Da, to ti spada u onaj deo "A šta se ti tangiraš oko toga?"
Povremeno oni koji imaju malo višu svest i maaalo viši stepen odgovornosti ALI ne dovoljno veliki da se sami iscimaju (ili prosto ne veruju u boljitak) se vade na ono "dobro, pusti ti to, ne moraš ti time da se baviš, ima ko da misli/ prijavi/ popravi..."
A zapravo nema ko da misli. Jednostavno nema.
Ako nema niko problem da ispred Vlade i Ministarstva spoljnih poslova bude Mogadiš, zašto očekivati da će se iko od njih sam setiti i cimati oko Studentskog trga, trotoara, ili čega god...
Jedini način da se zaustavi poniranje je da svako prijavi, apeluje i reaguje koliko može. Naravno, neće uvek moći na sve da odreaguje i sve stigne, ali baš zato i treba svi da se angažuju. Ja sam skoro izdejstvovao da se očisti usvinjena ulica nakon radova u komšiluku i da se popravi rasveta. A da sam tešio sebe sa "ma ima ko će da prijavi" ili "ma ima ko da misli o tome" lomili bismo se svi u mračnom svinjcu još mesecima.
Ali mnogo je ovih koji bi radije da nađu izgovor i budu lenji nego da makar probaju da nešto izdejstvuju. Opet, naučeni posle 13 godina vladavine "Pa šta?!" i "A šta tebe briga za to?!" ekipe...