Vec sam davno pisao o tome.
ETV je apsolutno privilegovana skupina. Namerno kazem skupina, jer su razjurili strucne i vredne, jer su dobili infrastrukturu za dzabe, jer su deo opreme takodje nasledili za dzabe, a deo bespovratnim sredstvima EU i iz budzeta Srbije.
Kancelarije na Senjaku (ima se moze se), Mazda SUV za ditektora, pa zasto ne jos jedan za njegovu suprugu (bilo u medijima, al ovaj narod mnoooogooo lose pamti), namesten tender za nabavku istih...
Paprene cene za emitovanje, koje dovode do toga da jedan po jedan lokalni medij nestaje...
Pazi sad...
SUVLASNISTVO platforme ANTENA (!!!)
Apsolutno nedopustivo!
Upravo je razlog nastanka ETV-a bio taj da produkcija i prenos i emitovanje signala ne budu u jednoj firmi, sto je bio slucaj RTS-a (i drugih velikih, nacionalnih emitera). Inicijalno je 'prepisan' zakon iz HR, a obrazlozenje je bilo 'uobicajeno':
To Evropa zahteva od nas.
Laz, jer RT Slovenija nije dopustila da nesto u sta je ulagala decenijama dekretom postane tudje. Da, imalisu razne ucene, opstrukcije, stvar je stigla i do sudova, ali sposobno domacinski nastrojeno rukovodstvo je istrajalo.
Žika":2fb2a9n0 je napisao(la):
Dobro mi reče za MTS da prenesem ljudima.
Koji crni SD ? Kome to treba ?
Ovo je van pameti šta rade, umesto da omoguće raznolikost TV kanala oni guše već u startu.
Izvini, a sta ti emituje SBB?
Oa vise od 90% programa u ponudi SBB-a su ti takodje SD.
problem je u propusnoj moci, sto se ETV zarad onog svog suvlasnistva u ANTENA platformi drznuo da prekrsi zakone i pravilnike i 'sabije' lokalne, regionalne i nacionalne emitere na MUX1, pa su svi degradirani maksimalno.
Slicno su uradili i na paytv platformi, nagurali suvise kanala, i kvalitet je pao ispod svakog kriterijuma...
direktor":2fb2a9n0 je napisao(la):
Zasto oni toliko deru za HD jp ETV. Treba im usi malo izvuci ponasaju se kao mobilni operateri kad su tek poceli
Ponasaju se tako jer ima se moze.
Vec sam iznad napisao neke podatke koji bi se morali zakonski sankcionisati. No bojim se da je tokom procesa "digitalizacije" Srbije, 'podmazano' gde treba i da jos neko vreme nece biti promena.
Inace, nije ETV samo papren za emitovanje. I zakup linkovske trase kod njih je nenormalno skup. Toliko da je visestruko jeftiniji zakup satelitske trase, pa vi vidite...
Sent from my LG-D320 using Tapatalk