Šta je novo?

Телевизија (DVB-T, HD и друге технологије)

Prešao sam na SBB EON pa da kažem i ja nešto na tu temu.

Uzeo sam osnovni paket TV + Internet + Telefon (EON Light) za 3500 din, prvih 6 meseci 1 dinar. Do sada sam plaćao 2000 PTT KDS (ADSL i kablovska) i oko 800 dinara fiksni.

Plan mi je da za nekoliko meseci pređem na EON FULL DUO jer mi fiksni ne treba, skuplji je 100 dinara, ali ima više kanala i brži je internet. To bi trebalo da može da se odradi (ugovorna obaveza je 24 meseca, ali mislim da svi dozvoljavaju prelaz na skuplji paket).

U stan ulazi jedan koaksijalni kabl zatim idem spliter gde razdvajamo koaksijalne kablove ka svakom televizoru i na njihov uređaj (zvaćemo ga modem / ruter) i iz njega se račvaju 4 LAN-a, dva telefonska, wi-fi.

Kod svakog TV-imamo D3 uređaj. U okviru paketa imamo pravo na 3 uređaja, ali samo na jednom može da se gleda 7 dana unazad. U uređaj ulazi koaksijalni kabl, a uređaj se povezuje preko HDMI sa TV-om. Ja u stanu imam razvedenu instalaciju do svih soba tako da ništa nije bušeno. Samo je kabl ušao iz hodnika u stan kroz već postojeću rupicu iznad vrata.

Naravno, smara malo korišćenje dva daljinska (jedan za TV, drugi za uređaj), ali i to se može rešiti ako imate noviji TV koji ima ulaz za karticu.

Internet je vidno brži. To primećujem na upload-u. I dalje mislim da je za prosečnog korisnika to prebrzo, no takvi su trendovi.

TV - malo su drugačiji kanali nego kod PTT-a, ali ono što pravi najveću razliku je 7 dana unazad mogućnost gledanja svega što ste propustili. Za mene je to revolucija i to u pozitivnom smeru. Na sreću ne gledam previše TV, ali kada mi se nešto gleda, onda to vreme mogu najbolje da iskoristim. NAravno, kada se gleda nešto iz tih prethodnih 7 dana može da se pauzira i premotava, tako da reklame više nisu problem.

Inače, drugar mi kaže da je EON potpuno srpski proizvod. Domaća pamet, vlasnici stranci. Sve se svodi na ogromen servere gde stoji tih 7 dana programa unazad i optičkim kablovima.

Optički kablovi nisu ni blizu maksimalnog kapaciteta i bukvalno bi sve u Srbiji moglo da ide kroz jednu instalaciju, a ne da svako kopa instalaciju za sebe.

Tu sad dolazimo do logičnog pitanja - zašto Beograd nema svoju optičku instalaciju, planski građenu na koju svi mogu da se nakače (naravno i to da plaćaju), a ne da svako plaća da kopa za sebe. Odgovor znamo :(
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758181#p758181:3ck2qzb5 je napisao(la):
astrodule » Ned Jul 19, 2020 2:35 pm[/url]":3ck2qzb5]
Naravno, smara malo korišćenje dva daljinska (jedan za TV, drugi za uređaj), ali i to se može rešiti ako imate noviji TV koji ima ulaz za karticu.
Moze na daljinskom za uredjaj da se namesti da upravlja i TV-om, pa onda imas samo jedan daljinski.

Inače, drugar mi kaže da je EON potpuno srpski proizvod. Domaća pamet, vlasnici stranci. Sve se svodi na ogromen servere gde stoji tih 7 dana programa unazad i optičkim kablovima.
https://united.cloud
 
И ја сам прешао, узео сам EON DUO ТВ + интернет. 6 месеци интернет је 1 дин. Интернет од 100 mbps пребрз нарочито на компу.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Iskustvo sa Supernovom koju imaju moji roditelji.

Pre par meseci na jednom televizoru nestalo signala, tj, slika bila katastrofalan, samo se zvuk čuo. Prijavio, serviser došao i rekao da je problem u TV. Meni to odmah bilo sumjnivo sa obzirom da je slika bila dobra kada uđem u opcije, no dobro, nisam stručan, ćutim.

Serviser zamenio kabl između TV i STB uređaja i slika se pojavila. TV jeste star pa smo zaista verovali da je do njega. Nestala slika posle par sati, opet ih zvali i došao drugi serviser koji je rekao da je do TV-a.
OK, kupili TV (neki najjeftiniji VOX, oko 100e), stavio TV i opet isti problem.
Opet zvali Supernovu i došao serviser koji je zamenio STB uređaj i naravno, slika se pojavila.

