Šta je novo?

Студентски трг - Studentski trg

Zna li neko šta će sad da rovare?

Sekretarijat za javni prevoz najavio je danas da će tokom izvođenja radova na okretnici "Studentski trg", od 24. juna do 6. avgusta doći do promena u radu linija javnog prevoza.

Гангул паша наставља овде свој обрачун са пешацима, овим градом и цивилизацијским нормама. Разбијају тротор уз сами парк, у зони терминуса. Вероватно ће га сузити.

A, ma i to je kaput, SNS izbacio. Ne umeju ni cveće da zaliju pa ga eliminisali.
4976-jpg.240696

I širom grada nestaju stabla, osuše im se ili propadnu i onda magarci umesto da spreče da se to ponovi, ili da zamene novim, samo ostave prazne baštice da stoje i ruže ulice i smetaju.

Čak ne mogu ni ispred jedne Vlade i MSP da se udostoje da zamene pomrlo drveće i da srede trotoare. Dočekuju i strane goste sa takvim usranim ulicama i sramotom od grada.

_img_000000_000000-jpg.206650

Ne vredi, kad je neko toliko glup i primitivan da ni cveće ne ume da zalije, to je to, ne može niže i gluplje od toga.

Poslednja izmena:
Uf da...potisnuo sam tu scenu sa Studentskog negde u sećanje, al sećam se da je suprotnost u odnosu na ono što je bilo...al nisam očekivao da nema uopšte cveća...hvala Bender...što si me podsetio koliki su slepci.

Poslednja izmena:
I to je što se tiče materijalnog dela.

Što se tiče nematerijalnog - kulture, mentaliteta, vaspitanja, obrazovanja, etike, navika... ima da se oporavljamo narednih 30 godina od ovih.

I ozbiljno to mislim. Kada imaš narod koji je već bio prepun loših navika i tendencija a onda na sve to dođe garnitura koja ga 13 godina dresira da se na sve reaguje sa "Pa šta?!" , "Šta oćeš bre?" , "Znaš li ti ko sam ja?" i "A šta tebe briga za to, šta se ti tangiraš...?" menjanje toliko toga lošeg u toliko velikom broju ljudi zahteva mnogo vremena i truda.

Poslednja izmena:
Plus je narod nezainteresovan. Pomeneš im bilo šta od ovoga, bilo bi ćuti dok ima plate/penzije. Nikog ne zanimaju komunalni problemi. Znam da ljude ne zanima ako im se neko prikači na brojilo, a hoće da se potresa zbog okretnica ili javnog prevoza. Nažalost tako je.

Da, to ti spada u onaj deo "A šta se ti tangiraš oko toga?"

Povremeno oni koji imaju malo višu svest i maaalo viši stepen odgovornosti ALI ne dovoljno veliki da se sami iscimaju (ili prosto ne veruju u boljitak) se vade na ono "dobro, pusti ti to, ne moraš ti time da se baviš, ima ko da misli/ prijavi/ popravi..."

A zapravo nema ko da misli. Jednostavno nema. 😆

Ako nema niko problem da ispred Vlade i Ministarstva spoljnih poslova bude Mogadiš, zašto očekivati da će se iko od njih sam setiti i cimati oko Studentskog trga, trotoara, ili čega god...

Jedini način da se zaustavi poniranje je da svako prijavi, apeluje i reaguje koliko može. Naravno, neće uvek moći na sve da odreaguje i sve stigne, ali baš zato i treba svi da se angažuju. Ja sam skoro izdejstvovao da se očisti usvinjena ulica nakon radova u komšiluku i da se popravi rasveta. A da sam tešio sebe sa "ma ima ko će da prijavi" ili "ma ima ko da misli o tome" lomili bismo se svi u mračnom svinjcu još mesecima.

Ali mnogo je ovih koji bi radije da nađu izgovor i budu lenji nego da makar probaju da nešto izdejstvuju. Opet, naučeni posle 13 godina vladavine "Pa šta?!" i "A šta tebe briga za to?!" ekipe...

Али зато имамо пар цирада обојених у српску заставу и окачених на бандерама.

Ma kamo sreće da šire kolovoz ispred Kinoteke, nego ko zna šta tu rade.

A i za sam trg, ko zna šta je hlorisani smislio. Verovatno će nešto da eksperimentiše sa stajankama za turističke autobuse, ali na pogrešan način.

Vrh