Nove zaštitne ograde na Bulevaru za 10 dana
Polomljene zaštitne ograde na tramvajskim stanicama kod Vukovog spomenika na Bulevaru kralja Aleksandra prolaznici koriste kako bi što pre, van pešačkog prelaza, stigli do prevoza. Ove prečice prete svakog trenutka da postanu crne tačke, a u Sekretarijatu za saobraćaj ističu da će popraviti ograde za 10 dana
OGRADA - Do oštećenja ograda došlo je usled saobraćajnih nezgoda, da bi potom vandali napravili još veću štetu. Zbog toga je „Beograd put“ postavio privremene barikade, a u Sekretarijatu za saobraćaj kažu da su još pre mesec dana pokrenuli proceduru kako bi se postavila nova ograda na ovim stanicama.
- Izvršili smo uvid u stepen oštećenja, definisali obim poslova i izdali nalog JKP „Beograd put“ za popravku i postavljanje nedostajućih polja zaštitne ograde. „Beograd put“ je započeo s radovima na otklanjanju uočenih nedostataka. Pošto je prilikom zamene stubića potrebno izvesti i građevinske radove, očekujemo da će „Beograd put“ sve završiti u narednih deset dana - kažu u sekretarijatu.
Većina putnika koristi ovaj slobodan prostor za prelazak ulice iako zna da na taj način pravi saobraćajni prekršaj i čak rizikuje život.
- Znam da nije bezbedno, ali šta da radim. Nema ograde, pa mi je zgodno da ovako pretrčim ulicu. Da ima ograde, verovatno ne bih prelazio ulicu na ovaj način - kaže Milenko Rajković (60).
Slično mišljenje ima i Stefan Mihajlović (23), kome je izgovor za ovakav prelazak - brzina.
- Kada žurim na fakultet, ovako brže pređem ulicu. Ne moram da čekam semafor i veliku kolonu vozila, već se trkom provučem između kola - ističe Stefan.
Vozači, s druge strane, prilikom prolaska ovuda moraju da otvore četvoro očiju.
- Problem je što se kod Vuka dugo čeka na semaforu i kad ugledam zeleno, pokušam da što pre prođem, a onda se dogodi da mi pešak istrči bukvalno ispred točkova kako bi uleteo u tramvaj. Nadam se da će se ovaj problem rešiti pre nego što neko strada - priča jedan od taksista.
Bahati građani preskaču privremene barikade
BAHATOST - Radnici JKP „Beograd put“ postavili su privremene barikade na stanicama kod Vukovog spomenika kako bi se povećala bezbednost u saobraćaju dok se ne završi popravka zaštitne ograde. Međutim, neodgovorne prolaznike to nije omelo da nađu prečicu do stanice pošto se ekipa „24 sata“ uverila da mnogi ove ograde preskaču, pomeraju ili se provlače između njih.
24Сата