Ja se odmah žalio, tražio neki vid odštete i dobio smešno umanjenje računa

Poštovani,

po Vašoj prijavi broj 1388638,realizovan je popust u vidu 9 dana promocije na uslugu digtalne televizije.

Shodno tome je izvršena korekcija računa za mesec jun 2020.godine.

Na raspolaganju smo Vam ukoliko imate dodatnih pitanja.

Eto, iskreno, me mrzi da sada roditelje prebacujem na SBB (znate i sami koja je muka da objasnite roditeljima raspored kanala i slične stvari), ali u narednom periodu sigurno raskidam ugovor sa Supernovom (vodi se na mene)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758184#p758184:3kjnth5p je napisao(la):
chiko » 19 Jul 2020 01:42 pm[/url]":3kjnth5p]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=758181#p758181:3kjnth5p je napisao(la):
astrodule » Ned Jul 19, 2020 2:35 pm[/url]":3kjnth5p]
Naravno, smara malo korišćenje dva daljinska (jedan za TV, drugi za uređaj), ali i to se može rešiti ako imate noviji TV koji ima ulaz za karticu.
Moze na daljinskom za uredjaj da se namesti da upravlja i TV-om, pa onda imas samo jedan daljinski.
Da je dobar uređaj, na njemu bi radio daljinski od TVa pomoću nečega što se zove HDMI-CEC
 
Imam D3 i D3 mini. Mini ima mogućnost da snimi frekvenciju drugog daljinskog za neki taster tako da sada imam posebno dugme za gašenje TV i posebno za gašenje STB uređaja.

Kod D3 je malo komplikovanije jer se daljinski programira tako da preuzme sve opcije od TV, a na daljinskom ima dugme TV i STB čijim pritiskanjem daljinski postaje samo za TV ili samo za STB.
 
Ja plaćam 3099 dinara za EON Light duo, uzeo sam ga pre godinu dana.
 


Glasina: Samsung će uskoro ponuditi OLED televizore s LG-jevim pločama
Osim QLED televizora, Samsung će ubuduće nuditi i modele s OLED pločama tvrtke LG. (Slika: Samsung)Osim QLED televizora, Samsung će ubuduće nuditi i modele s OLED pločama tvrtke LG. (Slika: Samsung)
LG-jevi OLED televizori izuzetno su popularni, ne samo zbog svog prvoklasnog panela u boji, savršene crne boje koja je tipična za OLED-ove i brzog vremena odziva. Prema novom izvještaju, Samsung planira u budućnosti nuditi i QLED i OLED televizore, koristeći gore spomenute LG-jeve ploče.

Prema novom izvještaju MTN-a iz Koreje, Samsung će u budućnosti kupovati OLED ploče od LG-a, koji će se zatim ugraditi u pametne televizore. Očito je o ovom sporazumu već odlučila uprava Samsunga i LG-a.

Za drugu polovinu ove godine navodno je Samsung naručio "najmanje milion" OLED ploča, a sledeće godine čak četiri miliona. To bi odgovaralo velikom delu LG-ovih proizvodnih kapaciteta, trenutno grupa može proizvesti osam milijuna OLED ploča u TV formatu godišnje. Kaže se da Samsung ima dva glavna razloga za ovaj pristup.

S jedne strane, cene LCD panela trenutno rastu; s druge strane, grupa bi trebala imati problema s proizvodnjom svoje QLED televizije sljedeće generacije, tako da bez kupovine dodatnih panela možda neće biti moguće proizvoditi dovoljno vrhunskih televizora da zadovolje potražnju.

Samsung još nije komentarisaoo ovo izvštaje. Ako su MTN-ovi podaci točni, može se pretpostaviti da će Samsung predstaviti svoje prve OLED televizore na CES-u u 2022. godini, zajedno s ostalim modelima televizora za sledeću godinu. Još žešće konkurentno tržište OLED televizora trebalo bi biti dobra vest za potrošače, jer bi Samsungov ulazak mogao dovesti do nižih cijena visokokvalitetnih televizora.
 
Bender Rodriguez":1al4w6wz je napisao(la):
Ma dao bi ja i od mojih i narodnih para onih 600 miliona evra da se otplati 3/5 tog duga od 1 milijarde. Pa bismo posle lako skupili još 400 miliona.

