@Gaga
Evo ovako. Prvo da ti napomenem da ako pratis signal samo iz SBB kablovske mreze, nema potrebe da kupujes DVB-t2 prijemnik, popularnije nazvan set top boks.
Naravno ako zelis da gledas kanale iz `etra` (antena-predajnici) potreban ti je ovakav DVB-T2 risiver.
Pri izboru , potrebno je obratiti paznju i na konektore prisutne na risiveru.
Tvoj televizor ima linijski ulaz (cinch), pa ti za vezivanje najvise odgovara uredjaj koji ima takve izlaze. Mozes naravno povezati i uredjaj koji ima SCART, ali preko adaptera ili koristeci SCART - cinch kabal.
HDM konektor ti je za tvoj Toshiba televizor beskoristan.
Sto se izbora tice, svi modeli koji su uglavnom zastupljeni na trzistu spadaju u kategoriju `jednokratnog smeca` :laugh:
Naravno, odradjuju oni posao, ali realno to su sve kineski proizvodi sa manje ili vise mana, uglavnom ocajnim daljinskim upravljacima i slicno.
Iskren da budem , malo sam se `ohladio` oko DVB prijema, pa ni vreme ni novac ne trosim kao nekada.
Taj BEAR sam imao na dvodnevnom koriscenju pocetkom prosle godine. U toku tog probnog koriscenja radio je dosta korektno, stim sto sam primetio da se umereno greje i da je za prebacivanje trebalo malo duze vreme.
O tome sam mislim i pisao na nekoj od prethodnih strana.
Nedavno sam za neke rodjake uzeo Horizons A115 po ceni kao taj `sa pijace` i generalno sam zadovoljan u odnosu na placeno -dobijeno.
jedan od razloga zasto sam rodjacima uzeo bas taj prijemnik je sto on ima i HDMI i SCART, ali i kompozitne izlaze, pa je povezivanje na audio pojacalo olaksano cinch-em, dok se skart koristi za TV .
U Beogradu je imao stabilan prijem sa Avale i sa Cota.
u selu u okolini Zabara koje je locirano u moravskoj ravnici odlicno i stabilno je hvatao 4 MUX-a, tako da sam prijemom prezadovoljan.
Zamerka je kao i vecini ocajan daljinski upravljac.
Takodje, primetih odredjenu asinhronost slike i tona, ali posto je neko non stop gledao program nisam stigao da se `poigram` sa opcijom `audio ofset` kojom bi trebalo da se ispegla ovaj asinhronitet.
Vidim da su dok sam ovo kucao stigla jos par odgovora, sto je dobro.
Ono sto ja nameravam je nabavka jednog dosta kvalitetnijeg prijemnika.
u pitanju je Amiko STHD-8260+, koji objedinjuje, zemaljski, kablovski i satelitski prijem u jednom uredjaju.
Naravno ima i boljih, ali mislim da je on trenutno jedan od
bestbuy po odnosu cena-kvalitet.
Takodje, ko u buducnosti namerava da koristi komercijalne DVB-t2 platvorme za prijem bi trebao da razmisli o kupovini kvalitetnijh uredjaja koji podrzavaju kartice, jer svi ovi koji se sad masovno nude su namenjeni samo
free to air programima, bez mogucnosti nadgradnje, a vec se uveliko `suska` o komercijalnom MUX-u :wink: