Šta je novo?

Студентски трг - Studentski trg

Kraljev trg, Velika pijaca, sredinom 1920-tih.
VELIKA PIJACA - KRALJEV TRG sredinom 20 ih.jpg

Sredinom 1930-tih
KRALJEV TRG sredinom 30 ih.jpg

Eto subjektivnog utiska, da nam se u vremenu velikog regresa čini da je desetogodišnje preobraženje pijace u park priličan napredak. Ograđeno i negovano, čak i u vreme velike depresije. Tada beše moguće, danas više nije.

Mene zanima, kad su posekli drvored u centralnoj baštici na Studentskom i zbog čega?

Ja moram da se ispravi, oni su prevazišli sami sebe:

Postoje tri (3) nova semafora.

Ispred Filološkog, ispred Square Nine i ispred Kinoteke:

1000011834.jpg

1000011835.jpg

Mislim da je ovo zrelo za metodu koju je predložio @Bender Rodriguez

I kao šlag na tortu, gospodin se zaleteo na nove ivičnjake, koji su naravno izuzetno stručno postavljeni:

1000011836.jpg

courage-the-cowardly-dog-eustace.gif

I nije trebalo da diraju trake na St. trgu jer su verovatno od 2 široke napravili 3 preuske. Kakvih je inače pun Beograd, a koje će posebno biti opasne na ovoj deonici gde prolazi mnogo autobusa i trolejbusa.

Poslednja izmena:
Jeste čovek je kriv što ne gleda...nema nikakve odgovornosti ludaka koji su postavili ovo. Jos jedna stvar na šta ljudi moraju da obrate pažnju u vožnji... ukinuta je i ona pro forme bici staza...koja je koliko toliko odvajala taj saobraćaj...sada kad ne daj bože nastrada biciklista ..opet će biti kriv vozač što ne gleda...

Sam sam bio svedok kada je jedan vozač najašio ovaj ivičnjak kada je skretao u garažu TC Rajićeva...

tip u kolima je napravio gresku u prestrojavanju da je ostao u traci nista ne bi bilo
Тако је, и онај ко после 30 година рата уђе у необележено минско поље је крив. Да није ушао, ништа не би ни било.

И онај који угази у псеће говањце је сам крив.

И онај који...

Релативизација нам је и дошла главе.

tip u kolima je napravio gresku u prestrojavanju da je ostao u traci nista ne bi bilo
Po toj logici, ajde da skinemo sve znakove, pogasimo semafore, postoje pravila i vozači mogu i moraju da se pridržavaju istih.

Ako u svetu postoji je*eni standard kako se projektuju saobraćajnice, kako se označavaju prepreke na putu, pa majku mu valjda i ti upravljači puteva moraju da se pridržavaju istih, isto kao što vozači treba da se pridržavaju svojih.

Ja moram da se ispravi, oni su prevazišli sami sebe:

Postoje tri (3) nova semafora.

Ispred Filološkog, ispred Square Nine i ispred Kinoteke:

Pogledajte prilog 250059
Pogledajte prilog 250060

Mislim da je ovo zrelo za metodu koju je predložio @Bender Rodriguez

I kao šlag na tortu, gospodin se zaleteo na nove ivičnjake, koji su naravno izuzetno stručno postavljeni:

Pogledajte prilog 250061
Nadam se da će čovek da dobije pozamašnu odštetu.

I sve to kao rade, a planiraju da ulicu pretvore u slepu?
Beš mi sve, ovaj je garant posle ivičnjaka našao neku šemu za semafore...

Kao što su i drugi pisali, SNS debili su uveli čak 3 nova semafora, tako da ih ima 7 ili 8 od Trga republike do Kalemegdana.
50831135080.jpg

083113458.jpg

22831513405.jpg

50831217102.jpg

Debili su takođe ukinuli centralno ostrvo na Studentskom trgu i time ukinuli i jedan od izlaza za 31 (kojih često ima po 2-3 istovremeno + trolejbusi)
08312170931.jpg

Ovde su pametnice iscrtale punu liniju i neke dodatne bespotrebne Šapić špagete po kolovozu koje im niko nije tražio. Naravno, pešački koji su im svi tražili još nisu vratili, ali dobro, neće ni njihova goreti doveka.
28195135726.jpg

To su te Beogradske saobraćajne trake proizvoljnih dimenzija i pozicija...
50835134105.jpg

Najjače od svega je što vozila koja dođu odzodo ispred Etnografskog muzeja opet nemaju semafor nego nakaradno "snađi se" Stop. Pa kad izlaze iz ulice Studentski trg i skreću u Uzun Mirkovu opet su u konfliktnim situacijama jer su ni tamo ni vamo.

U Uzun Mirkovoj Šapićev zid i dalje stoji a ostatak kolovoza uz ivičnjak ostaje prazan i neiskorišćen
05083193701.jpg

На овој десној ивици која је остала празна би требало исцртати бициклистичку стазу.

Vrh