Nego slepčine daše 600 miliona narodnih evra na prenošenje besmislenog fudbala. I to ni manje ni više nego da napakoste privatnoj kompaniji.

Naravno, ne sumnjam da i tu postoji neka druga verzija priče i da će nam je pojedini forumaši brže bolje izneti i obrazložiti.
Ili nam bar ''objasniti'' i ''pokazati'' kako ''nemamo pojma''.
Kojih narodnih para?
Arena sport grupa?
Zato što je deo Telekoma?
Pa šta?
Dali su deo svog novca i deo digli kredit. Isto kao što su naisti način kupili firmu (i tržište u BiH i CG).

kako indoktrinacija sa "slobodnih" medija odradi posao, a posle se 'kmeči' zašto nema neki prenos (npr reprezentacije) na nacionalno pokrivenim kanalima.

Prosto mi je fascinantno kako bre pametni ljudi popiše tu priču o ugroženosti United grupe i to zato što su borci da se čuje istina???
I većina im slepo veruje u to???
Neverovatno

Inače, ti borci za slobodu u HR i BIH imaju slobodan strim N1 programa, al vas u SRB preusmeravaju da se pretplatite na EON .
Toliko o tome da im je stalo da se čuje "istina"...

A Telekoma neka, neka raste (kao što hvala bogu i raste).
Valjaće i nekoj sledećoj vlasti, ali što je bitnije, valja i valjaće i nama građanima Srbije.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
o.O

Ja stvarno ne znam šta ti zapravo pokušavaš da kažeš. A verujem ni ti.
 
@laki72, Arena sport je u vlasnistvu Telekoma. A Telekom je drzavna firma. A drzavu finansiraju poreski obveznici u krajnjoj instanci.
Znaci za poreske obveznike je itekako bitno:
1. Koliko para je platio Telekom za Arenu ?
2. Koliko para je Telekom pozajmio Areni od kada je kupio ?
3. Koliko para Telekom garantuje za potrazivanja trecih lica od Arene u slucaju da ovi propadnu ?
4. Koliko para je Telekom zaradio od Arene, tj koliko je dobio na ime dividendi ?

Sve dok je iznos 4 - 3 - 2 - 1 >= 0 , ti si potpuno u pravu, poreski obveznici nemaju pravo da se zale.
Ali rekao bih da je taj iznos daleko ispod 0...
 
Lelekom samo lud čovek može da brani. U bilo čemu. Na stranu izveštavanje i kanali koje nude (boli me uvo za N1 koliko i za Pink, TV ionako prate još samo penzioneri i zaludni ili isprani mozgovi), Lelekom je od mene i moje nekadašnje zgrade toliko pokrao za 10 godina, na razne načine, da mi uopšte nije ni potrebno da ulazim u sadržaje njihovih paketa da bih istakao koja su to krmad nesposobna i lenja.

Godinama isporučivali 1/3 obećanih protoka pod nekim bednim izgovorima starih instalacija. Naravno, te instalacije su njihove ali neće da ih menjaju, ne d'o bog. Odbijali da izmeste čvorište iz susedne zgrade i naprave novo. Ja im sproveo anketu i skupio potpise za optiku još 2016. da bi oni ladili jaja cele 4 godine i tek onda nas pitali ''e, a oćete optiku?'' Kol centar najgori na svetu. Dok dođeš do operatera, oteliš se. A kad ih dobiješ, samo autistično ponavljaju jedno te isto čak i kad im se objasni da se zna šta je problem i da treba da pošalju servisera ili da daljinski resetuju. U korisničkim centrima večite gužve i nesposobni radnici.


Braniti Lelekom je otprilike kao braniti GSP. Uopšte mi ne trebaju ni N1 ni Pink ni bilo ko da mi objasne koje su to nesposobne vreće smeća.
Naravno da ću takvu državno-partijsku tvorevinu da dočekujem na volej svaki put kad naprave i najmanju brljotinu. Pogotovu što mi i dalje toliko duguju da kad bih hteo i bio dovoljno lud, mogao da ih vucaram po sudovima i obrišem patos njima. I onda takvi uzmu i daju 600 miliona na besmisleni fudbal.
 
chiko":1bq1zylq je napisao(la):
@laki72, Arena sport je u vlasnistvu Telekoma. A Telekom je drzavna firma. A drzavu finansiraju poreski obveznici u krajnjoj instanci.
Znaci za poreske obveznike je itekako bitno:
1. Koliko para je platio Telekom za Arenu ?
2. Koliko para je Telekom pozajmio Areni od kada je kupio ?
3. Koliko para Telekom garantuje za potrazivanja trecih lica od Arene u slucaju da ovi propadnu ?
4. Koliko para je Telekom zaradio od Arene, tj koliko je dobio na ime dividendi ?

