонирање сливника и шахтова
Слике 070519868, 104128870
Да би се бетонирали сливници, шахтови, а и још један мањи део ивичњака код улазне рампе за паркинг „Авионског града“, камион мешалица за бетон, нажалост није могао да уђе у градилиште из Тошиног бунара, због две бахато паркиране Шкоде, које су ту стајале прилично дуго. Камион није могао да прође из разлога што је на једном делу била доста велика висинска разлика између постојећег асфалта и подлоге дела улице која се гради. Нико није знао ко су власници, нису били у оној кафани поред, ни у Салону подова, а предпостављало се да су отишли у онај „Авионски град“, а овде оставили Шкодилаке !!! Шеф градилишта Станиша, на првој слици испод, је био прилично љут, звао је своје предпостављене да зову Паркинг сервис, да дође паук и уклони их. Ја сам им у међувремену, залепио своје налепнице „Бахато паркиран“ на предњем ветробранском стаклу, да власници знају шта су урадили, али чисто сумњам да су свесни тога. Ипак су радници извођача радова узели у своје руке да реше проблем, багером су насули целу корпу шљунка, утабали га и возач камиона мешалице је накако уз приличан опрез успео да прође. Ја сам неких пола сата после овога отишао, а власници се нису појављивали, а укупно сам био ту скоро сат ипо времена !
Слике 0177,0178,0175,0180,0181,0182
Pogledajte prilog 3
Следеће недеље би требало да почне прокопавање Тошиног бунара, ради копања канала за постављање водоводне цеви за Блок 65, а о томе сам писао у прошлој фоторепортажи. Чека се решење од Градског секретаријата за саобраћај од када до када би ти радови требало да буду обављени, а по елаборату који је поднет.