Šta je novo?

Стадиони у Србији - Изградња, реконтрукција

Lepi su ovi stadioni u Loznici, Zaječaru i Leskovcu. Ipak, bode oči jedna stvar. Lozničani, čije su klupske boje zelene, su dobili plave stolice, dok Timok koji nosi dresove plave i bele boje, dobio je zelene stolice. Desila se rokada i po mom mišljenju još jedna od stvari koje spadaju u kategoriju "ovo ima samo kod nas".
Ja to ne gledam toliko dramatično, to su gradski a ne klupski stadioni tako da mi je sasvim uredu da imaju neutralne boje sedišta. Uostalom grb Loznice ima podosta plave boje (+ plava Drina u grbu) a isto važi i za grb Zaječara sa zelenom bojom.

1678214019053.jpeg


Zaječar:
1678214053143.png
 
Jedva čekam da vidim kako će ove klubove da "uteraju" u Super ligu.

Слично као Нови Пазар кога су већ четри, пет пута убациивали у Суперлигу на разне невероватне и егзотичне начине, једне године су чак ушли у Суперлигу иако су освојили 10. место у другој лиги.
 
Dobro je sto su 3 nova stadiona izgradjena na 3 razlicita krajeva srbije, istok, jug i zapad, ako se tome doda i novi stadion TSC koji je na severu onda se moze pohvaliti ravnomerni razvoj fudbalske infrastrukture Srbije.
 
E, sad više nema prepreka da se spiče ne znam kolike pare u Nacionalni stadion, da se da i cela milijarda za prava na prenose, da se zarađuje na prodaji mladih igrača...
Sad će sve da procveta, stadioni i reflektori pored njih ima da niču kao pečurke. Sa srećom!
 
Ovaj u Loznici, nazvan po predsedniku, je ruzan i zastareo, a da ga nisu ni zavrsili. Leskovacki je trebao da bude standard kako svaki treba da izgleda.
 
Nisam video na ovim novim stadionima "kaveze" za gostujuce navijace. Pogotovo za prestonicku elitu ako udju u visi rang. Ove stolice prosto mame da se pocupaju, zidovi isaraju a stakla polome.
 
Стадион у Лозници је коштао 2,5млрд динара на 80,000 људи ширег градског подручја, дакле неких 300евра по локалцу за овакав храм фудбала.

Дакле уместо да се чека на државу да се сети твога краја, треба се организовати на локалу и направити можда и неку инвестициону шему где уложиш типа 300-500евра по инвестиционој јединици и учествујеш пропорционално у будућем профиту стадиона или нешто слично. А онда држава да надокнади разлику ако се циљани износ не постигне од локалних инвеститора.
 
Vrh