Sve dok je iznos 4 - 3 - 2 - 1 >= 0 , ti si potpuno u pravu, poreski obveznici nemaju pravo da se zale.
Ali rekao bih da je taj iznos daleko ispod 0...
Da, a hvala Bogu zbir je pozitivan i pored svih tih investicija u poslednjih 10 godina.
I umesto da razmišljamo upravo u tom pravcu da zarađujemo u regionu pa i šire (što Telekom čini), pa da ne razmišljamo o jadnoj rudnoj renti, i šteti li više ili manje prirodi,
mi se pecamo na zamene teza i počinjemo da hejtujemo kompaniju koja je naša i koja gle čuda pored decenijskog najavljivanja kolapsa, odlično posluje, vraća kredite koje uzima i isplaćuje dividende građanima Srbije.
Dakle, ne, nije na budžetskoj sisi, nego puni budžet (što bi i Marinka morala da vam potvrdi, da na jednako fingiranim medijskim obraćanjima ima ko sme da je pita) te nije kako je kolega forumaš rekao uzeo moje, njegove, naše novce.

Izvinjavam se na ofovanju, ali Telekom sam branio i u prethodnom periodu i braniću od bilo kojeg budućeg pokušaja pljačke i prodaje.
Ne zato što mi se dopada Lučić niti zato što imam lični interes, nego upravo zato što dobar seljak domaćin ne kolje koju koja nosi jaja.

@bandier
Šta ću ti ja , što ne razumeš

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
S obzirom da si do skora bio jedan od forumskih uhoda (ljudi koji samo prate i ne oglašavaju se), imao si više nego dovoljno prilika da vidiš šta ja mislim o N1 i kako i odakle se informišem. Sama tvoja implikacija da je meni neki tamo medij isprao mozak pa zato mislim loše o Lelekomu, govori koliko si zapravo odsečen od realnosti. A i bezobrazan, kao što te i pamtim od ranije. Jer Lelekom ne voli niko. Pored tebe, za ceo život sam upoznao samo još jednu jedinu osobu koja je branila Lelekom i kunula se u njegove usluge i politiku. Svi ostali beže od njega ili ga proklinju što moraju da ga trpe.

Kao što rekoh, čak i bez ulaženja u sadržaj paketa, nego se držeći samo usluge i poslovne politike, samo lud čovek može da brani Lelekom.
Ili njihov zaposleni. Mada znam čoveka na relativno visokoj poziciji kod njih koji i sam kaže i priznaje da su raspad kao firma i pružilac usluge.
 
Bender Rodriguez":322xvklq je napisao(la):
S obzirom da si do skora bio jedan od forumskih uhoda (ljudi koji samo prate i ne oglašavaju se), imao si više nego dovoljno prilika da vidiš šta ja mislim o N1 i kako i odakle se informišem. Sama tvoja implikacija da je meni neki tamo medij isprao mozak pa zato mislim loše o Lelekomu, govori koliko si zapravo odsečen od realnosti. A i bezobrazan, kao što te i pamtim od ranije. Jer Lelekom ne voli niko. Pored tebe, za ceo život sam upoznao samo još jednu jedinu osobu koja je branila Lelekom i kunula se u njegove usluge i politiku. Svi ostali beže od njega ili ga proklinju što moraju da ga trpe.

Kao što rekoh, čak i bez ulaženja u sadržaj paketa, nego se držeći samo usluge i poslovne politike, samo lud čovek može da brani Lelekom.
Ili njihov zaposleni. Mada znam čoveka na relativno visokoj poziciji kod njih koji i sam kaže i priznaje da su raspad kao firma i pružilac usluge.

Može kafa piće pa da prebrojava i aktivnost?
Sobzirom da obaveze ili neke tragične životne okolnosti čoveka nekad oteraju od nečega što voli da prati kao hobi.

Ne dečko, nisam ja bezobrazan, nego si ti od dolaska na forum nastupio kao "ekskluzivni vlasnik apsolutne istine", pa ti smetaju neistomišljenici.

