Bejah danas krenuo ka Žel stanici Zaječar da napravim reportažu o mašinama za remont i uopšteno o budućem remontu pruge, no ne leži vraže, odjednom se stvorila banda kerova kod ZGOP-ovih mašina i odlučno me odvratila od fotkanja tamo, džaba i motka, ne odustaše oni da mi ne dozvole prolaz..
Kada videh da od tog posla nema ništa, reših ja da moju jadnu kameru odvedem na Kraljevicu i napravim jednu malu reportažu o novom stadionu.
Ako se sećate, naš Prvorođeni je pričao kako je stadion gotovo završen i da je samo trava problem oko puštanja, naravno da je slagao.
Ima još dosta posla, završili su kanalizaciju/vodovod pa i sprovođenje električne mreže, no tek su sada krenuli da rade pristupne saobraćajnice, a i finalni radovi oko stadiona su i dalje daleko od završetka (najviše mislim na prostorije unutra).
Da počnem, trenutno se radi pristupna saobraćajnica od glavnog puta ka Vešalima koja će povezivati stadion sve do Šljivarskog puta.
Jedan stari valjak priprema teren za nadalje.
Pogled nadole.
Jedan kolski put, koji je sada malo uredniji, nadam se da će ga asfaltirati već kada rade sve ovo, ali ajde videćemo.
Ima svašta od mašina, to istina...
Pa čak i od materijala.
Idemo sada okolo.
Stadion je izuzetnog dizajna, tu se moram složiti sa onim čovekom...
Tu je i jedan od glavnih ulaza.
Budući parking.
Jedna nezavršena sekvenca.
Odavde se mogu videti delimično stolice stadiona, a i solarni paneli, verovatno za buduće kancelarije FK Timoka.
Ova brdašca zemlje su izuzetno ružna i uskoro će morati da ih uklone, ovo je i prvo nastalo od nekoliko njih u blizini.
Ovako je izgledalo u Martu 2021.
Još malo pogleda uz zalazak.
I odavde se spušta pristupna saobraćajnica, biće jedan krak ka Šljivarskom putu, kao i prem putu ka Vešalima, faktički trijangla.
I u povratku još jedna, onako usput.