E sad, tebi kao tipičnom "krug dvojke" liku, naravno da nije jasno da pola Srbije i dan danas ne bi imali maltene nikakav internet ni CATV da je do United Media grupe.
Naravno, koga boli briga za nekog u Surčinu, a kamoli u nekom tamo selu u pripizdincima?
Jer eto takav šugav Telekom, je ipak nalazio način da njima omogući makar šugavi ADSL, iako ta ulaganja nikada neće isplatiti. I da, naravno, 4/1 smešno zvuči kad rođak sa sela dođe u veliki grad i vidi kako tu brzine odavno idu 10, 20, pa i 50 put brže.
I naravno izfrustriran bude i pukne ga osećaj niže vrednosti i j*** majku Telekom-u. Onom istom koji na liniji dugačkoj 3km kroz paricu progurava tu bedu od brzine...
Zato što ima i mora da ima i društvenu odgovornost.
SBB ne mora. I to je ok. Oni su privatna kompanija i vode se isključivo profitom.

Pa eto kao što si ti za svoju zgradu pokušavao sa Telekom, moj drugar je pokušavao za svoje celo naselje sa SBB-om ali eto odgovor je bio "nemamo interes da preuzmemo vaše naselje" iako je stari provajder nestao (bukvalno) a infrastruktura sudski postala vlasništvo svih građana naselja. Dakle dobili bi bandere, kablažu, linijske pojačavača, sve za dž.

PS
Na Dedinju je godinama "pucao" SBB internet prilikom svake ozbiljnije kiše
Jbg, dešava se i 'najboljima'

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
 
Koliko emocija... Očekivao sam više od jednog majstora Zena i takve intelektualne i moralne planine. A ne da se spuštaš na moj nivo. :( No dobro.

Ja sam ranije na temi naveo zašto ja lično više nikad neću širiti usluge kod Lelekoma, niti ga ikome preporučiti. Pošto se radi o nekoliko instanci u periodu od 10 godina, gde su ispali bezobrazni i lenji, a ne o jednoj.

To šta ja očekujem od provajdera usluge koje uredno plaćam je moje pravo i moja stvar, a za to što ljudi u nekim mestima rade isto a dobijaju isti ili gori tretman, za to me baš onako zabole. Ne shvati me pogrešno, samo koristim rečnik koji je koristio i Zuma. Sve je to i dalje PC. Elem, ja nisam na ovom svetu i ne plaćam sijaset računa da bih bio tuđe bitke i brinuo o problemima zdravih, pravih i sposobnih ljudi. I to problemima uzrokovanim, kako bezobrazlukom i nesposobnošću neke kompanije, tako i lenjošću i nesposobnošću korisnika da se izbori za ono što plaća, da otkači kompaniju koja ne izmiruje obavezu, ili pak da se žali nadležnim organima ili službama za zaštitu potrošača.

Tako da te relativizacije, seljoberske malograđanske priče o krugu dvojke, i tužbalice o ''drugima'' pričaj nekome koga sve to zanima. Jer mene to uopšte ne zanima. Nego da kad uredno izmirujem nekome svoje dugove čitavih 10 godina, a dobijam 1/3 obećanog, i još mu povrh toga nekoliko puta izlazim u susret, da bar pokaže minimum poštovanja i truda da uzvrati to. Ili da mi, ako ništa drugo (pošto znam koliko je Lelekom troma, spora, prenapumpana i nesposobna mašinerija) da mi bar kaže kada mogu da očekujem neki deo našeg dogovora. A ne da me voda po govornim automatima, Autističnim centrima, ignoriše pozive i vadi se na dečije izgovore.

Za kraj, kao što rekoh ranije, do sad sam upoznao samo dve osobe koje misle dobro o Lelekomu. I ti si jedna od te dve. Svi ostali ljudi koje znam imaju mišljenje o njemu od neutralnog do jako lošeg. Meni to dosta govori. E sad... ja tu fala bogu ne moram više ništa da radim. Jer meni Lelekom ni ne treba. I sve većem broju ljudi on više ne treba. A ti slobodno nastavi u svojoj borbi protiv vetrenjača pa brani i reklamiraj tu kompaniju i dalje.
 
Nadam se da mu takvu podršku izražavaš i kada brani rudnike i serijske zagađivače sa podebljim dosijeima kontroverzi i skandala. :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=905841#p905841:2rjv13c4 je napisao(la):
laki72 » Pon Dec 06, 2021 8:56 pm[/url]":2rjv13c4]Da, a hvala Bogu zbir je pozitivan i pored svih tih investicija u poslednjih 10 godina.
I umesto da razmišljamo upravo u tom pravcu da zarađujemo u regionu pa i šire (što Telekom čini), pa da ne razmišljamo o jadnoj rudnoj renti, i šteti li više ili manje prirodi,
mi se pecamo na zamene teza i počinjemo da hejtujemo kompaniju koja je naša i koja gle čuda pored decenijskog najavljivanja kolapsa, odlično posluje, vraća kredite koje uzima i isplaćuje dividende građanima Srbije.
Vidis, namerio si se na pogresnog coveka :)
Ako je neko ekonomski patriota to sam ja, cak sta vise zabole me za izgubljene teritorije, Kosovo i ostale demagogije, iskreno milsim da se Srbija brani JAKOM EKONOMIJOM.
Upravo danas se brani juzna i istocna Srbija i to ekonomijom, samo ovi "nacionalisti" i "desnicari" to ne kapiraju, vec ce ukapirati za 50 godina kada bude kasno, pa ce vikati "Homolje je srce Srbije".

E vidis, ja nemam nista protiv Telekoma, i drago mi je da je jos uvek u vlasnistvu drzave Srbije, ali imam i te kako protiv kada spucaju 600 miliona E na debilni sport. Dobro zaradice nesto od reklama, sponzora itd, ali nema sanse da izvuku ni pola od toga.
I onda umesto da uplate X+600 miliona evra u budzet, uplate samo X+neka sica od reklama.
Kapiras ?

A posebna stvar je sto je danasnji sport debilana i cista industrija, pravi sport je umro negde pocetkom veka.
Secam se kada sam 90-ih ostajao cele noci da gledam NBA i boks, danas ne bi gledao ove izvestacene sportiste milionere ni da mi plate.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=905877#p905877:35rskxh9 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 06 Дец 2021 10:34 pm[/url]":35rskxh9]Nadam se da mu takvu podršku izražavaš i kada brani rudnike i serijske zagađivače sa podebljim dosijeima kontroverzi i skandala. :)
А јеси ли ти мало љубоморан што по овом питању подржавам @Лакија, а не тебе ?!
Овде је реч била о телевизији, а не о рудницима и некаквим загађивачима, омашио си поенту са овом реченицом.

Жао ми је што је @Игор обрисао @Мелов пост, у само једној реченици је објаснио све о твојим мишљењима.
 
За разлику од продаје Коперникуса што је била чиста политичко-коруптинва играрија на штету самог Телекома, код права на премијер лигу је у питању тржишно надметање. Цена је заиста велика, и време ће показати да ли ће се исплатити, али не сме си испустити из виде да се до те цене дошло надметањем УГ и ТС. И то сам управо чуо на Н1, где је у намери да се попљује конкуренција пуштен извештај једне стране агенције како је до високе цене дошло надметањем две водеће куће из Србије.
Од свих инфромативних ТВ-а заиста највише пратим Н1, јер су једини у етру који нису под тренутно стравичном цензуром СНС-а, и самим тим објективнији, али када је у питању међу конкуренцијска борба за претплатнике често им се губи та објективност. Само не треба да забораве да управо они имају највећу корист од те цензуре на државним медијима.
 
za koliko godina je ta cena i za koje područje? npr, u isto vreme sam i na hrvatskom indexu pročitao da za njihovo tržište Premijer liga takođe prelazi sa SK na Arenu. Samo pretpostalvjam da su to sve povezani transferi...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=906979#p906979:2hp4auyi je napisao(la):
paradox polje » Pet Dec 10, 2021 4:09 pm[/url]":2hp4auyi]За разлику од продаје Коперникуса што је била чиста политичко-коруптинва играрија на штету самог Телекома, код права на премијер лигу је у питању тржишно надметање. Цена је заиста велика, и време ће показати да ли ће се исплатити, али не сме си испустити из виде да се до те цене дошло надметањем УГ и ТС. И то сам управо чуо на Н1, где је у намери да се попљује конкуренција пуштен извештај једне стране агенције како је до високе цене дошло надметањем две водеће куће из Србије.
Vidis, sta me briga za privatnu formu UG koliko bi platili prava prenosa, da je i 10 milijardi $ nije moja stvar.
Ali jeste moja stvar kada drzavna fimra koja se finansira NASIM NOVCEM zestoko preplati prava prenosa !
 
Vrh